reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

E tam, złą sławą. Zapewne zarabiasz więcej niż dziewczyny w Polsce nawet na wysokich stanowiskach. Z perspektywy czasu uważam że fajnie by było mieć prace gdzie do niej idziesz, coś robisz i wracasz z wolną głową. Ja od długiego czasu nie pracuje (macierzynski) ale jak pracowałam to było to tak jakbym była w pracy 24 na dobę, przynajmniej psychicznie. To też nie jest fajne.
Ja bylam na macierzynskim 8 miesiecy i poszlam do pracy bo musialam odpoczac troche 😅 mega dobrze mi to robi tak iscna kilka godzin bo mam tylko 15-20 h tygodniowo ale na qiecej nie moge sobie pozwolic przy trybie pracy narzeczonego

reklama
Ja w Niemczech i też sobie chodze sprzątać bo akurat to jest najwygodniejsze i najlepiej można zarobić 😊 póki planujemy drugie dziecko nie będę zmieniać bo niby po co stres mi niepotrzebny 😅
A powiedz mi. Jalbys zaszla to planujesz pracowac jeszcze jakis czas? Juz chwile nad tym rozmyslam i nie wiem. Ciezko bedzie mi zrezygnowac bo dobra kasa a z drugiej strony strach. Tyle ze mam spoko prace bo są lekkie i moge sobie usiasc zjesc, napic sie herbatki a nie z jezykiem na brodzie ale mimo wszystko jakos mam stres czy w ciazy pracowac fizycznie zwlaszcza po poronieniach i przygodach z 1 ciaza. Jak ty to widzisz ze swojej strony?

A powiedz mi. Jalbys zaszla to planujesz pracowac jeszcze jakis czas? Juz chwile nad tym rozmyslam i nie wiem. Ciezko bedzie mi zrezygnowac bo dobra kasa a z drugiej strony strach. Tyle ze mam spoko prace bo są lekkie i moge sobie usiasc zjesc, napic sie herbatki a nie z jezykiem na brodzie ale mimo wszystko jakos mam stres czy w ciazy pracowac fizycznie zwlaszcza po poronieniach i przygodach z 1 ciaza. Jak ty to widzisz ze swojej strony?
No ja mam w planie popracować max 4 msc 😅zależy jak będzie ciąża przebiegać. Jak będę tak samo senna i z mdłosciami jak w pierwszej ciąży to nie wiem 😅 póki co jeszcze nie jestem

My sie naqet jeszcze nie staramy a juz nad tym rozmyslam bo od przyszlego tygodnia biore dodatkowe 7h w zastepstwie za ciezarna kolezanke 🤣🤣🤣
Ja tak sobie na początku myslalam że pare msc i zajde to nie bede za dużo godzin brała a tu dupa 😅 no i teraz biore ile moge choc to w sumie tylko 3 godzinny dziennie bo synek tylko do 12 w przedszkolu. Także pracuj może i nie skupiaj się tak na tym 😉 później zawsze możesz sobie zmniejszyć godziny itp.

Nie ma co sie nastawiać w przód moim zdaniem 😉ale każdy ma swoje.
Ja sie nastawiam z tego wzgledu ze w kazda z 3 ciaz zachodzilam w 1 cyklu z czego ostatnia ciaza w lutym tego roku takze licze po prostu, że i tym razem tak wyjdzie. Jestem bardzo niecierpliwa więc to dodatkowo wszystko nasila. Pewnie gdyby wcześniej schodziłoby nam dłużej to inaczej bym na to patrzyła a tak mam już wszystko wyliczone co do joty 🙈 ale życie zwetyfikuje. Pewnie jak na złość wyjdzie inaczej 😅

Co za lekarze w LuxMed 🤦 19 dc owu chyba z lewego jajnika, ale nie jest pewny. Chyba nie było jeszcze… echhhh…. Endometrium 7 mm. Mówił, ze to raczej dobrze. OMG dramat. Czyli nadal nic nie wiem 😢 chyba nie mam owulacji, nie wiem… jestem załamana
Ja mam podobne kiepskie doświadczenia z luxmedem i ginekologami… moja ciąża rok temu w lixmedzie Np była „niepokojąca” i tydzień młodsza (w 6 tyg!) gdzie u mojej doktor była co do dnia w takim wieku w jakim była.

reklama
Tez wyliczałam i najdłużej zajęło nam ok 5 mc. Ale ogolem szybko i predko
Najgorsze to, że ja też jestem tak spięta na te starania z tego powodu że w moim przypadku przy endometriozie czas czyli każda miesiączka wpływa bardzo na niekorzyść bo szanse maleją. Gdyby nie choroba to z macierzyństwem jeszcze chwilke bym poczekała ale potem może już być bardzo ciężko albo naturalnie w ogóle bez szans. A chcemy mieć 2 dzieci i koniec 🙂

Do góry