reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Ja dziś pozwoliłam sobie na winko... Kolejnyny cykl zmarnowany przez pracę no i samo endometrium mnie podłamało... Stwierdziłam że do końca wypowiedzenia porobie bardziej inwazyjne badania w grudniu idę na sono-hsg a w styczniu w razie co laparoskopia i poszukiwanie endometriozy... Jeśli nic nie wyjdzie nie wiem co zrobię...
A czemu nie od razu laparoskopia diagnostyczna z badaniem drożność i histeroskopią? Mi lekarz dał skierowanie na NFZ i miesiąc czekałam. W trzecim cyklu po byłam w ciąży i koleżanka z sali tak samo :-) Mamy teraz dzieci w tym samym wieku z różnica kilku godzin :-) Starałam się dwa lata o nią (o córkę bo akurat laparoskopii się bałam i przekladalam ze strachu) :-)

A czemu nie od razu laparoskopia diagnostyczna z badaniem drożność i histeroskopią? Mi lekarz dał skierowanie na NFZ i miesiąc czekałam. W trzecim cyklu po byłam w ciąży i koleżanka z sali tak samo :-) Mamy teraz dzieci w tym samym wieku z różnica kilku godzin :-) Starałam się dwa lata o nią :-)
Nie jest chętna do zabiegu... W sumie też się nie bardzo palę... Sama stwierdziła że u mnie wszystko dziwnie się toczy... Woli najpierw sprawdzić sono-hsg zrobi mi w gabinecie jak nie to skieruje na laparoskopię.

Edit: nie chodzi jej o kasę bo nic ode mnie za to badanie nie weźmie po prostu nie chce mnie od razu skazywać na zabieg

Dziewczyny to prawda, że ciężko znaleźć Dobrego lekarza. Fakt, ze dupek to nie tic tac ale jednak wiele kobiet bylo w stanie donieść ciążę dzięki niemu. Byc moze ty strat nie miałaś @MamaR
Ja też mam proga w dolnych granicach normy więc dostałam od gin zalecenie brania na podtrzymanie zwłaszcza że w ciąży miałam plamienia i ostatecznie poroniłam
nie każdej się udaje z niższym progiem

Ja dostawałam zapobiegawczo po stratach i miewałam zawsze jakieś plemienia
Dokładnie to nie jest dawanie jak tic taci tylko są jakieś wskazania ☺️ ale ogólnie powiem Wam że to ja cisnę na te diagnostykę do końca bo mam poczucie że coś zaniedbuje więc jak skończą się opcję to chyba sił mi braknie... Głupio to zabrzmi ale wolałabym mieć przyczynę z którą można walczyć niż "pech"
Co gorsza nie wiem czy poszłabym w in vitro a do adopcji nie możemy podejść długo bo dopiero niewiele ponad rok po ślubie...furtki się zamkną na kilka lat

Nie jest chętna do zabiegu... W sumie też się nie bardzo palę... Sama stwierdziła że u mnie wszystko dziwnie się toczy... Woli najpierw sprawdzić sono-hsg zrobi mi w gabinecie jak nie to skieruje na laparoskopię.

Edit: nie chodzi jej o kasę bo nic ode mnie za to badanie nie weźmie po prostu nie chce mnie od razu skazywać na zabieg
Trzymam kciuki by ruszlo po droznosci 😍

reklama
Dziewczyny to prawda, że ciężko znaleźć Dobrego lekarza. Fakt, ze dupek to nie tic tac ale jednak wiele kobiet bylo w stanie donieść ciążę dzięki niemu. Byc moze ty strat nie miałaś @MamaR
Niestety mam jedną stratę na swoim koncie. Mimo to lekarz twierdzi że nie potrzebuje Duphastonu ani podczas starań ani na podtrzymanie jak się uda. W pierwszej i drugiej ciąży brałam jakiś czas luteine dopochwowo. Trzecią straciłam. Zobaczymy jak teraz będzie :-)
Moja dygresja dotyczyła zaleceń koleżanki że skoro lekarz nie dał Duphastonu to trzeba iść do innego. Ja myślę że skoro nie zapisał tego leku to miał ku temu powody.

Do góry