reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja odstawiam wszystkie leki w tym cyklu, nie zamierzam brać żadnych dupkow , żadnych acardow zanim nie zobaczę dwóch kresek. Pitole! Zle się po tym wszystkim czuje, strasznie mnie boli przez większość cyklu brzuch okresowo wiec ten cykl będzie zupełnie bez niczego i zobaczymy, może to jest jakiś sposób 😉
Oczywiscie , ja mogę sobie na to pozwolić, tylko dlatego, ze ja nie biorę żadnych „poważnych” leków 😉
Jeszcze czekam, zaraz do niej napisze 🤣 ja już ześworowana jestem strasznie hahah
I cooooo???? 🙂

reklama
Ja odstawiam wszystkie leki w tym cyklu, nie zamierzam brać żadnych dupkow , żadnych acardow zanim nie zobaczę dwóch kresek. Pitole! Zle się po tym wszystkim czuje, strasznie mnie boli przez większość cyklu brzuch okresowo wiec ten cykl będzie zupełnie bez niczego i zobaczymy, może to jest jakiś sposób 😉
Oczywiscie , ja mogę sobie na to pozwolić, tylko dlatego, ze ja nie biorę żadnych „poważnych” leków 😉

I cooooo???? 🙂
Czekam jeszcze.. 🤨🤨
Strasznie dużo roboty dziś tam mają, może zaraz odpisze 😃

No właśnie, ja też od 3 msc jestem cały czas spanikowana, bo zaczęłam się sobie przyglądać i świruje do tego stopnia, że stale zauważam u siebie jakieś zmiany, które pewnie wcześniej też występowały tylko ja na nie nie zwracałam uwagi...ten cykl też był pierwszym, w którym mierzyłam sobie codziennie temp i szczerze, ja nie wiem jak kobiety obserwując siebie zachodzą w ciążę, bo to jest straszne...to jest ciągły stres, wszystko jest takie "mechaniczne" i wyliczone...totalnie nie dla mnie...dlatego ja kończę z wyliczeniami, sprawdzaniem itd, bo prędzej wyląduje w wariatkowie niż zajde w zdrową ciążę...z synem niczego nie sprawdzałam i zaszłam bez problemu, a teraz zastanawiam się, czy ten mój stres też czasami nie jest powodem utraty ciąży...Może problem nie leży w hormonach tylko w psychice? [emoji848]

Nie sądzę, żeby stres był powodem poronienia. Raczej nie. Bardzo silny stres, np umarł nagle ktoś bliski - może.. Ale nie musi.
Mi łatwo mówić, bo ja staraczka weteranka, i te całe testy owu, i ciążowe, i bóle piersi i te inne "znaki z nieba" mnie już nie ruszają.
Kolezanka się mnie ostatnio zapytała, czy po tylu latach bardziej albo mniej chce dziecka. Długo się zastanawialam i odpowiedziałam: pokorniej.
Doszłam do wniosku, że te stresy związane ze staraniami są niepotrzebne i psują nam życie. [emoji1787]

Oczywiście mam swoje wzloty i upadki. 1dc u mnie zawsze wycie do księżyca, filmy romantyczne i lody, cały dzień w łóżku, ale po tym dniu wstaje i idę dalej.

Ostatnia edycja:
U mnie dzisiaj 23 dc ,już drugi test zrobilam,
Jak jakaś wariatka , oczywiście negatyw .Juz nie mam sił na to wszystko ,okres 6.07 brzuch boli jakbym miała zaraz dostać i tak od kilku dni . Jak nic nie wyjdzie z tego cyklu , ide po okresie do lekarza 😩
Nie jestem sama z tymi bólami, wczoraj byłam u ginekologa sprawdzał czy pęcherzyki pękł , powiedział że mam ciało żółte i kazał w piątek bete zrobić.. Niestety mam taka pracę A nie inną że nie dam rady , więc w poniedziałek jak nie dostanę @ to będę testować. Mam nadzieję że wyjdzie po tylu miesiącach starań, zaczynam już zariować i doszukiwać się pierwsz objawów

