olaaa7
Fanka BB :)
Ja np przed okresem mam szyjkę twardąszyjka miękka i otwarta czyli raczej nic z tego...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja np przed okresem mam szyjkę twardąszyjka miękka i otwarta czyli raczej nic z tego...
To wszystko zależy od kobiety. Co do zasady szyjka powinna być twarda, ale nie za bardzo, żeby umożliwić przepływ krwi, a z drugiej strony na jakieś dwa dni przed @ lekko się otwiera. Po zapłodnieniu podobno unosi się, jest miękka, ale szczelnie zamknięta. Z tym, że u niektórych kobiet szyjka może zmienić się dopiero po terminie @, a wcześniej jest normalnie taka jak na @. Dodatkowo różnie to też wygląda przy tyłozgięciu. Lekarze mówią, że przy tyłozgięciu szyjka może mi się podnosić przed @ zamiast opadać, a ja nigdy czegoś takiego nie zauważyłam. Zawsze unosi się i rozpulchnia na dni płodne, że jej prawie sięgnąć nie mogę, a później twardnieje i stopniowo się opuszcza - to już wtedy wiem, że po dniach płodnych. Przed okresem jest baaaardzo nisko.Ja np przed okresem mam szyjkę twardą
Mnie zawsze na prolaktyne kierowano w pierwszych dniach cyklu.. bo pod koniec rosnie.Teraz wyczytałam, że prolaktynę i progesteron najlepiej w 21 dc zrobić myślę że sobie wtedy zrobię
Ja ostatnio na badaniu prolaktyny tez bylam na poczatku, chyba w 4dc. Pamietajcie, że przed badaniem trzeba minimum 15 minut spokojnie posiedzieć.Mnie zawsze na prolaktyne kierowano w pierwszych dniach cyklu.. bo pod koniec rosnie.
Ja prolaktyne miałam badaną razem z progesteronem 21-24 dc.Mnie zawsze na prolaktyne kierowano w pierwszych dniach cyklu.. bo pod koniec rosnie.
Linka juz nie mam, ale tych testow jest masa na allegro. Ja kupilam zestaw 50 testow owulacyjnych i gratis bylo 5 testow ciazowych. W zalaczniku zdjecie.Masz jakiś link żeby podesłać?
Jeśli druga kreska jest nie w tym miejscu, to znaczy że test jest wadliwy i trzeba go powtórzyć. Tak jest na każdej ulotce napisane.Cześćdziewczyny. Czy zdążyła wam się kiedyś taka sytuacja, że widać było drugą kreskę, ale nie w tym miejscu? U mnie dzisiaj dopiero 28 dc, okres planowo na 08.01. Owulacja ok 20dc.