reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak mnie to trapi, bo lekarz powiedział, że powinna być min 18 żeby coś z twgo było. A comiesiąc wynosi pomiędzy 10, a 11.
Nie które dziewczyny mają około 30 a ciazy z tego nie ma. Progesteron to jedynie w II fazie cyklu może potwierdzić nam czy owu w danym cyklu była czy nie. Później jak się zajdzie w ciążę to warto sprawdzić czy rośnie czy spada mimo ciąży żeby w odpowiednim czasie włączyć duphaston lub luteine a czasami te 2 leki naraz.

reklama
A jak zabieg? Bolesny? Po jakom czasie od zbiegu mogliście wrócić do ataran? Nie odnowił się już polip nigdy?

Miałam histeroskopie w nieczuleniu ogólnym czyli w szpitalu kilka godzin. U mnie okazało się, że jednak polipa nie było a przy okazji histeroskopia wyklucza wszelkie wady macicy itp. Zaszłam w ciążę w 1 cyklu po zabiegu. Nie ma żadnych przeciwskazań medycznych by się wstrzymywać od starań 😉 nie ma się czego bać.

Nie które dziewczyny mają około 30 a ciazy z tego nie ma. Progesteron to jedynie w II fazie cyklu może potwierdzić nam czy owu w danym cyklu była czy nie. Później jak się zajdzie w ciążę to warto sprawdzić czy rośnie czy spada mimo ciąży żeby w odpowiednim czasie włączyć duphaston lub luteine a czasami te 2 leki naraz.
Ja w przypadku pozytywnego testu mam od razu zgłosić się po receptę na duphaston. Grudzień/styczeń miałam stulowany cykl.i poziom progesteronu podobny Za tydzień termin okresu więc się okaże, ale jakoś nie pokładam nadziei.

Ja w przypadku pozytywnego testu mam od razu zgłosić się po receptę na duphaston. Grudzień/styczeń miałam stulowany cykl.i poziom progesteronu podobny Za tydzień termin okresu więc się okaże, ale jakoś nie pokładam nadziei.
Masz tydzień do miesiączki to jeszcze sporo czasu. Teoretycznie test nawet nie pokaze. Nie motaj sobie głowy tym progesteronem. Jeśli miesiączka nie przyjdzie zrób test lub leć na betę będzie pewniejszy wynik. Teraz się wyluzuj jest weekend.

Miałam histeroskopie w nieczuleniu ogólnym czyli w szpitalu kilka godzin. U mnie okazało się, że jednak polipa nie było a przy okazji histeroskopia wyklucza wszelkie wady macicy itp. Zaszłam w ciążę w 1 cyklu po zabiegu. Nie ma żadnych przeciwskazań medycznych by się wstrzymywać od starań 😉 nie ma się czego bać.
ja mam w tym miesiącu dobrze p[oczytać info. Na drogi dzień można pracować? czy lepiej wziąć sobie wolne?

ja mam w tym miesiącu dobrze p[oczytać info. Na drogi dzień można pracować? czy lepiej wziąć sobie wolne?

Ja wzięłam kilka dni zwolnienia, brzuch trochę pobolewa i kilka dni jest plamienie, ale nie jakoś dużo i bardzo uciążliwe. No i cały dzień w szpitalu, znieczulenie itp więc ja bym radziła przynajmniej 2 dni sobie pracę odpuścić

Niech robi dalej. Testy owu są pozytywne jeśli kreska jest ciemniejsza lub równie ciemna jak testowa. Wtedy w ciągu 12-36 h wystąpi owulacja. Jeśli chce poznać swoje dni owulacji niech robi codziennie. Jeśli ma
Krótkie cykle to niech zacznie np 2 dni po miesiączce jeśli długie to np w 10 dniu niech zacznie i robi dompowrwssego pozytywnego. Te kreseczki wychodzą raz jasne raz ciemniejsze raz wcale ich nie ma Tym się nie sugeruj.
Ona robi jednak codziennie, ale od 14 dc. Ostatni cykl miala 46 dni,wczesniej 35 dni czasem 30 wiec miesiaczke ma roznie,czasem 9 dni czasem 12 dlatego nie wie kiedy te dni plodne sie pojawiaja. Jesli okres miala od 26 czerwca do 4 lipca i zaczela testy w 14dc to jest szansa,ze testy wyjda pozytywne? Zaraz Po okresie miala straszny bol podbrzusza,tak przez 3 dni i minelo. Na chwile obecna bol sie pojawia,ale bardzo delikatny. Dziewczyny pisaly,ze mogla to byc owulacja dlatego jest skolowana 🙈

reklama
Ja wzięłam kilka dni zwolnienia, brzuch trochę pobolewa i kilka dni jest plamienie, ale nie jakoś dużo i bardzo uciążliwe. No i cały dzień w szpitalu, znieczulenie itp więc ja bym radziła przynajmniej 2 dni sobie pracę odpuścić
dzieki za odpowiedz, właśnie sie zastanawiałam jak to ogarnąć czasowo

Do góry