tez jestem „średnio” 7dni po owu, bo nie wiem do końca, czy była w sobotę, czy we wtorek. W każdym razie tez czekam z testowaniem do środy, albo do dnia okresu. Na środzie pewnie ostatecznie stanie, bo jeszcze nie rodziłam i przebieram trochę nogamiJa w pierwszej ciąży wogole nie kontrowałam kiedy była owu, nie staraliśmy się jeszcze wtedy o dziecko ale wiedzieliśmy że może się przydarzyć, bo nie zawsze się zabezpieczaliśmy. Wtedy mialam bardzo długie cykle. Zorientowałam się dopiero wtedy jak zmienił mi się smak i zaczęłam czuć dziwnie zapachy. Pierwsza beta 300, druga 600, trzecia 900 z kawałkiem. Badałam co drugi dzień zafascynowana nowym wydarzeniem...Tą ciążę poroniłam, tzn zatrzymała się między 7 a 9 tygodniem z niewiadomych przyczyn. Druga ciąża udana dała jasny cień kreski jakieś 8 dni po owu, a w 3 wogole nie miałam przeczucia że coś się udało, wręcz byłam na nie a test wyszedł mi chyba dopiero w 12 dniu. Wtedy cykle już z testami owu były. Dzisiaj 7 dni po owu ale też jakoś nie mam żadnych przeczuć a jeszcze za wcześnie na testowanie. Może kolo środy zrobię, albo dopiero w dniu okresu a ten powinien przyjść 22
reklama
milka.s
Fanka BB :)
Ja 18.11 @, więc test będę robić jak nie przyjdzie. Ale się zbyt mocno się nie nastawiam, bo przed owulacją musieliśmy dać z mężem na wstrzymanie z powodu badania nasienia. Może za to w grudniu się udaCo tu tak cicho. Kiedy jakieś testowania ciążowe czy owulacje?
Ja czekam chyba na środę, bo to by wypadało 10 dzień poCo tu tak cicho. Kiedy jakieś testowania ciążowe czy owulacje?
Madame83
U mnie 16dc, pik w testach LH był w 10dc, a wg aplikacji owu powinnam mieć w 12dc (i wtedy też czułam się bardzo źle). Od ok. dwóch lat mam takie objawy w okolicach owulacji, jakbym miała zaraz rozpaść się na milion kawałków na szczęście szybko przechodzi (po jednym dniu). Zatem nie wiem dokładnie kiedy była owu, bo testy robiłam po raz pierwszy, a cykle mam zazwyczaj ok. 26 dni (z odchyłami od 21 do 28), ale zakładam, że w 10, 11 lub 12 dc. Czyli w wersji mega optymistycznej mogę zacząć testować w okolicach środy (to będzie 19dc).
Ostatnia edycja:
To jest nas już nas 3U mnie 16dc, pik w testach LH był w 8dc, a wg aplikacji owu powinnam mieć w 10dc (i wtedy też czułam się bardzo źle). Od ok. dwóch lat mam takie objawy w okolicach owulacji, jakbym miała zaraz rozpaść się na milion kawałków na szczęście szybko przechodzi (po jednym dniu). Zatem nie wiem dokładnie kiedy była owu, bo testy robiłam po raz pierwszy, a cykle mam zazwyczaj ok. 26 dni (z odchyłami od 21 do 28), ale zakładam, że w 8, 9 lub 10 dc. Czyli w wersji mega optymistycznej mogę zacząć testować w okolicach środy (to będzie 19dc).
Luna88
U mnie na 99 była w niedzielę, w sobotę pik a w poniedziałek już testy owu negatywne. Z jednej strony rozsądniej byłoby poczekać do terminu okresu ale wiadomo kusi żeby sprawdzić wcześniejtez jestem „średnio” 7dni po owu, bo nie wiem do końca, czy była w sobotę, czy we wtorek. W każdym razie tez czekam z testowaniem do środy, albo do dnia okresu. Na środzie pewnie ostatecznie stanie, bo jeszcze nie rodziłam i przebieram trochę nogami
Luna88
Trzymam za nas kciuki, w końcu się uda. Wiadomo że najlepiej jakbyśmy jeszcze w tym roku zobaczyły dwie kreski. U CieU mnie dokładnie to samo. Okres powinnam mieć 22 listopada. Owulacja potwierdzona. Pozostaje tylko czekać i nie tracić nadziei..a to niestety w moim przypadku najtrudniejsze
Jula19
Ja walczę chyba z Covidem.... mega wkurza mnie brak smaku. Jak to dlugo moze się utrzymywać?Dziewczyny, co u was ?
Także ten miesiąc odpuszczam ze staraniami. Dwa ostatnie dni totalna zalamka. Dzisiaj trochę lepiej.
reklama
Luna88
U Ciebie jakieś większe problemy?Trzymam za nas kciuki, w końcu się uda. Wiadomo że najlepiej jakbyśmy jeszcze w tym roku zobaczyły dwie kreski. U Cie
Podziel się: