reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja nie będę. Zrobiłabym dopiero jakby faktycznie się okazało że coś się dzieje czyli środa czwartek. Na jutro mam termin okres. Brzuch mnie boli plamienia od dwóch dni..... Ehhhh ......
Ja robiłam wczoraj i przedwczoraj i niestety nic nie ma :( jutro ma być @ A ja nie mam żadnych objawów ani w jedną ani w drugą stronę. Troche sie załamałam tą bielą...

Na pocieszenie powiem że jak byłam z drugim dzieckiem w ciąży to test wyszedł dopiero po dniu spodziewanej @ a wcześniej biel biel i jeszcze Raz biel. Więc dopóki nie ma @ jest cień nadziei
Ja robiłam wczoraj i przedwczoraj i niestety nic nie ma :( jutro ma być @ A ja nie mam żadnych objawów ani w jedną ani w drugą stronę. Troche sie załamałam tą bielą...

Nie można wykluczyć tego mając cukier w normie. Powinno się zrobić krzywą cukrową i insulinową chociaż ja nie robiłam. Ale na czczo badanie glukozy i insuliny i z tego się przelicza wskaźnik homa który daje wiedzę czy masz io czy nie. Ja to badałam ze względu na pcos bo io bardzo często towarzyszy pcos ale szczerze mówiąc nie stosuje żadnej diety tylko biorę metforminę .
A ja jak byłam młodsza to jeszcze myślałam, że jak się nie zabezpieczę to od razu trojaczki [emoji33] [emoji23]

Czym się objawia IO? To są problemy z cukrem tak? Mając cukier w normie lub mniej można to wykluczyć?

A ja kilka dni przed @ jeszcze na zaden cykl się tak nie cieszyłam :D

Nie można wykluczyć tego mając cukier w normie. Powinno się zrobić krzywą cukrową i insulinową chociaż ja nie robiłam. Ale na czczo badanie glukozy i insuliny i z tego się przelicza wskaźnik homa który daje wiedzę czy masz io czy nie. Ja to badałam ze względu na pcos bo io bardzo często towarzyszy pcos ale szczerze mówiąc nie stosuje żadnej diety tylko biorę metforminę .
Otóż to. Mi cukry na czczo wyszły w normie dopiero po obciążeniu wyszło że mam IO.

Dlatego ja testow już nie robie bo nie ma sensu. Jeszcze przy życiu mnie trzyma niespadajaca temperatura. Cały czas w granicach 36,8-36,9.0. Ale podejrzewam że to od upałów. I nie wiem dlaczego po raz kolejny w ogóle dopuszczam do siebie myśl że mogłoby się udać.... Jak z góry wiem że nic z tego .. grr

Dlatego ja nie robie testów a u bety przed @
W ciąży robiłam po spóźnieniu dopiero i ma pewno bardziej mi to na zdrowie wychodzi teraz też tak planuje

reklama
Do góry