reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
A

A sprawdzalas czy masz owulacje? Albo nasienie partnera?
No właśnie teraz planowałam isc na monitoring. Maz badania nasienia w porządku. Duża poprawa w porównaniu z zeszłym rokiem (październik 2020) kiedy miał 1 % plemników o prawidlowej budowie i wtedy przy takich wynikach się udało w listopadzie byłam w ciazy. Niestety poronilam :(. Teraz w sumie bez żadnych specjalnych starań wyniki sie poprawiły i jest 5 %. Byliśmy w klinice leczenia niepłodności powiedzieli ze u niego super. Nie jest z tych palących i pijących także nie ma z czego rezygnować. Jedyne co mógłby to wprowadzić więcej ruchu, zrezygnować ze słodyczy i ograniczyć stres.

No właśnie teraz planowałam isc na monitoring. Maz badania nasienia w porządku. Duża poprawa w porównaniu z zeszłym rokiem (październik 2020) kiedy miał 1 % plemników o prawidlowej budowie i wtedy przy takich wynikach się udało w listopadzie byłam w ciazy. Niestety poronilam :(. Teraz w sumie bez żadnych specjalnych starań wyniki sie poprawiły i jest 5 %. Byliśmy w klinice leczenia niepłodności powiedzieli ze u niego super. Nie jest z tych palących i pijących także nie ma z czego rezygnować. Jedyne co mógłby to wprowadzić więcej ruchu, zrezygnować ze słodyczy i ograniczyć stres.
A jeśli chodzi o owulacje to z obserwacji ból jajnika, sluz plus robie testy owulacyjne. Teraz wskazywały na 18-20 dc wyraźnie grube krechy. No i nic z tego. Dlatego chciałam na ten monitoring iść. A u mnie ostatnio też długość cykli różna od 27 -37... Także praktycznie testy owulacyjne robie od 10 dc... idzie tego sporo. Używam tych z domowe laboratorium.

A jeśli chodzi o owulacje to z obserwacji ból jajnika, sluz plus robie testy owulacyjne. Teraz wskazywały na 18-20 dc wyraźnie grube krechy. No i nic z tego. Dlatego chciałam na ten monitoring iść. A u mnie ostatnio też długość cykli różna od 27 -37... Także praktycznie testy owulacyjne robie od 10 dc... idzie tego sporo. Używam tych z domowe laboratorium.
Testy nie daja gwarancji owulacji tak samo jak sluz i ból.

Hej. Odebrałam juz swoje wyniki. Robione w 4dc. Nie mam chyba co się łudzić ze ten cykl okaże się owocny. Ta prolaktyna za wysoka... nie mam porównania bo nie badałam wcześniej. I jedynie TSH skoczyło bo w lipcu było 1.54. Wrzucam swoje wyniki. Chętnie poznam wasze zdanie...
Kiedy masz lekarza ? Ja bym szybko prosiła o bromergon na zmniejszenie prolaktyny :) miałam podobny wynik i naprawdę co wieczór pół tabletki i mam książkowo ;) można powiedzieć ze od 2 msc to łykam to wg mnie łatwo wyprostować :) wiec nie poddawaj się :)

Testy nie daja gwarancji owulacji tak samo jak sluz i ból.
Wiem... ja mam dość chodzenia do ginekologów. Byłam u wszystkich w okolicy. I ciągle słyszę ze wszystko dobrze. Probowac i się nie stresować. Pytam jaka??? Jak powiedziałam że staramy się ponad dwa lata to mówią ze nic nowego to normalne u zdrowych par. A ja bym wolała wiedzieć i znać powody...
A teraz jak postanowiłam iść żeby zobaczyć jak owulacja to ta prolaktyna podwyższona i jestem w kropce....

Dzisiaj miałam dzwonic przyjmuje we wtorki i czwartki. Może jeszcze dzisiaj by mnie przyjął...planowałam tak w okolicach 14dc żeby mógł coś więcej powiedzieć...

reklama
Do góry