reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Wcześnie wykryta ciąża to i wynik niski. Musisz przyrost zrobić. A prog waha się w różnych porach. Jakiegos dupka, luteinę czy coś maszz brać ?
Narazie nie miałam żadnych zaleceń…
Jeszcze dziś zadzwonię do lekarza…

Niski progesteron. Beta też ale może dopiero kiełkuje. Jaki miałaś test, że wykrył taką betę?
Progesteron może urosnąć ale lepiej wdrożyć leki. Ja przy becie niecałe 19 miałam progesteron 30. Dopiero pozniej spadł do 17 po 2 tygodniach.
Miałam test pink super czuły a drugi paskowy z rossmanna…

reklama
W moim labo był zakres na 1 trymestr od 11 do ok. 44, a nie tygodnie. Lekarz powiedział, ze jest ok, jeżeli jest w widełkach, po to są widełki dla każdego labo, zeby na nie patrzeć i mam nie świrować, i sobie nie dopowiadać, zwłaszcza ze mój progesteron 7dpo owu wynosił np. 11,90 oraz miałam owu ok. 20-21 dc, wiec ciąża jest młodsza niż z OM jak któraś np. ma owu 14 dc.
W moim tez są widełki na trymestr…
Na pierwszy od 11 do 44…

No to mamy te same widełki i przeliczniki. Skonsultuj z lekarzem jeżeli masz ochotę, ja mam dzisiaj rozmowę z innym telefoniczna, bo chce skierowania na badania, to go moge tez podpytac i Ci dam znać na priv, żeby Staraczkom nie spamować, bo to już nie ten temat :) odezwę się koło 8 do Ciebie :)
Dziekuje serdecznie 😘
Czekam w takim razie na info :)

W moim labo był zakres na 1 trymestr od 11 do ok. 44, a nie tygodnie. Lekarz powiedział, ze jest ok, jeżeli jest w widełkach, po to są widełki dla każdego labo, zeby na nie patrzeć i mam nie świrować, i sobie nie dopowiadać, zwłaszcza ze mój progesteron 7dpo owu wynosił np. 11,90 oraz miałam owu ok. 20-21 dc, wiec ciąża jest młodsza niż z OM jak któraś np. ma owu 14 dc.
Zawsze są takie widełki ale to że jest np 12 przy normie od 11 nie znaczy że jest ok. Dobrze że rośnie w takim razie ale przy takim mogą być bóle brzucha na przykład. Ja bym jednak wzięła duphaston lub luteine mimo wszystko ale pewnie z powodu przeczulicy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny ale sie wystarszylam. Dalej sie trzese i placze. Nie moge dojsc do siebie. Wyszkan do pracy jak zwykle. Byka 7;20. I przed pasami zaczal mnie zaczepiac jakis typ. Widac bylo ze zćpany. Nie zaczepiał w kontekście kradzieży. Coś innego chciał 😭😭😭 zaczelam uciekac. Tak sie balam ze wbiegłam na ulice mimo,że jechaly auta. Ale widzieli że jestem przerażona i sie zatrzymali. Jakis facet zaczal tamtego kolesia ciagnac za kurtke a ja wbieglam do autobusu. Bede sie bala teraz z wlasnego domu wyjsc 😭 nie wiem czy mial jakies halucynacje czy chcial mi cos zrobic. Okropnie sie wystraszylam.

Dziekuje Wam dziewczyny za wszystkie gratulacje :)
Jeszcze dmuchaj na zimne, zobaczymy co jutro powie beta i prog, bo będę powtarzać…

Dziewczyny ale sie wystarszylam. Dalej sie trzese i placze. Nie moge dojsc do siebie. Wyszkan do pracy jak zwykle. Byka 7;20. I przed pasami zaczal mnie zaczepiac jakis typ. Widac bylo ze zćpany. Nie zaczepiał w kontekście kradzieży. Coś innego chciał 😭😭😭 zaczelam uciekac. Tak sie balam ze wbiegłam na ulice mimo,że jechaly auta. Ale widzieli że jestem przerażona i sie zatrzymali. Jakis facet zaczal tamtego kolesia ciagnac za kurtke a ja wbieglam do autobusu. Bede sie bala teraz z wlasnego domu wyjsc 😭 nie wiem czy mial jakies halucynacje czy chcial mi cos zrobic. Okropnie sie wystraszylam.
O rety….
Może popros meza żeby Cię odprowadzał jeśli może przez następne dni…
Rozejrzyj się czy go nie ma przez kilka następnych dni…
I uważaj na siebie…

reklama
Do góry