reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja mam od wczoraj dziwne uczucie ciągnięcia i klucia. Okresy od porodu bezbolesne. Sluz pomieszany biały ciągnący i nie ciągnący. Zrobiłam dziś test negatywny. Do @ 6 dni czy może być jeszcze za wcześnie?

reklama
Dzięki.
Nie zaprzeczam że to może być to, dziwię się bo kwas biorę od marca i jeszcze na początku października sprawdzałam poziom i było 18 z hakiem, a teraz nagle miesiąc później poza norma.

Dziewczyny myślicie że starania i szczepienie w jednym to głupi pomysł??
Nie głupi pomysł, zaszczep się bo będziesz spokojniejsza w ciąży. Mój gin mówił że nawet jak mi wyjdzie test pozytywny ciążowy żeby się szczepic. Jestem po dwóch dawkach i czekam na trzecią.

Widziałam kilka dni temu spadającą gwiazdę. Ciekawe czy długo będę się starać o kolejne dziecko. Czekam na @ i oficjalnie zaczynam 1cs o trzecie bobo 😍

Nie głupi pomysł, zaszczep się bo będziesz spokojniejsza w ciąży. Mój gin mówił że nawet jak mi wyjdzie test pozytywny ciążowy żeby się szczepic. Jestem po dwóch dawkach i czekam na trzecią.

Widziałam kilka dni temu spadającą gwiazdę. Ciekawe czy długo będę się starać o kolejne dziecko. Czekam na @ i oficjalnie zaczynam 1cs o trzecie bobo 😍
To tak jak ja czekam na @ i 1 cykl starań ale o drugie bobo ❤😊

reklama
Od nośnie progesteronu.
Także dziewczyny jak macie na dolnej granicy normy w ciąży to lepiej upewnijcie się u innego lekarza czy to ok bo tak jak mówię, lepiej dmuchać na zimne. Tak słabt progesteron sprawia, że macica nie jest odpowiednio ukrwiona i przygotowana do ciąży. Jak rośnie ok ale progesteron się waha wiec to ze jednego dnia ma 11 a drugiego 15 nie znaczy ze jest ok bo zaraz moze miec ponizej 10. I serio dziwie sie że lekarz nic nie dal przy tak slabym wyniku.
Nie straszę tylko z doświadczenia wiem, że większość lekarzy jest nastawiona "niech się dzieje wola nieba" i dopiwro jak ktos poroni czy plami kilka razy stwierdzają że no w sumie można by włączyć jakieś leki a mozna bylo przeciez zapobiec temu. Serio dolna granica normy to bardzo słaby wynik jesli chodzi o ciąże jak i nie ciąże. Świadczy on o tym czy owulacja była dobra i jak jest wyściółka macicy przygotowana.

Załączniki

• Screenshot_20211106-164157_Facebook.jpg
    Screenshot_20211106-164157_Facebook.jpg
    198,3 KB · Wyświetleń: 60
  • Screenshot_20211106-164452_Facebook.jpg
    Screenshot_20211106-164452_Facebook.jpg
    158,2 KB · Wyświetleń: 58
  • Screenshot_20211106-164457_Facebook.jpg
    Screenshot_20211106-164457_Facebook.jpg
    236,6 KB · Wyświetleń: 57
  • Screenshot_20211106-164506_Facebook.jpg
    Screenshot_20211106-164506_Facebook.jpg