reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ro
Jak już chcesz badania zrobić to może zrób caky pakiet hormonalny [emoji848] nie zaszkodzi sprawdzić chyba że robiłaś nie dawno no to wtedy faktycznie nie ma sensu.

Kurcze nawet nie wiem co napisać. 8dpo i okres przecież jest to nie do zniesienie na dłuższą metę. Przykro mi kochana że żaden specjalista nie wie jak ma ci pomóc z tymi plamieniami [emoji26]
Robiłam wszystkie hormony. I wszystkie są super. Nawet lekarz z kliniki je widzial

Hej dziewczyny. No to już definitywny koniec mojego cyklu. Kolejny poszedł w pizdu.... Dwa dni jadłam hemorigen, brałam dupka, żeby może podtrzymać lekkie tylko plamienie. Dziś zrobiłam rano test. Oczywiście bielszy być nie mógł. No ale rano wzięłam jeszcze dupka. Ale już w ciągu dnia zaczęłam mocno krwawić więc nie wzięłam kolejnej tabletki. Więc teoretyczny 1 dzień cyklu dzisiaj. Dokładnie 8 dnia po owulacji. I nie wiem co dalej.... Nie mam planu..... Żadnego.... Zrobić tylko amh. Lekarz powiedział że w tym cyklu bez stymulacji i zastrzyku i zobaczymy co będzie na samej metformine. Jedynie planuje zrobić wymaz na bakterie, to zobaczę czy w tym cyklu znowu leków jakiś nie wziąć żeby w końcu w lipcu zrobić drożność. Ogólnie rzecz biorąc pozostałym znowu samej sobie. Nie ma już żadnej drogi i lekarza który by mi pomógł. Kiepsko.....
Kochana nie ma coś się poddawać! Drożność nie jest złym pomysłem, może akurat coś się wyjaśni albo poprawi już po? A może to coś związanego z endometriozą? Nie poddawaj się i walcz! Ściskam!

reklama
A jak sobie radzicie z ciążą wśród znajomych/rodziny?
Ja niestety ciężko to znoszę, a mąż mi zarzuca że zaczynam się odcinać.
Mamy dużą paczkę znajomych, zawsze wszyscy trzymaliśmy się razem. Dwie z par znajomych zaczęły się starać równo z nami, jednym udało się w tym samym miesiącu co nam, drugiej w miesiącu w tym poroniłam. Szczerze, mówiąc serce pękło mi kolejny raz, kiedy dostałam zdjęcie dodatniego testu kilka dni po moim zabiegu. I od tamtego czasu wszystko się zmieniło. Już nie spotykamy się z nimi tak często, mąż często wychodzi sam, a mnie paraliżuje strach za każdym razem kiedy się z nimi widzę. Kiedy widzę te rosnące brzuszki...
Jak my się staraliśmy i ponad rok się nie udawało a znajomym od razu praktycznie i to jednym po drugim to też trudno mi było się z nimi widywać :( Tak to już chyba jest :(

Do góry