reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja zrobiłam badania w październiku tuż przed tym jak zaszłam w ciążę i wszystko było ok, oprócz podwyższonego TSH, ale od razu zaszłam w ciążę. Poroniłam w grudniu. Teraz zrobiłam wyniki jeszcze raz bo od marca/ kwietnia zaczęliśmy starania. TSH podwyższone. Zrobiłam dalsze badania i dzisiaj byłam u endokrynologa/ginekologa. Mimo wszystko polecam Ci sprawdzić czy wszystko ok. Mogło się pozmieniać, a tak to oszczędzisz sobie czasu i nerwów jeśli zaczniesz działać od razu. Lepiej dmuchać na zimne ;)

A co do wizyty u tego endokrynologa... Nastraszył mnie i ogólnie szkoda gadać :( ale takiego doła załapałam po tej wizycie że odechciało mi się wszystkiego. Świetny specjalista ale bardzo specyficzny i bezpośredni.. zapisał leutrox 50 i szereg badań przed kolejną wizytą. Eh zanim się zaczęłam starać myślałam że to taka prosta sprawa a tu klops :(
Właśnie tego się boję, że coś z badaniami nie tak, także napewno to sprawdzę i zrobię najważniejsze badania, ja przed zajściem w 1 ciążę też miałam książkowe.. Może to też psychika tak działa..

Ale że okres po 4 tyg miałaś czy okres i pozytywny test owulacyjny? [emoji14]
Ja nie wiem co się dzieje [emoji85]
Tym bardziej że ja z pcos miewałam cykle 40 dniowe a nie 29 [emoji854]
Przy PCOS testy owulacyjne sa niewiarygodne, bo mamy podwyzszony poziom LH i testy pokazują głupoty. Lekarz Ci nie powiedział, ze przy PCOS tylko monitoring bo na testy w naszym przypadku szkoda kasy? ;)

Przy PCOS testy owulacyjne sa niewiarygodne, bo mamy podwyzszony poziom LH i testy pokazują głupoty. Lekarz Ci nie powiedział, ze przy PCOS tylko monitoring bo na testy w naszym przypadku szkoda kasy? ;)

Mi tego nie powiedział! Co więcej powiedziala mi że mam robić testy normalnie! Bo wtedy jezeli wychodzi to wiemy że to PCOS gdzies tam jest ale je trochę usypiamy... zazwyczaj po obu staram się isc do gin zeby zobaczyła czy była i zawsze się udało. Jak nie pekalo to też było widać, i testy nie wychodziły bo nie bylo piku

reklama
U mnie tak nie jest, od kiedy robię testy owulacyjne to za każdym razem pokazały mi prawidłowo owulację a kilka dni temu test owulacyjny był biały.

Do góry