Ja nic nie biorę ,u mnie już 6 cykl ,ale teraz skorzystałam z testów owulacyjnych , wcześniej raczej z wyliczeń i kalendarzyków , tyle ze my już starania kończyliśmy 2 dni przed bo chciałam celować w dziewczynkę , ale tyle czasu i nic to już teraz w każdym dniu staranka,No i dzisiaj 23 dzień . Ja już mam 2 dzieci 10 i 8 lat [emoji4]teraz chce 3 i ostatnie [emoji3059]
Nam też się marzy druga dziewczynka i kiedyś ktoś wkleił kalendarzyk tt time do planowania płci i rozpisaniem kiedy powinno się przytulać żeby zrobić dziewczynke. Jak to zobaczyłam to powiedziałam do męża że jesteśmy na najlepszej drodze do posiadania dziewczynki bo najwyraźniej wtedy nie trzeba uprawiać seksu [emoji6][emoji1751]

Teraz było dzień przed owu i w owu i pyknelo. Jeszcze bardzo nieśmiało bo czekam na zobaczenie serduszka ale w ciążę zaszłam. Pewnie będzie chłopczyk, ale po tym wszystkim najważniejsze dla mnie żeby był 9 miesięcy w brzuchu i żeby był zdrowy. Płeć to teraz ostatnie o czym myślę

To ja w pierwszą ciążę zaszłam w 2 cyklu starań i ciąża donoszona, chociaż w I trymestrze trochę plamiłam i byłam na luteinie, teraz jak w kwietniu zaszłam w ciążę to też się tego nie spodziewałam, ale niestety moja radość trwała 2 dni...no i obecna też stracona zaraz po pozytywnych testach...to krwawienie jest inne niż @, więc jestem pewna, że to poronienie...doszukuję się przyczyny w za niskim poziomie progesteronu, właśnie przez te plamienia w pierwszej ciąży...po pierwszej straconej myślałam, że to wina podwyższonego tsh (5,09), ale jednak chyba to nie powód, bo obecnie mam tsh (0,55), a ciążę straciłam...nie wiem już co myśleć...
A partner sie badal?

Hej 😉
Jestem tutaj nowa. Dopiero co założyłam konto. Chciałabym przycupnąć na dłużej. Z tego co widzę wszystkie staramy się o dzieci.
Więc coś o mnie. Mam 25 lat i staram się z mężem o dziecko 😁 bez stresu i większej spiny. A jak tam u Was to wygląda?
Życzę wszystkim miłego dnia 😘

Hej [emoji6]
Jestem tutaj nowa. Dopiero co założyłam konto. Chciałabym przycupnąć na dłużej. Z tego co widzę wszystkie staramy się o dzieci.
Więc coś o mnie. Mam 25 lat i staram się z mężem o dziecko [emoji16] bez stresu i większej spiny. A jak tam u Was to wygląda?
Życzę wszystkim miłego dnia [emoji8]
Witamy i jednak obyś nie zasiedziała się tak długo jak ja i inne dziewczyny.

Ja mam 26 lat dokładnie za 15 dni[emoji6] 7 lat starań 5 strat. Żadnego dziecka w domu. Starania teraz luzie ale kiedyś był koszmar. Obecnie zaczęliśmy leczenie w klinice.

Jak długie masz cykle?

PS. Aby ten spokój głowy został bo tu dziewczyny nie źle potrafią nakręcić ale pozytywnie [emoji854]

reklama
Nam też się marzy druga dziewczynka i kiedyś ktoś wkleił kalendarzyk tt time do planowania płci i rozpisaniem kiedy powinno się przytulać żeby zrobić dziewczynke. Jak to zobaczyłam to powiedziałam do męża że jesteśmy na najlepszej drodze do posiadania dziewczynki bo najwyraźniej wtedy nie trzeba uprawiać seksu [emoji6][emoji1751]

Teraz było dzień przed owu i w owu i pyknelo. Jeszcze bardzo nieśmiało bo czekam na zobaczenie serduszka ale w ciążę zaszłam. Pewnie będzie chłopczyk, ale po tym wszystkim najważniejsze dla mnie żeby był 9 miesięcy w brzuchu i żeby był zdrowy. Płeć to teraz ostatnie o czym myślę
Ja to samo jak zobaczyłam ze nie jest to takie proste to odpuściłam co ma być to będzie , było u nas i przed i po ale jakoś tak jak pisałam nie mam nadziei i najgorsze jak się w takie testy zrobione za wcześnie wierzy:(

Do góry