reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny...a czy jeśli mężczyzna nie przyjmował wcześniej kwasu foliowego to bardzo źle? Ja brałam na długi czas przed ciążą, ale mąż nie przyjmował w ogóle. Jestem obecnie w 5 tygodniu i zaczęłam świrować.
Nie, stawiam na to że w 99% przypadków facet kwasu nie bierze
Kwas może pomoc w męskiej płodności ale skoro w ciąży już jesteś to kwas by nic nie zmienił :)

reklama
Ja dopiero 6 dc a już jajnik kłuje. Znowu prawy wiec zapewne owulacja ponownie z niego bedzie. Od dzisiaj też wkraczają testy owulacyjne bo nigdy nie wiadomo....zawsze pik mam 14/15 dc ale zdażyło się i w 12 a wiadomo jak człowiek się zaczyna starać i jest nastawiony na ciążę to organizm może takie figle płatać, że lepiej nie przegapić :D
Czytałam że po szczepieniu owulacja może wystąpić wcześniej, tak jak i sam okres

Ale jednak jakaś mała anomalia wystąpiła z tym pikiem i owu się wtedy pospieszyła😉
Szczerze to 1 raz trafiłam w trakcie owulacji do lekarza i to był całkowity przypadek także nie wiem jak sprawa wygląda w pozostałych cyklach. Z każdą ciążą test ciążowy wychodził mi już 8 dni po piku. Cień cienia ale był dla mnie widoczny więc być może faktycznie mam tą owulację jakoś wcześniej i dlatego testy zawsze już w tym czasie wychodziły. Ale znowu 8 dni po piku progesteron wysoki wskazujacy na owulacje takze nie wiem. Ciezko generalnie stwierdzic czy jednorazowa sytuacja czy zawsze tak jest 😃

Szczerze to 1 raz trafiłam w trakcie owulacji do lekarza i to był całkowity przypadek także nie wiem jak sprawa wygląda w pozostałych cyklach. Z każdą ciążą test ciążowy wychodził mi już 8 dni po piku. Cień cienia ale był dla mnie widoczny więc być może faktycznie mam tą owulację jakoś wcześniej i dlatego testy zawsze już w tym czasie wychodziły. Ale znowu 8 dni po piku progesteron wysoki wskazujacy na owulacje takze nie wiem. Ciezko generalnie stwierdzic czy jednorazowa sytuacja czy zawsze tak jest 😃
Ja w pierwszej ciąży wogole nie kontrowałam kiedy była owu, nie staraliśmy się jeszcze wtedy o dziecko ale wiedzieliśmy że może się przydarzyć, bo nie zawsze się zabezpieczaliśmy. Wtedy mialam bardzo długie cykle. Zorientowałam się dopiero wtedy jak zmienił mi się smak i zaczęłam czuć dziwnie zapachy. Pierwsza beta 300, druga 600, trzecia 900 z kawałkiem. Badałam co drugi dzień zafascynowana nowym wydarzeniem...Tą ciążę poroniłam, tzn zatrzymała się między 7 a 9 tygodniem z niewiadomych przyczyn. Druga ciąża udana dała jasny cień kreski jakieś 8 dni po owu, a w 3 wogole nie miałam przeczucia że coś się udało, wręcz byłam na nie a test wyszedł mi chyba dopiero w 12 dniu. Wtedy cykle już z testami owu były. Dzisiaj 7 dni po owu ale też jakoś nie mam żadnych przeczuć a jeszcze za wcześnie na testowanie. Może kolo środy zrobię, albo dopiero w dniu okresu a ten powinien przyjść 22

Ja w pierwszej ciąży wogole nie kontrowałam kiedy była owu, nie staraliśmy się jeszcze wtedy o dziecko ale wiedzieliśmy że może się przydarzyć, bo nie zawsze się zabezpieczaliśmy. Wtedy mialam bardzo długie cykle. Zorientowałam się dopiero wtedy jak zmienił mi się smak i zaczęłam czuć dziwnie zapachy. Pierwsza beta 300, druga 600, trzecia 900 z kawałkiem. Badałam co drugi dzień zafascynowana nowym wydarzeniem...Tą ciążę poroniłam, tzn zatrzymała się między 7 a 9 tygodniem z niewiadomych przyczyn. Druga ciąża udana dała jasny cień kreski jakieś 8 dni po owu, a w 3 wogole nie miałam przeczucia że coś się udało, wręcz byłam na nie a test wyszedł mi chyba dopiero w 12 dniu. Wtedy cykle już z testami owu były. Dzisiaj 7 dni po owu ale też jakoś nie mam żadnych przeczuć a jeszcze za wcześnie na testowanie. Może kolo środy zrobię, albo dopiero w dniu okresu a ten powinien przyjść 22
Moja 1 beta z synkiem to była 18.7 😂

reklama
Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Do tych starających się już długo… jak u Was z libido? Mąż zarzuca mi, że teraz nasze przytulanie odbywa się tylko w dni płodne i polega tylko na tym, żeby on jak najszybciej we mnie doszedł. I niestety ma rację… jednak ja jestem nastawiona zadaniowo i te comiesięczne rozczarowania tylko to potęgują… Nie chciałabym w tym wszystkim zatracić nas jako pary, ale jest mi trudno. U nas właśnie minął rok starań od straty. Mamy 2-letniego synka co nie ułatwia zbliżeń 😔

U nas starania są takie jak i bez starania czyli częste i intensywne. Dwójka dzieci nam nigdy nie przeszkadzała - no ale mamy warunki i lubimy seks bardzo

Edit. A co do supli u mężczyzn - mój bierze ale głównie dlatego że jesteśmy weganinami, a nie po to żeby zajść w ciąże

Do góry