reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Staraj się nie martwić - chodź to łatwo powiedzieć gorzej zrobić 😅 ja dziś znowu testowałam i już bardziej widoczna kreska- i pewnie dlatego już mi się uruchamia wyobraźnia( tez pod dwóch poronieniach jedno bio drugie już z zabiegiem) ale jak to się mówi to trzech razy sztuka . W tak mnie naszło jeszcze - przy drugim poronieniu lekarka mówiła właśnie ze będzie mnie traktować od razu jak ciąże wysokiego ryzyka i właśnie mówiła o acard i heparynę ? W sumie co one robią ?
Ogolnie acard i heparyne daja zapobiegawczo po 2 poronieniach ale niwktorzy musza ja miec bo maja potwierdzone mutacje. Ja np PAI homo a @Cactus1 jeszcze jedną qięcej z tego co pamiętam a to już są poważne wskazania do leków bo tak jak np ja nie miałam w ciazy z synkiem heparyny ani acardu i zaczelam miec zakrzepice.

reklama
Ja umieram. Jestem już na silnych przeciwbólowych bo było bardzo źle. Ból taki jak po odejściu wód gdy nadszedł poród 😭 muszę to przetrwać! Nie dam się tej endometriozie. Cierpię ale jutro będzie lepiej. Najgorzej jak zejdą leki w czasie snu. Bo jak nie zdążę zażyć to będzie masakra.
Ojej, nie doczytałam wcześniej że masz endometriozę. Mam nadzieje ze leki pomogą

Ojej, nie doczytałam wcześniej że masz endometriozę. Mam nadzieje ze leki pomogą
No w nocy było ciężko, chyba w ostatniej chwili wzięłam przeciwbólowy bo już zaczynał się tragiczny ból ale nie zdążył się rozkręcić. Za to synek pierwszy raz przespał do 5.30 sam w łóżeczku bez pobudek także chociaż trochę odpoczęłam no a dziś trzeba sie wziąć pożądnie w graść, udawać że jest dobrze i iść do pracy.

Miłego dnia dziewczynki ❤❤❤

13 tydzień już miałam wymioty konkretne.wczesniej raczej bardziej Mdłości. Potem juz mdłości miałam całymi dniami, czasem wieczorami było lepiej, a czasem to i o 23 na prędko łapałam kosz na śmieci w pokoju i blee 😂😂 kaszel i wymioty bez przerwy cała 1 ciążę. Ubrałam buty wyszłam za drzwi blee, wsiadałam do auta zanim zamknęłam drzwi blee, jadąc no 30 km trzy postoje na blee .. na podwórku już nie miałam gdzie parkować bo nie było jak wysiąść z auta bo wszędzie placki. Dramat . W drugiej ciąży do 20 TC max 20 razy na dzień o potem już przeszło sporadycznie coś mnie naciągneło.
Ojej, to musiało być ciężkie. Ja byłam wśród szczęśliwców którzy w ciąży nie mieli nawet jednej mdłości. Ogólnie było tak jakbym w ciąży nie była, do 35 tygodnia kiedy zaczął się zespół żyły dolnej - odcinało mi dopływ krwi do serca przez ucisk macicy i pod koniec w każdej innej pozycji niż lewy boczek mdlałam.

My o pierwszą córkę staraliśmy się 3 lata, równo roczek miała jak zaszłam w niespodziewana ciążę z synkiem. Jaka byłam zdziwiona że tak się stało, że bez lat starań można 😂 strasznie płakałam bo pierwsza ciąża była dla mnie trudna. Straszne wymioty aż do porodu, cukrzyca na insulinie i cholestaza. Druga ciąża lepsza. Wymioty tylko do 20tc i cukrzyca już bez cholestazy. Ciekawe co będzie w 3 ciąży jeśli się naprawdę uda. Boje się wymiotów najbardziej, to traumatyczne przeżycia. Mój rekord to 32 razy na dobę. Dramat. W głowie mam mętlik czy pchać się w 3 ciążę. Ale od wakacji o niczym innym nie myślę tylko o tym. Chcę i chyba jestem w stanie wszystko przetrwać. Puki co starania czekają, aż się wprowadzimy do siebie po remoncie. Jakoś u rodziców w pokoiku bym nie mogła się przemoc 😂😁 wiem że nikt mi nie powie co robić. Pchać się w 3 ciążę czy pozostać przy 2 pociechach. Myślę i myślę nad tym od dawna. 😑😑
Tez będę się starać o 3 dziecko. W domu dwójka, młodszy 20 miesięcy ma. Ciążę u mnie na szczęście całkiem dobrze wspominam. Było trochę wymiotów ale do przezycia. Oby tym razem też tak było bo do połowy czerwca muszę pracować, wcześniej nie mogę iść na L4. Tzn jak będę musiała leżeć to trudno ale wtedy wiem na 100% że mi umowy nie przedłuża i nie będę miała gdzie wracać po macierzyńskim.
Może Twoja 3 ciaza będzie łaskawa i najlepsza z wszystkich 😄 Wiem ze jeśli się o czymś marzy to żadne argumenty tego nie wybiją z głowy. Ja dużo ryzykuje starajac się teraz o dziecko ale czuje ze to ten moment i nie chce przekładać tego na później mimo że jeszcze młoda jestem i śmiało mogłabym dwa/trzy lata poczekac 😄

reklama
Ahhh te hormony podczas miesiaczki....ide sobie do pracy i mi sie ryczec bez powodu chce jak slucham muzyki 😂😂
Przynajmniej cieszysz sie że ją dostałaś 😂😂😂 ja mialam isc dzis na betę ale dziś 25 dc a plamienie się nasila więc to na bank nie jest ciąża 😣 chyba sobie daruje i odwołam. Nie było terminów do gina jak dzwoniłam i pani w recepcji umówiła mnie do takiej jakby położnej mówiąc ze zrobi test. Zapytalam czy test z krwi a ona powtórzyła tylko ze test, wiec sie domyślam ze chyba beta a nie na podstawie rozmowy 😂😂 biję sie z myślami czy isc i już zamknąć ten cykl i zapomnieć czy nie robić z siebie panikary i odwołać bo takie plamienie chyba już zwiastuje okres ....

Do góry