reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny. Już od dłuższego czasu Was obserwuje więc pora się przywitać. Krótko o mnie, mam 30 lat, staramy się o 1 dziecko ok roku. Hmm w zasadzie to pewnie dłużej. W lipcu będę miała robiona drożność jajowodów i tak konkretnie umowię się do ginekologa zajmującego się niepłodnością. Póki co mój obecny ginekolog jakoś nie bardzo ma pomysł co robić. Obecnie 9dc. Od tego cyklu robię testy owulacyjne, mozecie spojrzeć? Czy to nie dziwne że w 8dc mocniejsza kreska a w 9 już słabo widoczna?
Paskowy dostałam do testów ciążowych, wczoraj zrobiłam i nie jest tak mocno zabarwiony jak Twój, trzymałam ok 7 sekund, kasetowy 2 kropelki z dzisiaj

Załączniki

• IMG_20200608_212449.jpg
    IMG_20200608_212449.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 103
  • IMG_20200608_212502.jpg
    IMG_20200608_212502.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 103
reklama
Paskowy dostałam do testów ciążowych, wczoraj zrobiłam i nie jest tak mocno zabarwiony jak Twój, trzymałam ok 7 sekund, kasetowy 2 kropelki z dzisiaj
Hmm no teraz jak tak myślę to pewnie za długo, jakoś nie mogę wyczuć momentu bo raz trzymałam krócej i nie chciało się nic pokazać. Będę testować, to dopiero pierwszy cykl z testami więc zobaczę :). Jak ja bym chciała żeby w końcu się udało... Pewnie nie tylko ja. Trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny 😘 to forum gdy tak sobie podczytuje w jakimś stopniu mi pomaga po comiesięcznym niepowodzeniu 🙁.

Dziewczyny mam pytanko do tych, które maja PCOS - czy wykonujecie testy owulacyjne? Ja niby czuje kiedy mam owulacje ale nie zawsze i warto sprawdzić czy ona jest... Tylko dużo czytałam, ze przy PCOS może wyjść fałszywie dodatnia

Cześć dziewczyny. Już od dłuższego czasu Was obserwuje więc pora się przywitać. Krótko o mnie, mam 30 lat, staramy się o 1 dziecko ok roku. Hmm w zasadzie to pewnie dłużej. W lipcu będę miała robiona drożność jajowodów i tak konkretnie umowię się do ginekologa zajmującego się niepłodnością. Póki co mój obecny ginekolog jakoś nie bardzo ma pomysł co robić. Obecnie 9dc. Od tego cyklu robię testy owulacyjne, mozecie spojrzeć? Czy to nie dziwne że w 8dc mocniejsza kreska a w 9 już słabo widoczna?
W ogóle nie dziwne 😀
Pierwsze pytanie to takie czy robiłaś je w takich samym albo przynajmniej podobnych warunkach: pora dnia, wstrzymywanie się z siusianiem, nie przyjmowanie płynów 2/3 godziny przed.
Jeżeli to wszystko się zgadza to te kreski testowe nie muszą ciemnieć z dnia na dzień. Może być tak np. że będziesz miała cały czas blade i nagle peak. Może być tak właśnie w kratkę. A może być również cykl bezowoluacyjny. Najlepiej poobserwować sobie cały cykl jeden i później sama zobaczysz, że w kolejnych będzie dużo łatwiej 😀

Ja dziś zaczęłam brać aromek 2 tabletki. Mam nadzieję że mi się uda. Dziewczynki po ile dniach mogę robić testy owulacyjne? Kiedy najlepiej się starać +
Zycze powodzenia, u mnie po Aromku pecherzyki rosly, jeden nawet pekl ale w drugim jest torbiel endimetrialna...takze nici z tego...mam juz skierowanie na laparoskopie...

reklama
Do góry