reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Cześć dziewczyny. Do tej pory tylko obserwowałam forum, ale stwierdziłam że dołączę czynnie. W grudniu 2019 poroniłam w 7 tygodniu. Aktualnie 4 cykl starań. Mam nadzieję że teraz się uda. W środę mam 13 DC i idę na monitoring cyklu. Czy którejś z Was udało si zajść w ciążę przy monitoringu? Do tej pory robiłam testy owu ale wychodziły czasami 3 dni pod rząd , lekarz powiedział że łatwo przegapić pik i pewnie dlatego si nie udawało.

Mi wyszło ostatnio 3.18 i ginekolog skierowała mnie na zbadanie dokładniej w krwi TSH, anty TPO, ft3 i ft4. Zapisałam się też do endokrynologa + ginekologa 2 w 1 ;) zobaczymy, wizytę mam dopiero za 3 tygodnie. Powinno być niższe więc może warto to też u Ciebie skonsultować z lekarzem. Chociaż muszę przyznać że pół roku temu miałam TSH 3.35 i udało się zajść w ciążę w tamtym cyklu, niestety poroniłam z powodu pustego jaja. Lepiej to sprawdzić dla własnej spokojnej głowy ;)
Dokładnie trzeba skonsultować bo a nóż to jest przyczyną :) ja się umowie na wizytę i juz z pelnymi wynikami pójdę żeby odrazu gino miał obraz sytuacji i dał leki

Gdzieś czytałam, chyba w ulotce że możliwe za plamienia przy duphastonie ;) ja osobiście biorę 9 dzień i nic nie mam, ale to nie jest powód do niepokoju :)
Ja zwykle miałam plamienia 2 dni przed @ i teraz znowu mam ale mniejsze. Myślałam że duphaston pomoże na te plamienia. Jaką dawkę bierzesz? Ja biorę 1 tabletke na dobę 10mg, może to za mało?

Mi lekarz kazał 2x dziennie 10mg, ale teraz jak wyszedł test pozytywny biorę 3x dziennie.
Ja zwykle miałam plamienia 2 dni przed @ i teraz znowu mam ale mniejsze. Myślałam że duphaston pomoże na te plamienia. Jaką dawkę bierzesz? Ja biorę 1 tabletke na dobę 10mg, może to za mało?

reklama
Do góry