reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

ja od 3 lat non stop bralam witaminy aż przedawkowałam kwas foliowy. Ciągle kupowalam Inne z nadzieją że może się w końcu okaza pomocne i się uda, niestety.
Później stosowalam wiesiolek i ten cykl również.
Teraz tylko będę brala d3 i inofem. Do tego mam metformine i bromocorn na zbicie prolaktyny. Chociaż juz ja zbilam i teraz sobie o okresie oojde sprawdzić jak wyniki może gin zadecyduje zmniejszenie dawki i będę brała co drugi dzień.
Bierz folian i wystarczy tylko w dawce 400 nie wiecej to poziom powinien caly czas utrzymywac sie na dobrym poziomie 😊 moze bralas w zwyklej formie a jej np nie przyswajasz jak ja i stad za wysoki poziom lub zbyt duze dawki bądź to i to.

reklama
Bierz folian i wystarczy tylko w dawce 400 nie wiecej to poziom powinien caly czas utrzymywac sie na dobrym poziomie 😊 moze bralas w zwyklej formie a jej np nie przyswajasz jak ja i stad za wysoki poziom lub zbyt duze dawki bądź to i to.
Mi Pani w aptece też powiedziala, że najlepiej brac go o starych porach w czasie posiłku, u żeby nie robić przerw aby brac codziennie

Teraz nie biorę dodatkowo żadnego kwasu bo 200 mam w inofemie.
A przed tym badaniem co robiłam to ponad miesiąc brałam suplement prenacaps multi 1 a tu jest quatrefolic w dwóch kapsułkach tak jak zalecane jest przyjmowac 800 ug. Może po tym mi ten poziom tak skoczył.

Teraz nie biorę dodatkowo żadnego kwasu bo 200 mam w inofemie.
A przed tym badaniem co robiłam to ponad miesiąc brałam suplement prenacaps multi 1 a tu jest quatrefolic w dwóch kapsułkach tak jak zalecane jest przyjmowac 800 ug. Może po tym mi ten poziom tak skoczył.
No to na pewno. Za duża dawka dla staraczki niemającej niedoboru. 400 jest taką optymalną dawką. Ja póki co dalej kończę z naturell bo zrobiłam kiedyś spory zapas ale następnie czaję się na zakup z aliness z tym, że on ma dawkę 600 ale bardzo polecany. Generalnie jeśli bierze się folian to poziom nawet trochę ponad normę nie powinien być bardzo niepokojący bo nie jest on magazynowany jak zwykły kwas. No i druga sprawa, że trzeba odstawić za równo folian jak i b12 przed badaniem bo biorac dzien wczesniej witaminy sie jeszcze nie wchłoną i w badaniu wyjdzie zakłamany wynik. Tak mi pisali wlasnie na grupie mthfr polska na fb bo sie martwilam swoimi poziomami kwasu foliowego i b12 (mialam ponad 300 przekroczona norme) a sie okazalo ze nie zrobilam przerwy. Jedynie w ciazy sie nie odstawia przed badaniem.

Tak na ludzki rozum chyba najlepiej brac ta sama witamine mniej wiecej o tej samej porze w ciagu dnia. Czy to folian czy np potas 😄
No niby tak ale patrząc na zalecenia w ulotce jest napisane aby brac po prostu po posiłku i nie jest wymienione którym. Więc na zdrowy ludzki rozum możesz wziąć rano a możesz w,iac po południu jak zjesz pierwszy posilek

U mnie testy owu dalej negatywne i trochę mnie to martwi bo patrząc po pęcherzyku w poniedziałek to najpóźniej w czwartek powinnam mieć owulacje 🤷‍♀️

No to na pewno. Za duża dawka dla staraczki niemającej niedoboru. 400 jest taką optymalną dawką. Ja póki co dalej kończę z naturell bo zrobiłam kiedyś spory zapas ale następnie czaję się na zakup z aliness z tym, że on ma dawkę 600 ale bardzo polecany. Generalnie jeśli bierze się folian to poziom nawet trochę ponad normę nie powinien być bardzo niepokojący bo nie jest on magazynowany jak zwykły kwas. No i druga sprawa, że trzeba odstawić za równo folian jak i b12 przed badaniem bo biorac dzien wczesniej witaminy sie jeszcze nie wchłoną i w badaniu wyjdzie zakłamany wynik. Tak mi pisali wlasnie na grupie mthfr polska na fb bo sie martwilam swoimi poziomami kwasu foliowego i b12 (mialam ponad 300 przekroczona norme) a sie okazalo ze nie zrobilam przerwy. Jedynie w ciazy sie nie odstawia przed badaniem.
no właśnie też mam jeszcze tamte witaminy i muszę je wykończyć. Jakiś czas nie brałam ale teraz może zacznę po jednej kapsułce co drugi dzień i wtedy nie powinnam przedawkować.

reklama
No niby tak ale patrząc na zalecenia w ulotce jest napisane aby brac po prostu po posiłku i nie jest wymienione którym. Więc na zdrowy ludzki rozum możesz wziąć rano a możesz w,iac po południu jak zjesz pierwszy posilek
ja zazwyczaj jak juz cos zacznę brać to powtarzam to codziennie. Juz o tym pamiętam później.

Do góry