reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Pamiętam jak szłam do teściowej ( sam poczatek ciaży chyba około 8 tc) i wymiotowałam obok kontenerów ze śmieciami ryżem z truskawkami. Było wcześnie rano i idący ludzie na bank myśleli, że jestem wczorajsza i wracam z imprezy. Mega mi wstyd było a oni jeszcze takie zniesmaczone miny no ale co miałam zrobić. Tylko ciężarna zrozumie 😂😂😂
Ja w 7 tc wysiadłam z autobusu, przeszłam kawałek, upadłam na trawnik i zaczęłam wymiotować. Panie starsze stojące obok patrzyły jakbym im krzywdę robiła, nie zainteresowały się wcale tylko się śmiały. Dopiero po jakimś czasie podszedł do mnie starszy pan i zapytał czy potrzebuję pomocy. Pomógł mi wstać, powiedziałam, że to początki ciąży.
Było mi smutno i równocześnie wstyd.

reklama
Ja w 7 tc wysiadłam z autobusu, przeszłam kawałek, upadłam na trawnik i zaczęłam wymiotować. Panie starsze stojące obok patrzyły jakbym im krzywdę robiła, nie zainteresowały się wcale tylko się śmiały. Dopiero po jakimś czasie podszedł do mnie starszy pan i zapytał czy potrzebuję pomocy. Pomógł mi wstać, powiedziałam, że to początki ciąży.
Masakra 😡

Testosteron progesteron prolaktyna TSH jeszcze pewnie glukoza z insulina by się przydała Hormony w 2-3 dc
Edit: dopiero zauważyłam że masz dziś 3 dc czyli byłoby dobrze iść jutro 🙂
Hej. Odebrałam juz swoje wyniki. Robione w 4dc. Nie mam chyba co się łudzić ze ten cykl okaże się owocny. Ta prolaktyna za wysoka... nie mam porównania bo nie badałam wcześniej. I jedynie TSH skoczyło bo w lipcu było 1.54. Wrzucam swoje wyniki. Chętnie poznam wasze zdanie...

Załączniki

• 20211109_093155.jpg
    20211109_093155.jpg
    886,7 KB · Wyświetleń: 50
  • 20211109_092947.jpg
    20211109_092947.jpg
    649,1 KB · Wyświetleń: 45
  • 20211109_092925.jpg
    20211109_092925.jpg
    729,5 KB · Wyświetleń: 46
Dziewczyny ja wczoraj 3dc i zrobilam te badania hormonalne.. jednak okresu juz jak wcale 😳😒2 dni jak z kranu ze skrzepami a teraz jakies tam smieszne smugi na wkladce... myslicie że te wyniki bedą miarodajne? Dziwny jakis ten okres w tym miesiącu

Hej. Odebrałam juz swoje wyniki. Robione w 4dc. Nie mam chyba co się łudzić ze ten cykl okaże się owocny. Ta prolaktyna za wysoka... nie mam porównania bo nie badałam wcześniej. I jedynie TSH skoczyło bo w lipcu było 1.54. Wrzucam swoje wyniki. Chętnie poznam wasze zdanie...
Prolaktyna faktycznie za wysoka. Może blokować owulację. Z naturalnych sposobów polecam niepokalanek np ze swansona do zbicia albo leki wystawi endokrynolog.

Ostatnio media mówiły o sytuacji w której w Poznaniu niania/opiekunka szła z dziewczynką i zasłabła. Dość mocno się uderzyła więc było sporo krwi, dziewczynka zaczęła płakać - nikt nie zagregował :o
Przeraża mnie obecna znieczulica ludzi

Też staramy sie o 3 dziecko i też nachodzą mnie różne wątpliwości. Pierwsza ciąża zatrzymała się w 9 tygodniu, dwie kolejne na szczęście bez większych problemów prócz mdłości od 7 do 20 tygodnia i wymiotów nawet w nocy po kilkanascie razy. Ale to można przetrzymać byleby dziecko rosło zdrowo. W niedzielę owu i spróbowaliśmy chociaż dzisiaj mam pierwszą dawkę szczepienia na covid. Gdyby się okazało że jednak jest ciąża to najwyżej przesunę drugą w czasie. Na początku chciałam spasować ale wpadłam w takiego doła że stwierdzilam że nie ma sensu. Gdzieś podświadomie czuje że to ten moment. Czytając Wasze wpisy jestem pełna podziwu dla dziewczyn które już tyle przeszły w walce o dziecko i trzymam za Was wszystkie kciuki żeby się udało jak najszybciej że szczęśliwym finałem 😘

Prolaktyna faktycznie za wysoka. Może blokować owulację. Z naturalnych sposobów polecam niepokalanek np ze swansona do zbicia albo leki wystawi endokrynolog.
Brak mi już sił na to wszystko...
Ten niepokalanek jak stosować cały czas czy jakoś konkretnie do któregoś dc?
No i pewnie na efekt trzeba czasu...ehhh;/

reklama
U mnie na szczescie waga taka sama po porodzie jak i przed. Od 15 roku życia ważę 45 kg. W ciąży przytyłam 10 ale w dniu wyjścia ze szpitala miałam jakoś +3 kg jeszcze do swojej wagi, które siedziały w cyckach 🙈 było co wsadzić do stanika...teraz to skarpetami trzeba wypychać i dalej pusto 😂
Twoja waga to 45 kg? Ja ważę 46 i gin kazał mi 2 kg przytyć bo nie będę miała siły nosić brzucha

Do góry