reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Większość nfz, prywatnie tego u siebie nie spotykam. Prywatnie czyli za hajs wypisza jesli pacjentka chce, nie wszyscy oczywiscie, ale sporo przypadków. Jesl8 chodzi o dupka i luteine. Zrzedza ale wypisza. Gorzej z badaniami, czy wynikami np mutacji. To hajs przytula, ale dalej nie widza powiązania co poronienia maja do rzeczy przecież to moglo byc chore dziecko, a ciul prawda.
Także u nas jesli chcesz porządnego lekarza jezdzic do miast okolicznych badz czekac długie terminy do zaufanych na miejscu. Ale planując ciążę juz musisz wizyty miec umowione, bo inaczej niestety ciężko by sie bylo dostać, nawet w ciąży. I to prywatnie. Tragedia, ale juz przywykłam, ze tak to wygląda.
chodzę wyłącznie prywatnie a jednak to słyszę

chodzę wyłącznie prywatnie a jednak to słyszę
Ja też to słyszałam prywatnie. Dwa razy miałam odstawianą luteinę, bo mój ginekolog twierdził że już będzie okej i więcej nie przepisuje. Skończyło się tak ze raz dostałam plamien i szpital, kolejny raz zatrzymywanie porodu i już do końca przepisywał mi luteinę i tak.

A tak z ciekawości czy dyskomfort w podbrzuszu jak na okres czujecie na owulację? Bo ja generalnie mam ew lekki dyskomfort krótko przed okresem bez wielkiego bólu i podobnie czuje się od wczoraj a to dopiero 13 dc i się zastanawiam czy zaraz mi przyjdzie okres bo się coś zrypalo czy tak może być 😂

Ostatnia edycja:
Ok dziewczyny smutno mi...zdecydowałam że odpuszczę ten cykl i zaszczepie się na covid. Przeszłam ale rok temu więc boje się co by było gdyby. Myślę że druga dawka będzie jeszcze w listopadzie. Tylko co z grudniem, myślicie że można się starać tak wcześnie po przyjęciu? Teraz jestem jakieś 3/4 dni przed owu bo pojawił się śluz owulacyjny i jakoś mi tak ciężko z myślą że nici że starań.
Tak. Można. Ja miałam 2 dawke 16.10 a zaczynam sie starac juz za kilka dni jak przyjdzie nowy cykl ❤

reklama
No moja teściowa ma teraz covida ale dobrze się czuje. Straciła węch i smak . Najgorsze jest to że biorę te leki na endometrium bo staramy się o drugie dziecko a przez tą sytuację to chyba w tym miesiącu musimy odpuścić. Owulacja wypada mi i ramki za dwa tygodnie więc w razie gdybyśmy się od niej zarazili to już do tego czasu będą objawy

Do góry