U
użytkownik-a
Gość
Nawet 1,1 ? Czym się objawia pcoswystarczy że jest powyżej 1 i jest pcos stwierdzają
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nawet 1,1 ? Czym się objawia pcoswystarczy że jest powyżej 1 i jest pcos stwierdzają
Nie robił, mój ginekolog powiedział że po roku jak nie zajdę wtedy będziemy działać z badaniami i pewnie za męża tez sie weźmieA mąż robił badania nasienia?
Właśnie tego się boję, że coś z badaniami nie tak, także napewno to sprawdzę i zrobię najważniejsze badania, ja przed zajściem w 1 ciążę też miałam książkowe.. Może to też psychika tak działa..Ja zrobiłam badania w październiku tuż przed tym jak zaszłam w ciążę i wszystko było ok, oprócz podwyższonego TSH, ale od razu zaszłam w ciążę. Poroniłam w grudniu. Teraz zrobiłam wyniki jeszcze raz bo od marca/ kwietnia zaczęliśmy starania. TSH podwyższone. Zrobiłam dalsze badania i dzisiaj byłam u endokrynologa/ginekologa. Mimo wszystko polecam Ci sprawdzić czy wszystko ok. Mogło się pozmieniać, a tak to oszczędzisz sobie czasu i nerwów jeśli zaczniesz działać od razu. Lepiej dmuchać na zimne
A co do wizyty u tego endokrynologa... Nastraszył mnie i ogólnie szkoda gadać ale takiego doła załapałam po tej wizycie że odechciało mi się wszystkiego. Świetny specjalista ale bardzo specyficzny i bezpośredni.. zapisał leutrox 50 i szereg badań przed kolejną wizytą. Eh zanim się zaczęłam starać myślałam że to taka prosta sprawa a tu klops
Przy PCOS testy owulacyjne sa niewiarygodne, bo mamy podwyzszony poziom LH i testy pokazują głupoty. Lekarz Ci nie powiedział, ze przy PCOS tylko monitoring bo na testy w naszym przypadku szkoda kasy?Ale że okres po 4 tyg miałaś czy okres i pozytywny test owulacyjny? [emoji14]
Ja nie wiem co się dzieje [emoji85]
Tym bardziej że ja z pcos miewałam cykle 40 dniowe a nie 29 [emoji854]
Nie robił, mój ginekolog powiedział że po roku jak nie zajdę wtedy będziemy działać z badaniami i pewnie za męża tez sie weźmie
To daj prosze znaćMam to samo, wszystkie wyniki w normie, jedynie stosunek LH:FSH powyżej 1.5.
Będę w przyszłą środę u lekarza to zapytam co z tym począć i jak działać dalej.
No ale może być pcos stwierdzony tylko na tej podstawie? Żadnych innych objawów nie ma na usg tez nie zauważono nigdy itpwystarczy że jest powyżej 1 i jest pcos stwierdzają
Przy PCOS testy owulacyjne sa niewiarygodne, bo mamy podwyzszony poziom LH i testy pokazują głupoty. Lekarz Ci nie powiedział, ze przy PCOS tylko monitoring bo na testy w naszym przypadku szkoda kasy?
Przy PCOS testy owulacyjne sa niewiarygodne, bo mamy podwyzszony poziom LH i testy pokazują głupoty. Lekarz Ci nie powiedział, ze przy PCOS tylko monitoring bo na testy w naszym przypadku szkoda kasy?