reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

O rety. Bardzo współczuję. Wszystko już w porządku? Udało się go pokonać?
Już ten temat przetrawiłam, także spoko 😊 klinicznie jestem zdrowa, ale już pewnie dożywotnio pod opieką onko. Co ma też swoje plusy 😀 jestem przebadana od stop do głów, fizycznie i genetycznie. W okresie, w którym dostałam od onkologa zielone światło na ciążę jestem pod opieka 4 lekarzy. Jak mnie coś niepokoi to po prostu dzwonie. Są też minusy. Czuje presję w związku z ewentualną ciążą, za każdym razem lekarz pyta czy to już 🤣 no i czuje się trochę jak „przypadek kliniczny”, bo dziewczyn w takiej sytuacji jak ja jest bardzo mało, ale z tendencja wzrostowa. Bo rak piersi to obecnie plaga, niestety..

reklama
Pytanie do dziewczyn doświadczonych w testach owu 😉
Czy mozecie potwierdzić moje przypuszczenia, że w tym cyklu nie wyłapałam na testach piku lub że owu w ogóle nie wystąpiła?
Test z dzisiaj (17 dc) odczytany „na świeżo” był już tylko z bladziutką drugą kreską.
Jeśli moje pytania są głupie, to przepraszam, ale w testowaniu jestem kompletnie zielona 😉
Niestety wszystkie negatywne

Dziewczyny mnie boli jakoś brzuch jakbym zaraz miała dostać @.. czy powinnam się martwić ?

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź! 😘
A myślisz, że mogłam nie wyłapać piku czy raczej owu nie było?
Niestety na monitoring nie chodzę, bo to dopiero nasz 2cs i jedyne co wiem, to że na końcu października kilka pęcherzyków w prawym jajniku było w trakcie rozwoju
Na wynik testu wpływa też ilość spożytych płynów :) ja zawsze robie o 11 przed południem. Rano siku, potem śniadanie, kawa i do 11 nic więcej nie pije :)

Dziękuję za odpowiedź! 😘
Niestety na monitoring nie chodzę, bo to dopiero nasz 2cs i jedyne co wiem, to że na końcu października kilka pęcherzyków w prawym jajniku było w trakcie rozwoju
Na to odpowiedzieć moze tylko lekarz niestety. Podobno zdrowe kobiety mogą mieć nawet 2 bezowulacyjne cykle w roku 😪

Dziękuję za odpowiedź! 😘
Raczej wygląda jakby owu nie było. Pik poprzedzają ciemniejące testy a tu niestety wszystkie jednakowe

Już ten temat przetrawiłam, także spoko 😊 klinicznie jestem zdrowa, ale już pewnie dożywotnio pod opieką onko. Co ma też swoje plusy 😀 jestem przebadana od stop do głów, fizycznie i genetycznie. W okresie, w którym dostałam od onkologa zielone światło na ciążę jestem pod opieka 4 lekarzy. Jak mnie coś niepokoi to po prostu dzwonie. Są też minusy. Czuje presję w związku z ewentualną ciążą, za każdym razem lekarz pyta czy to już 🤣 no i czuje się trochę jak „przypadek kliniczny”, bo dziewczyn w takiej sytuacji jak ja jest bardzo mało, ale z tendencja wzrostowa. Bo rak piersi to obecnie plaga, niestety..
Hej dziewczyny, ja już na nogach, testowałam, 19dc, bielutko. Właśnie siedziałam myśląc o dzisiejszym USG piersi, na które się wybieram, gdy przeczytałam Twoją historię. Też miałam 2 lata temu przygodę na onkologii, jednak na szczęście u mnie biopsja nic nie wykazała. Ale i tak mam stresa lekko, miałam w zeszłym roku mieć kontrolę w Gliwicach, ale z powodu pandemii wszystko poodwoływali, potem kazali dzwonić... No i idę dzisiaj. Trzymajcie kciuki😉

reklama
Raczej wygląda jakby owu nie było. Pik poprzedzają ciemniejące testy a tu niestety wszystkie jednakowe
Ja widzę delikatnie ciemniejsze w 15dc,ale powinny być bardzo ciemne, prawda? Nie mam wielkiego doświadczenia z tymi testami, ale może to cecha osobnicza? I akurat u niektórych może po prostu tak być i świadczyc o owu? Tylko to ciężko oceniać po jednym cyklu...

Do góry