reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Na innym wątku jak napisałam że okres przyjdzie mimo brania duphastonu to mnie jedna laska zjeb... że to nieprawda bo dupek wstrzymuje okres także różnie mówią.
Więc wróciłam do punktu wyjścia ;) chyba napiszę do lekarza, chociaz mi jakoś tak głupio z tą myślą, bo nie wiem, czy mogę; nigdy mi nic o tym nie mówił.
Nie chcę brać dłużej jeśliby mi to miało wydłużyć cykl i by wyszło u niego, bo on się wkurza za samowolę :p poza tym jest bardzo fajny ;)

Nie jestem w.ciazy to sobie kupię. :D
Biotebal pomaga jeśli wypadanie włosów jest spowodowane niedoborem biotyny. Jeśli wypadanie powodują np. problemy hormonalne lub inne niedobory, to biotebal nie pomoże :) Mi wypadały od hormonów (PCOS), biotebal nie zrobił nic. Dopiero uregulowanie hormonów pomogło ;)

Gratuluję kreseczek [emoji1768][emoji846]

Dziewczyny, albo to wpływ tego, że czytam ostatnie dni książki ze sexem w tle, albo Wiesiołek, albo już nie wiem co [emoji2356]może ovarin i dupek mnie 'nastawiły' na dobre tory, bo dziś 8dc a ja od wczoraj mokra jak nigdy [emoji87][emoji2356][emoji2356][emoji2356] i to nie jakoś trochę, normalnie uwierzyć nie mogę [emoji28]
Już pytałam na Ananaskach (niektóre z Was tam się też udzielają), ale zapytam też tu - czy po pojawieniu się płodnego sluzu owu jest na dniach, czy nieistotne?
Ja mam pierwszy cykl z wiesiolkiem i między 15 a 18dc było tak mokro że szok i takie libido że mój m miał mnie dość [emoji85] ale nie mam pojęcia czy była owu czy nie niestety każdy test owu do dzisiaj negatywny. Więc w moim przypadku zganiam to na olej z wiesiołka.

O i to jest konkret. Bo właśnie pomyślałam, że będę brać do miesiączki, ale potem przeczytałam, że ona przychodzi po odstawieniu dopiero. Dzięki! A to Twój pierwszy mc na duphastonie?
Sprawdź na ulotce. Przy niedomodze lutealnej jest zalecenie brania aż do wystąpienia @, a więc mimo brania leku @ i tak przychodzi.

Brałam 18-27 dc a @ miałam 5 dnia po odstawieniu :) Jak zaszłam to nie przerwałam brania i poszłam do lekarza, akurat był już pęcherzyk, kazał brać dalej.
To u mnie inna historia. Mam późną owulację, nie ma szans, że wyjdzie test i boję się odstawić, ale z drugiej strony nie chcę niepotrzebnie wydłużać w razie jakby ciąży nie było, bo mam zaplanowane mnóstwo badań na kolejny cykl.

To u mnie inna historia. Mam późną owulację, nie ma szans, że wyjdzie test i boję się odstawić, ale z drugiej strony nie chcę niepotrzebnie wydłużać w razie jakby ciąży nie było, bo mam zaplanowane mnóstwo badań na kolejny cykl.
Nie wydłużysz samym duphastonem, ewentualnie może mieć dłuższy cykl przez samą późniejszą owu :) Ja normalnie brałam 18-27 dc i odstawiałam, ale w styczniu jakoś tak coś mnie ukłuło, że nie odstawię... Zrobiłam test i 2 kreski. Więc biegłam jak najszybciej do lekarza potem bo duphaston się kończył 😂 No i lekarz kazał brać do II trymestru żeby nie robić organizmowi szoku z odstawienia :)

Nie wydłużysz samym duphastonem, ewentualnie może mieć dłuższy cykl przez samą późniejszą owu :) Ja normalnie brałam 18-27 dc i odstawiałam, ale w styczniu jakoś tak coś mnie ukłuło, że nie odstawię... Zrobiłam test i 2 kreski. Więc biegłam jak najszybciej do lekarza potem bo duphaston się kończył 😂 No i lekarz kazał brać do II trymestru żeby nie robić organizmowi szoku z odstawienia :)
Właśnie ta późna owu jest moim problemem. Cykl raczej nie będzie poprawny. Wychodzi na to, że to jest właśnie to z czym walczę. Późna owu przy krótkim cyklu, czasem brak owu. Uspokajasz mnie :) dzięki :)

reklama
Do góry