reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

E tam, złą sławą. Zapewne zarabiasz więcej niż dziewczyny w Polsce nawet na wysokich stanowiskach. Z perspektywy czasu uważam że fajnie by było mieć prace gdzie do niej idziesz, coś robisz i wracasz z wolną głową. Ja od długiego czasu nie pracuje (macierzynski) ale jak pracowałam to było to tak jakbym była w pracy 24 na dobę, przynajmniej psychicznie. To też nie jest fajne.
Ja bylam na macierzynskim 8 miesiecy i poszlam do pracy bo musialam odpoczac troche 😅 mega dobrze mi to robi tak iscna kilka godzin bo mam tylko 15-20 h tygodniowo ale na qiecej nie moge sobie pozwolic przy trybie pracy narzeczonego

reklama
Ja w Niemczech i też sobie chodze sprzątać bo akurat to jest najwygodniejsze i najlepiej można zarobić 😊 póki planujemy drugie dziecko nie będę zmieniać bo niby po co stres mi niepotrzebny 😅
A powiedz mi. Jalbys zaszla to planujesz pracowac jeszcze jakis czas? Juz chwile nad tym rozmyslam i nie wiem. Ciezko bedzie mi zrezygnowac bo dobra kasa a z drugiej strony strach. Tyle ze mam spoko prace bo są lekkie i moge sobie usiasc zjesc, napic sie herbatki a nie z jezykiem na brodzie ale mimo wszystko jakos mam stres czy w ciazy pracowac fizycznie zwlaszcza po poronieniach i przygodach z 1 ciaza. Jak ty to widzisz ze swojej strony?

A powiedz mi. Jalbys zaszla to planujesz pracowac jeszcze jakis czas? Juz chwile nad tym rozmyslam i nie wiem. Ciezko bedzie mi zrezygnowac bo dobra kasa a z drugiej strony strach. Tyle ze mam spoko prace bo są lekkie i moge sobie usiasc zjesc, napic sie herbatki a nie z jezykiem na brodzie ale mimo wszystko jakos mam stres czy w ciazy pracowac fizycznie zwlaszcza po poronieniach i przygodach z 1 ciaza. Jak ty to widzisz ze swojej strony?
No ja mam w planie popracować max 4 msc 😅zależy jak będzie ciąża przebiegać. Jak będę tak samo senna i z mdłosciami jak w pierwszej ciąży to nie wiem 😅 póki co jeszcze nie jestem

My sie naqet jeszcze nie staramy a juz nad tym rozmyslam bo od przyszlego tygodnia biore dodatkowe 7h w zastepstwie za ciezarna kolezanke 🤣🤣🤣
Ja tak sobie na początku myslalam że pare msc i zajde to nie bede za dużo godzin brała a tu dupa 😅 no i teraz biore ile moge choc to w sumie tylko 3 godzinny dziennie bo synek tylko do 12 w przedszkolu. Także pracuj może i nie skupiaj się tak na tym 😉 później zawsze możesz sobie zmniejszyć godziny itp.

Nie ma co sie nastawiać w przód moim zdaniem 😉ale każdy ma swoje.
Ja sie nastawiam z tego wzgledu ze w kazda z 3 ciaz zachodzilam w 1 cyklu z czego ostatnia ciaza w lutym tego roku takze licze po prostu, że i tym razem tak wyjdzie. Jestem bardzo niecierpliwa więc to dodatkowo wszystko nasila. Pewnie gdyby wcześniej schodziłoby nam dłużej to inaczej bym na to patrzyła a tak mam już wszystko wyliczone co do joty 🙈 ale życie zwetyfikuje. Pewnie jak na złość wyjdzie inaczej 😅

Co za lekarze w LuxMed 🤦 19 dc owu chyba z lewego jajnika, ale nie jest pewny. Chyba nie było jeszcze… echhhh…. Endometrium 7 mm. Mówił, ze to raczej dobrze. OMG dramat. Czyli nadal nic nie wiem 😢 chyba nie mam owulacji, nie wiem… jestem załamana
Ja mam podobne kiepskie doświadczenia z luxmedem i ginekologami… moja ciąża rok temu w lixmedzie Np była „niepokojąca” i tydzień młodsza (w 6 tyg!) gdzie u mojej doktor była co do dnia w takim wieku w jakim była.

reklama
Tez wyliczałam i najdłużej zajęło nam ok 5 mc. Ale ogolem szybko i predko
Najgorsze to, że ja też jestem tak spięta na te starania z tego powodu że w moim przypadku przy endometriozie czas czyli każda miesiączka wpływa bardzo na niekorzyść bo szanse maleją. Gdyby nie choroba to z macierzyństwem jeszcze chwilke bym poczekała ale potem może już być bardzo ciężko albo naturalnie w ogóle bez szans. A chcemy mieć 2 dzieci i koniec 🙂

Do góry