reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę z innej beczki (bo z tego co widzę to większość z Was aktualnie czeka na @, a raczej na jej brak 😜).
Ja @ dostałam w niedziele, wiec dla mnie rodzi się nadzieja na kolejny cykl i chciałabym żeby to był pierwszy cykl z testami owu. Zaopatrzyłam się juz w zapas, ale totalnie nie wiem z czym to się je 🙈. Od kiedy zacząć je robić? Czy mogę robić je wieczorem (bo rano wstaje o tak nieludzkiej porze, że nie dam rady jeszcze wcześniej zwlec się z łóżka 🥺)
Z góry dzięki za pomoc! 😘

Najlepiej je robić od 10 dnia cyklu żeby nie przegapić piku
Właśnie najlepiej robić je ok godziny 22
Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę z innej beczki (bo z tego co widzę to większość z Was aktualnie czeka na @, a raczej na jej brak [emoji12]).
Ja @ dostałam w niedziele, wiec dla mnie rodzi się nadzieja na kolejny cykl i chciałabym żeby to był pierwszy cykl z testami owu. Zaopatrzyłam się juz w zapas, ale totalnie nie wiem z czym to się je [emoji85]. Od kiedy zacząć je robić? Czy mogę robić je wieczorem (bo rano wstaje o tak nieludzkiej porze, że nie dam rady jeszcze wcześniej zwlec się z łóżka [emoji3064])
Z góry dzięki za pomoc! [emoji8]

Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę z innej beczki (bo z tego co widzę to większość z Was aktualnie czeka na @, a raczej na jej brak 😜).
Ja @ dostałam w niedziele, wiec dla mnie rodzi się nadzieja na kolejny cykl i chciałabym żeby to był pierwszy cykl z testami owu. Zaopatrzyłam się juz w zapas, ale totalnie nie wiem z czym to się je 🙈. Od kiedy zacząć je robić? Czy mogę robić je wieczorem (bo rano wstaje o tak nieludzkiej porze, że nie dam rady jeszcze wcześniej zwlec się z łóżka 🥺)
Z góry dzięki za pomoc! 😘
U większości osób owulacja występuje w 14,15,16 dc więc np. 4 dni wcześniej. Ja robiłam zawsze od 12 do 17dc. Testy owu robi się wieczorem ze względu na to, że w porannym moczu może być większe stężenie lh, należy unikać dużej ilości picia przed testem i codziennie robić test o tej samej porze.

My wlasnie kupilismy miesiac temu dom a wlasciwie jest on dopiero w trakcie budowy i do stanu surowego zamkniętego zostanie doprowadzony koncem przyszlego roku ale doslownie podpisalismy umowe a 2 tyg pozniej oferta byla o 50 tysiecy droższa 😳 bo to domki szeregowe wiec takie małe osiedle. Nam sie udało na szczescie,że bedziemy placic tyle ile przy podpisywaniu naszej umowy ale dramat az 50 tysiecy??? To jest bardzo dużo. Teraz ceny poszły tagicznie w górę 😑 po to tu jestesmy aby sie wygadac. Wczoraj ja pisalam bo miałam humor tragedia 😊 dzidzius w końcu zagości i u ciebie a wiesz jaki byl powod poronienia? Przepraszam jesli juz pisalas ale ciezko zapamietac tak historie wszystkich 🙂
Nie ma powodu... Wszystkie badania mamy ok Gin mówi że losowy błąd z genetyka zapewne
No właśnie te domy które nawet rozważaliśmy niedawno obecnie są za cenę o ok 100 tys więcej... My chcemy się budowac ale nawet z działką problem jakieś są male albo lokalizacja nie ta... Szukamy dalej na zaś a póki co żeby kasy nie tracić chce w coś ulokować większość oszczędności... no i masowo właściciele tych fajniejszych domków wycofali się z naszego oglądania czy sprzedaży że wystawia za kilka miesięcy (pewnie chcą jeszcze podnieść ceny)

Nie ma powodu... Wszystkie badania mamy ok Gin mówi że losowy błąd z genetyka zapewne
No właśnie te domy które nawet rozważaliśmy niedawno obecnie są za cenę o ok 100 tys więcej... My chcemy się budowac ale nawet z działką problem jakieś są male albo lokalizacja nie ta... Szukamy dalej na zaś a póki co żeby kasy nie tracić chce w coś ulokować większość oszczędności... no i masowo właściciele tych fajniejszych domków wycofali się z naszego oglądania czy sprzedaży że wystawia za kilka miesięcy (pewnie chcą jeszcze podnieść ceny)
My też myśleliśmy o budowie ale koszty są jeszcze większe wtedy niestety przy obecnych cenach 😐

My też myśleliśmy o budowie ale koszty są jeszcze większe wtedy niestety przy obecnych cenach 😐
Mąż z budowlanki deweloperka w ogóle odpada 😂 mówi że nawet jak sam jako kierownik pilnuje robotników zawsze cos schrzania więc i z własnego domu pewnie nie będzie zadowolony 🤣 więc szukamy starszego po remoncie byle odmalować wprowadzić się i jak będzie działka i się uzbroi wtedy ocenimy czy jeszcze nas stać na budowę 😂

Mąż z budowlanki deweloperka w ogóle odpada 😂 mówi że nawet jak sam jako kierownik pilnuje robotników zawsze cos schrzania więc i z własnego domu pewnie nie będzie zadowolony 🤣 więc szukamy starszego po remoncie byle odmalować wprowadzić się i jak będzie działka i się uzbroi wtedy ocenimy czy jeszcze nas stać na budowę 😂
I w sumie to mąż mnie bardziej dobija bo się wiecznie czepia tych domów ja bym ze 3 po drodze już kupiła 😆

reklama
Dziewczyny trochę się podłamałam, zaczyna docierać do mnie, że nic mi nie wyjdzie z tego cyklu, a wiem że do @ jeszcze trochę czasu. Muszę czymś głowę mieć zajętą do tego czasu
Dlaczego nic nie wyjdzie?
Przepraszam jeśli przegapiłam wytłumaczenie - kilka dni byłam out of space i nadrabiam.

Do góry