reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Teraz chodzę już tylko prywatnie, ale muszę trochę kombinować, bo jak idę prywatnie to lekarz nie może wypisać mi refundowanej recepty. A różnica w cenie neoparinu jest znacząca. 180zl bez refundacji - 6,30zl po refundacji. Przy dwóch i pół opakowaniach w miesiącu daje ponad 400zl w kieszeni.
Myślisz, że lekarze mają informacje kto wykupił ich receptę? Jednak jeśli się obawiasz to może wykup receptę. Ja jednak w aptece poprosiłbym o zamiennik clexane na neoparinu, żeby już na zastrzykach lecieć jednej firmy.
Dał mi e-recepte więc będzie miał wgląd. A jaka dawka neoparin bierzesz?
Prywatnie gin też wystawia mi heparynę na zniżkę bo mam zaświadczenie od genetyka. Ale chciałabym badania wykonywać na NFZ a lekarz ten z NFZ wydaje się w porządku

Hej Dziewczyny ❤️ może ja wariuję, ale czy Wy też tam coś widzicie???? Na zwykłym zdjęciu nic nie widać tak jak na żywo, więc zrobiłam w negatywie 😁 dziś 9 dpo

Załączniki

• IMG_20200527_132754.jpg
    IMG_20200527_132754.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 139
  • IMG_20200527_133113.jpg
    IMG_20200527_133113.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 138
Hej Dziewczyny ❤ może ja wariuję, ale czy Wy też tam coś widzicie???? Na zwykłym zdjęciu nic nie widać tak jak na żywo, więc zrobiłam w negatywie 😁 dziś 9 dpo
Nie widac na tym , wstaw normalne tylko ostrość podkrec Itp. jak tak od poniedziałku robię bo na żywo widać a na zdjęciu słabo . To mój z dziś

Załączniki

• IMG_20200527_114240.jpg
    IMG_20200527_114240.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 131
Dał mi e-recepte więc będzie miał wgląd. A jaka dawka neoparin bierzesz?
Prywatnie gin też wystawia mi heparynę na zniżkę bo mam zaświadczenie od genetyka. Ale chciałabym badania wykonywać na NFZ a lekarz ten z NFZ wydaje się w porządku
Biorę 0,4. Zaświadczenia od genetyka nie mam, bo wyniki moich badań wskazywały na mutację heterozygotyczną w MTHFR i PAI-1. Reszta to niski poziom białka S, dodatnie ana1. W sumie mój gin nie pytał nawet o zaświadczenie od genetyka. W karcie ciąży natomiast mam wpisane te mutacje i wyniki innych badań, które robiłam po poronieniu.
Z drugiej strony myślę też, że teraz jest to spotykana praktyka, że chodzi się do gina prywatnie i na NFZ ze względu na koszt badań. Więc jeśli jest spoko to możesz powiedzieć mu, że konsultujesz się prywatnie i tam też np robisz USG. U mnie sytuacja się zmieniła i zrezygnowałam z NFZ, bo oddzielnie musiałam się zapisywać na USG. A badania wszystkie miałam porobione w styczniu (z poprzedniej ciąży, typu: toxo, różyczka, HIV, WZW, kiła, grupa krwi) i mój gin stwierdził, że są ok. Więc teraz robię morfologię tylko i mocz (koszt ok. 25zl). No i prenatalne też robię prywatnie (USG+pappa 600zl), bo jestem po dwóch poronieniach, a mam nieodparte wrażenie, że jednak jak jest się na wizycie prywatnej to te badania są dokładniej wykonywane :/

reklama
Do góry