reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja właśnie mam horien i kreska na „porannym” teście z 14.11 pojawiła się gdzies po 1-2 minutach, więc mam nadzieje, że to był mój pik (ewentualnie kilka godzin przed) bo później już kreski wychodziły coraz słabsze 🤔
Te testy rzeczywiście mają małą czułość bo dopiero od 25 mg wykrywają
Możliwe że tak było ale pewność da Ci tylko zbadanie progesteronu albo.... ciąża 🙂, czego Ci życzę

reklama
Dlatego napisałam z tych bardziej czułych😉. Dla jednych się nie nadają a dla osób ze słabszym pikiem będą idealne. Jest tyle rodzajów tych testów że jazda z nas dobierze coś pod siebie a po kilku cyklach robienia człowiek sam wyciąga wnioski. Czasem lepiej w jednym cyklu użyć dwóch rodzajów i porównać co wychodzi
Tak dokładnie 😃

Myslicie, że ile plemnik może zaczrkac na jajrczko? Przy poprzednich ciazach w dni plodne kochslidmy die codziennir a teraz bedzie mozliwosc co półtora dnis najmniej. Wystarczy? Niby zyje 2-3 dni no ale ja nie wiem czy to sie serio sprawdza
Podobno plemniki żyją tylko 2-3 dni a ja jak zaszłam w 2 ciążę to jeden, jedyny raz kiedy się kochaliśmy to było 6 dni przed przewidywaną owulacją (byłam 2 dni przed przewidywaną owulacją u gin i mówiła, że owulacji jeszcze nie było i w tym cyklu naturalnie nie ma szans bo za małe pęcherzyki), dzień później miałam ból jajnika więc jednak była dzień wcześniej owulacja i zaszłam z tego jednego, jedynego stosunku 5 dni przed 😅 niestety ciąża się nie utrzymała ale się udało 😉

Podobno plemniki żyją tylko 2-3 dni a ja jak zaszłam w 2 ciążę to jeden, jedyny raz kiedy się kochaliśmy to było 6 dni przed przewidywaną owulacją (byłam 2 dni przed przewidywaną owulacją u gin i mówiła, że owulacji jeszcze nie było i w tym cyklu naturalnie nie ma szans bo za małe pęcherzyki), dzień później miałam ból jajnika więc jednak była dzień wcześniej owulacja i zaszłam z tego jednego, jedynego stosunku 5 dni przed 😅 niestety ciąża się nie utrzymała ale się udało 😉

Generalnie ja czytałam że żyją do 7 dni w najlepszych przypadkach, a te 2-3 dni to taki bezpieczny termin po prostu

No to nieźle. Mocny żołnierz 😂😂😂
Szkoda tylko,że takie smutne zakończenie 😪

reklama
Dziewczyny właśnie dostałam wyniki dzisiejszych badań w związku z tym że nie wiem czy jestem już w nowym cyklu czy wciąż w starym czekam na okres... jeśli stary to 35dc jeśli nowy to 14dc. Lekarz powiedział że badania dadza odpowiedź ale nie powiedział co mogą oznaczać wyniki 🤦🏽‍♀️ jak myślicie? Raczej wciąż stary cykl, nie? z waszego doświadczenia jest coś co moze niepokoić? (Wizyta za 3 tyg dopiero) jaki progesteron świadczy o zblizającej lub odbytej owulacji?

Załączniki

• Screenshot_20211117-181951_Drive.jpg
    Screenshot_20211117-181951_Drive.jpg
    153,4 KB · Wyświetleń: 68
Do góry