reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Średnicę to jakby był okrągły a jest owalny właśnie dłuższy i węższy z szerokości.
Hmm dziwne te wymiary. Przecież pęcherzyk jest owalny. Powinni zmierzyć Ci średnicę [emoji848] Najlepsza wielkość do owu to około 18-22 mm z tego co pamiętam, ale pęcherzyk może mieć więcej np. 25 mm.
20200720_122248.jpeg

reklama
Dziewczyny ogarniacie jak się liczy rozmiar pęcherzyka?
Byłam na usg, pęcherzyk 13.7 na 19.5 mm.
Gin mówi że zaraz pęknie bo ma 19.5 ale dowiedziałam się że podobno z tych dwóch wartości powinno się średnią wyciągnąć? To wyszłoby że ma dzisiaj 16.6 mm.
Przy ilu wam pęka pęcherzyk?
To tak jakbyś miała 2 pęcherzyki, mi zawsze podawał średnicę, mi peka przy 22-23 mm ale są kobiety co im peka przy 26. Gin mi mowil ze na dzień rosnie kolo 2mm

Średnicę to jakby był okrągły a jest owalny właśnie dłuższy i węższy z szerokości. Zobacz załącznik 1151099
Tak czy siak zawsze wszędzie czytałam o średnicy i mi też podawali średnicę jak byłam w szpitalu i był pęcherzyk. Może bierze się pod uwagę tę większą wartość czyli u Ciebie prawie 20 mm to by się zgadzało na owu :)

Dzisiaj wieczorem chce pojechać do szpitala i niech decydują co robić .
Oni ocenią czy czekac na samoistne poronienie czy niestety zabieg to już 8 tydzień i tak długo też nie ma co z tym chodzić zwłaszcza że coraz gorzej się czuje psychicznie i fizycznie
Trzymam kciuki z całych sił abyś zobaczyła na USG zarodek i pięknie bijące serduszko ! Ja nadal mam nadzieję że tak właśnie będzie. Infomuj na bieżąco co u Ciebie

A powiedzcie jescze czy dają podpaski po zabiegu czy po tabletce ? Bo ja oczywiście mam ale nie wiem czy takie zwykłe wystarcza .

reklama
No właśnie taki mam zamiar. Szczerze powiem że coraz bardziej się boję tego co mnie czeka . Dam wam znać co i jak jakoś koło 19 / 20 pojadę na izbę .
Trzymam za Was kciuki. Na razie nie nastawiam się, że będzie źle, bo nic nie wiadomo. Dużo siły kochana, jesteśmy z Tobą i oczywiście czekamy na wieści 😘

Do góry