reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej dziewczyny, nie było mnie tu chwile ale mialam sesje i ani w glowie mi byly tematy staran o dziecko. Jednak pilnowałam miesiączki ktora spóźnia się dzisiaj 2 dzien (10 cykl starań) ale nie mam żadnych objawów oprocz tego ze dzisiaj wyjatkowo mnie mdli (jednak zwalam to na chalwe ktora ostatnio jem kilogramami). Nie mam tkliwych piersi, brzuch nie boli wlasciwie nic się nie dzieje, boje się robic test bo nie chce się rozczarowac i wlasciwie sama nie wiem czy poczekac jeszcze kilka dni (moze te zawirowania okresowe to wina dużego stresu?)
Rób test! :)

reklama
38dc nie przyszła... test negatywny.. robiłam jakiś check and go z rossmana jakies macie opinie na jego temat? Zreszta jeśli by coś było to by pokazał... hormony chyba maja zawirowanie
Ja nie robiłam tego akurat, z Rossmanna zawsze miałam Facelle fioletowy z czułością 10, ale jak na 38 dc to pewnie każdy z czułością 10 powinien coś już pokazać 🤷🏼‍♀️

Oni ocenią czy czekac na samoistne poronienie czy niestety zabieg to już 8 tydzień i tak długo też nie ma co z tym chodzić zwłaszcza że coraz gorzej się czuje psychicznie i fizycznie

Dziewczyny ogarniacie jak się liczy rozmiar pęcherzyka?
Byłam na usg, pęcherzyk 13.7 na 19.5 mm.
Gin mówi że zaraz pęknie bo ma 19.5 ale dowiedziałam się że podobno z tych dwóch wartości powinno się średnią wyciągnąć? To wyszłoby że ma dzisiaj 16.6 mm.
Przy ilu wam pęka pęcherzyk?

reklama
Dziewczyny ogarniacie jak się liczy rozmiar pęcherzyka?
Byłam na usg, pęcherzyk 13.7 na 19.5 mm.
Gin mówi że zaraz pęknie bo ma 19.5 ale dowiedziałam się że podobno z tych dwóch wartości powinno się średnią wyciągnąć? To wyszłoby że ma dzisiaj 16.6 mm.
Przy ilu wam pęka pęcherzyk?
Hmm dziwne te wymiary. Przecież pęcherzyk jest owalny. Powinni zmierzyć Ci średnicę 🤔 Najlepsza wielkość do owu to około 18-22 mm z tego co pamiętam, ale pęcherzyk może mieć więcej np. 25 mm.

Do góry