reklama
U
użytkowniczka Co
Gość
Tak.A tak z ciekawości czy dyskomfort w podbrzuszu jak na okres czujecie na owulację? Bo ja generalnie mam ew lekki dyskomfort krótko przed okresem bez wielkiego bólu i podobnie czuje się od wczoraj a to dopiero 13 dc i się zastanawiam czy zaraz mi przyjdzie okres bo się coś zrypalo czy tak może być
U
użytkowniczka Co
Gość
Ja od stycznia nie mam smaku i zapachuNo moja teściowa ma teraz covida ale dobrze się czuje. Straciła węch i smak . Najgorsze jest to że biorę te leki na endometrium bo staramy się o drugie dziecko a przez tą sytuację to chyba w tym miesiącu musimy odpuścić. Owulacja wypada mi i ramki za dwa tygodnie więc w razie gdybyśmy się od niej zarazili to już do tego czasu będą objawy
L
Lebkuchen_mum
Gość
Kazdy ma swoje zdanie oczywiscie. U mnie był przymus ale i tak jestem za wiec mi to nie przeszkadza teraz do Austrii beda mogli wjechac tylko zaszczepieni tak samo jak isc do restauracji czy fryzjera także ogarniczenie konkretne.Ja nie i bi3 zmierzam poki co
Blondi_87
Fanka BB :)
Fajne są te pomysły rządów z taką dyskryminacja nieszczepionych jako ciekawostkę powiem Wam ze w mojej jednostce w ciągu ostatniego 1.5 tyg na 3 z koronawirusem 2 było zaszczepionych a u sąsiadów na 5 z 4 szczepionych... Mają tam teraz kolejny rzut chorych ale nie wiem ile szczepionych a z obserwacji ludzi więcej o ochronę dbają nieszczepieni (jakoś się boją) a szczepieni myślą że są bezpieczni i np maseczki to zbędny wynalazek więc nie jest to zero jedynkowe zdecydowanieKazdy ma swoje zdanie oczywiscie. U mnie był przymus ale i tak jestem za wiec mi to nie przeszkadza teraz do Austrii beda mogli wjechac tylko zaszczepieni tak samo jak isc do restauracji czy fryzjera także ogarniczenie konkretne.
L
Lebkuchen_mum
Gość
U mnie natomiast jest odwrotnie. Niezaszczepieni uważają, że wirusa nie ma i się nie boją. Zaszczepieni mimo, "ochrony" i tak uważają. Po za tym szczepienie chroni przed groźnym przechorowaniem, nie w ogole przed zarażeniemFajne są te pomysły rządów z taką dyskryminacja nieszczepionych jako ciekawostkę powiem Wam ze w mojej jednostce w ciągu ostatniego 1.5 tyg na 3 z koronawirusem 2 było zaszczepionych a u sąsiadów na 5 z 4 szczepionych... Mają tam teraz kolejny rzut chorych ale nie wiem ile szczepionych a z obserwacji ludzi więcej o ochronę dbają nieszczepieni (jakoś się boją) a szczepieni myślą że są bezpieczni i np maseczki to zbędny wynalazek więc nie jest to zero jedynkowe zdecydowanie
L
Lebkuchen_mum
Gość
Dokładnie tak.To prawda, bo szczepionka nie gwarantuje nie zachorowania, tylko objawy sa słabsze. Także nie wiem skad tyle ludzi tych głupot sie nasłuchalo, ze nie zachoruja.
Moj wujek mimo 2 dawek szczepionki wylądował pod respiratorem. Miał ta nową brytyjską odmianę covida bo on wlasnie w Anglii siedzi. Gdyby nie szczepienie może i byłoby po nim. No ale nie wiadomo. Można gdybać
U
użytkowniczka Co
Gość
Ja teżJa nie i bi3 zmierzam poki co
Blondi_87
Szczepionka ma chronić przed ciężkim przebiegiem oczywiście co nie znaczy że to pewnik ta nieszczepiona u nas nie miała np żadnych objawów przypadkowe znalezisko a ta ostatnia zaszczepiona cienka jak barszcz jest... I myślę że ma marne szanse na przezycie niestety... Poza szczepionka są i tak inne czynniki i nie rozumiem beztroskiego ignorowania zasad bezpieczeństwa przez ludzi... Nie umiem pojąć jak rodzina osoby chorej rozmawia ze mną bez maseczki i pyta ale skąd to mógł ktoś złapać... No ciekawe faktycznie w jaki sposób jak sami nawet maseczki nie nosząTo prawda, bo szczepionka nie gwarantuje nie zachorowania, tylko objawy sa słabsze. Także nie wiem skad tyle ludzi tych głupot sie nasłuchalo, ze nie zachoruja.
reklama
Blondi_87
A tak z ciekawości czy osoby szczepione sprawdzały sobie poziom przeciwciał po tych już kilku miesiącach? Bo u nas w pracy taki eksperyment zrobiony przed decyzją o tym czy przyjąć 3 dawkę i... U wszystkich co się zbadali już ich nie było
Podziel się: