Już ten temat przetrawiłam, także spoko klinicznie jestem zdrowa, ale już pewnie dożywotnio pod opieką onko. Co ma też swoje plusy jestem przebadana od stop do głów, fizycznie i genetycznie. W okresie, w którym dostałam od onkologa zielone światło na ciążę jestem pod opieka 4 lekarzy. Jak mnie coś niepokoi to po prostu dzwonie. Są też minusy. Czuje presję w związku z ewentualną ciążą, za każdym razem lekarz pyta czy to już no i czuje się trochę jak „przypadek kliniczny”, bo dziewczyn w takiej sytuacji jak ja jest bardzo mało, ale z tendencja wzrostowa. Bo rak piersi to obecnie plaga, niestety..O rety. Bardzo współczuję. Wszystko już w porządku? Udało się go pokonać?
reklama
Po urodzeniu drugiego przestałabyś liczyćWyobraziłam sobie rodzic 5, jedno po drugim to dopiero wyczyn !
L
Lebkuchen_mum
Gość
Niestety wszystkie negatywnePytanie do dziewczyn doświadczonych w testach owu
Czy mozecie potwierdzić moje przypuszczenia, że w tym cyklu nie wyłapałam na testach piku lub że owu w ogóle nie wystąpiła?
Test z dzisiaj (17 dc) odczytany „na świeżo” był już tylko z bladziutką drugą kreską.
Jeśli moje pytania są głupie, to przepraszam, ale w testowaniu jestem kompletnie zielona
Kaasiek_96
Fanka BB :)
Dziękuję za odpowiedź!Niestety wszystkie negatywne
A myślisz, że mogłam nie wyłapać piku czy raczej owu nie było?
Niestety na monitoring nie chodzę, bo to dopiero nasz 2cs i jedyne co wiem, to że na końcu października kilka pęcherzyków w prawym jajniku było w trakcie rozwoju
Na wynik testu wpływa też ilość spożytych płynów ja zawsze robie o 11 przed południem. Rano siku, potem śniadanie, kawa i do 11 nic więcej nie pijeDziękuję za odpowiedź!
Niestety na monitoring nie chodzę, bo to dopiero nasz 2cs i jedyne co wiem, to że na końcu października kilka pęcherzyków w prawym jajniku było w trakcie rozwoju
Bibi89
Na to odpowiedzieć moze tylko lekarz niestety. Podobno zdrowe kobiety mogą mieć nawet 2 bezowulacyjne cykle w rokuDziękuję za odpowiedź!
L
Lebkuchen_mum
Gość
Raczej wygląda jakby owu nie było. Pik poprzedzają ciemniejące testy a tu niestety wszystkie jednakoweDziękuję za odpowiedź!
Madame83
Hej dziewczyny, ja już na nogach, testowałam, 19dc, bielutko. Właśnie siedziałam myśląc o dzisiejszym USG piersi, na które się wybieram, gdy przeczytałam Twoją historię. Też miałam 2 lata temu przygodę na onkologii, jednak na szczęście u mnie biopsja nic nie wykazała. Ale i tak mam stresa lekko, miałam w zeszłym roku mieć kontrolę w Gliwicach, ale z powodu pandemii wszystko poodwoływali, potem kazali dzwonić... No i idę dzisiaj. Trzymajcie kciukiJuż ten temat przetrawiłam, także spoko klinicznie jestem zdrowa, ale już pewnie dożywotnio pod opieką onko. Co ma też swoje plusy jestem przebadana od stop do głów, fizycznie i genetycznie. W okresie, w którym dostałam od onkologa zielone światło na ciążę jestem pod opieka 4 lekarzy. Jak mnie coś niepokoi to po prostu dzwonie. Są też minusy. Czuje presję w związku z ewentualną ciążą, za każdym razem lekarz pyta czy to już no i czuje się trochę jak „przypadek kliniczny”, bo dziewczyn w takiej sytuacji jak ja jest bardzo mało, ale z tendencja wzrostowa. Bo rak piersi to obecnie plaga, niestety..
reklama
Madame83
Ja widzę delikatnie ciemniejsze w 15dc,ale powinny być bardzo ciemne, prawda? Nie mam wielkiego doświadczenia z tymi testami, ale może to cecha osobnicza? I akurat u niektórych może po prostu tak być i świadczyc o owu? Tylko to ciężko oceniać po jednym cyklu...Raczej wygląda jakby owu nie było. Pik poprzedzają ciemniejące testy a tu niestety wszystkie jednakowe
Podziel się: