reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja mam np taki śluz w dni niepłodne ale taki sam miałam na ciążę. Ciężko to odróżnić, u mnie w sumie był identyczny. Ale oby to było to skoro @ sie juz spoznia 😍😍😍 czekamy na wyniki jutrzejszego testu!
Ja właśnie przed okresem zazwyczaj suchą jak wiór dlatego to zjawisko mnie zaskoczyło. W ogóle takie uczucie wilgoci mam od wczoraj a dziś jeszcze doszedł sluz. Jutro dam znać! ❤️

reklama
Progesteron w postaci Duphastonu czy Luteiny to lek i to lekarz powinien decydować kiedy go wdrożyć a kiedy nie. Niestety wiele kobiet zażywa go jak tic taki na "wszelki wypadek" a część lekarzy też go zapisuje nie badając nawet poziomu progesteronu kobiecie. Mój gin mi mówił o skutkach ubocznych Duphastonu typu uszkodzenie płodów męskich. Warto poczytać, są artykuły na ten temat.

Progesteron w postaci Duphastonu czy Luteiny to lek i to lekarz powinien decydować kiedy go wdrożyć a kiedy nie. Niestety wiele kobiet zażywa go jak tic taki na "wszelki wypadek" a część lekarzy też go zapisuje nie badając nawet poziomu progesteronu kobiecie. Mój gin mi mówił o skutkach ubocznych Duphastonu typu uszkodzenie płodów męskich. Warto poczytać, są artykuły na ten temat.
Sory ale debil...
Brałam 3x1 duphaston i uwaga mam nie uszkodzony płód męski obok w pokoju, który właśnie śpi. Czytałam o tysiącach kobiet albo i więcej na masie grup i u ani dosłownie jednej nie było czegoś takiego. Jedyne skutki uboczne to pogorszenie nastroju, sennosc itp. Duphaston to syntetyczny progesteron. A progesteron jest naturalnym hormonem organizmu i hormonem podtrzymujacym ciaze!
Ładną pierdołe wyczytałaś.
Więcej się nie wypowiem bo aż kopara opada, gorszego idiotyzmu daaawno nie wyczytałam.
Podeślij mi potwierdzony badaniami dokument na ten temat.

Dziewczyny mam swoją betę 52,5 mlU 🙂
Oby tylko teraz wszystko poszło w dobrą stronę.
Czekam na Was !! 😉 bo już większość z Was będzie testować na dniach❤
Ja na chwilkę, zaraz wszystko nadrobie:)
U mnie beta z 11,47 skoczyła na 43,07, a progesteron z 12,00 na 18,9
:)
Mam nadzieje ze za chwile wszystkim się uda!!
Trzymam kciuki za Was wszystkie i będę tu cały czas Was podczytywać :)

Sory ale debil...
Brałam 3x1 duphaston i uwaga mam nie uszkodzony płód męski obok w pokoju, który właśnie śpi. Czytałam o tysiącach kobiet albo i więcej na masie grup i u ani dosłownie jednej nie było czegoś takiego. Jedyne skutki uboczne to pogorszenie nastroju, sennosc itp. Duphaston to syntetyczny progesteron. A progesteron jest naturalnym hormonem organizmu i hormonem podtrzymujacym ciaze!
Więcej się nie wypowiem bo aż kopara opada, gorszego idiotyzmu daaawno nie wyczytałam.
Ten "debil" jest dr nauk medycznych. Nie będę szukać, wysil się sama jak Cię to interesuje. Tłumaczenie że Ty masz zdrowe dziecko a brałaś duphaston w ciąży nie znaczy że każde będzie zdrowe. A wiesz ze duphaston nie jest naturalnym progesteronem i nie widać go w badaniach krwi jak zbadasz progesteron? :-) Znam takie co piszą że piły alkohol w ciąży i mają zdrowe dzieci i jeszcze polecają to innym a znam też dziewczynę co wypiła tylko jedno piwo w ciąży i niestety jej dziecko ma FAS

Ten "debil" jest dr nauk medycznych. Nie będę szukać, wysil się sama jak Cię to interesuje. Tłumaczenie że Ty masz zdrowe dziecko a brałaś duphaston w ciąży nie znaczy że każde będzie zdrowe. A wiesz ze duphaston nie jest naturalnym progesteronem i nie widać go w badaniach krwi jak zbadasz progesteron? :-) Znam takie co piszą że piły alkohol w ciąży i mają zdrowe dzieci i jeszcze polecają to innym a znam też dziewczynę co wypiła tylko jedno piwo w ciąży i niestety jej dziecko ma FAS
Tak doskonale to wiem 🙂
Szukałam i nie znalazłam nic wiarygodnego więc dlatego napisałam abyś mi to wysłała...🤦‍♀️ zresztą w ogóle nic nie pisało na ten temat...
Już tłumaczyłam, że tytuł to tylko tytuł a wiedza jest inną sprawą. Człowiek bez doktoratu może mieć więszką wiedzę i co to znaczy, że nie ma racji bo nie ma papierka? Chyba nie do końca.
Czekam w takim razie na wiarygodne informacje o tym uszkodzeniu płodów.
Co do drugiej części to każda ilość alkoholu w ciąży jest szkodliwa także to piwo to było AŻ piwo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sory ale debil...
W sumie to poszukałam :-) "wady serca u dzieci matek które zazywaly syntetyczny progesteron czy zwiekszenie spodziectwa u płodow męskich , których matki przyjmowały syntetyczny progesteron przed 11 tc "

Żeby było jasne - ja nie nie twierdzę zeby wcale nie przyjmować Duphastonu ale o tym powinien decydować lekarz. I zawsze jak jest możliwość to polecam luteine dopochwowo zamiast Duphastonu.

Załączniki

• IMG_20211106_193449.jpg
    IMG_20211106_193449.jpg
    489,3 KB · Wyświetleń: 54
reklama
W sumie to poszukałam :-) "wady serca u dzieci matek które zazywaly syntetyczny progesteron czy zwiekszenie spodziectwa u płodow męskich , których matki przyjmowały syntetyczny progesteron przed 11 tc "

Żeby było jasne - ja nie nie twierdzę zeby wcale nie przyjmować Duphastonu ale o tym powinien decydować lekarz. I zawsze jak jest możliwość to polecam luteine dopochwowo zamiast Duphastonu.
Przeczytaj jeszcze raz co tam pisze albo okulary załóż 🙂

Do góry