reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Biorę 0,4. Zaświadczenia od genetyka nie mam, bo wyniki moich badań wskazywały na mutację heterozygotyczną w MTHFR i PAI-1. Reszta to niski poziom białka S, dodatnie ana1. W sumie mój gin nie pytał nawet o zaświadczenie od genetyka. W karcie ciąży natomiast mam wpisane te mutacje i wyniki innych badań, które robiłam po poronieniu.
Z drugiej strony myślę też, że teraz jest to spotykana praktyka, że chodzi się do gina prywatnie i na NFZ ze względu na koszt badań. Więc jeśli jest spoko to możesz powiedzieć mu, że konsultujesz się prywatnie i tam też np robisz USG. U mnie sytuacja się zmieniła i zrezygnowałam z NFZ, bo oddzielnie musiałam się zapisywać na USG. A badania wszystkie miałam porobione w styczniu (z poprzedniej ciąży, typu: toxo, różyczka, HIV, WZW, kiła, grupa krwi) i mój gin stwierdził, że są ok. Więc teraz robię morfologię tylko i mocz (koszt ok. 25zl). No i prenatalne też robię prywatnie (USG+pappa 600zl), bo jestem po dwóch poronieniach, a mam nieodparte wrażenie, że jednak jak jest się na wizycie prywatnej to te badania są dokładniej wykonywane :/
Mi na Pai-1 i v-leiden dała skierowanie. To ten mój ma USG w gabinecie i samo powiedział, że moja ciąża jest ciąża wysokiego ryzyka z uwagi na poprzednie poronienia i wizyty co 2 tyg i co 2 tyg będzie mi dawał skierowanie na badania. Mam nadzieję, że za 2 tygodnie serce będzie biło. We wtorek mam prywatną wizytę. A zastrzyki trzymasz w lodówce ?
W sumie te 8 zł na miesiąc mnie nie zbawi. A będę miała spokój.

reklama
😀 moj maz zadowolony z intensywności ale ja mam dość , jakas aseksualna sie zrobiłam , nic mi sie nie chce 😉🙂

Jejku, jak dzisiaj gorąco w uk - uwielbiam jak jest tak ciepło! Cudnie ! 😀 Leżę i sie smażę na leżaku 😎
Ja w tym miesiącu wyjątkowo jak nigdy miałam chęci 😄jakieś anomalia przy tej kwarantannie, siedzę od 3miesiecy w domu już 🤦‍♀️więc co tu robić tylko bobosexy😄😵
U mnie też dzisiaj w końcu pięknie, na tym biegunie zimna 😁😎

Mnie od owulacji ppbolewaja jajniki. A dziś to już to już przesadzaja... jestem 9dpo, najbardziej prawy nie raz na środku i rzadko po lewej. Ciekawe czy to na okres, czy tam się coś dzieje. Piersi się już twarde robią tak jak na okres nie raz. Nie chce sie nakrecac i caly czas mówię sobie i tak się pewnie nie udało więc przestań myśleć. Ale ten ból mnie wkurza ....

Mnie od owulacji ppbolewaja jajniki. A dziś to już to już przesadzaja... jestem 9dpo, najbardziej prawy nie raz na środku i rzadko po lewej. Ciekawe czy to na okres, czy tam się coś dzieje. Piersi się już twarde robią tak jak na okres nie raz. Nie chce sie nakrecac i caly czas mówię sobie i tak się pewnie nie udało więc przestań myśleć. Ale ten ból mnie wkurza ....
Kurde! Mnie zaczęły dzień po owulacji, to nawet nie jest kłucie tylko tak ostry ból, że szok. Nie mogę podnosić nogi czasem. Pierwszy raz w życiu mam coś takiego, ja to się boję, że pęcherzyk nie pękł i dlatego tak boli, bo zrobiła się torbiel. Umówiłam się do gina na wtorek. Może wytrzymam, a może jutro przejdzie. Ale ból okropny to fakt.. Czasem to aż płaczę aż tak boli 🤣

reklama
Ciąża jak nic... A to mój pierwszy 10dpo [emoji23] Prawie nic nie widać [emoji16]
Nie widac na tym , wstaw normalne tylko ostrość podkrec Itp. jak tak od poniedziałku robię bo na żywo widać a na zdjęciu słabo . To mój z dziś
20200125_133611.jpeg

Do góry