reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Teraz chodzę już tylko prywatnie, ale muszę trochę kombinować, bo jak idę prywatnie to lekarz nie może wypisać mi refundowanej recepty. A różnica w cenie neoparinu jest znacząca. 180zl bez refundacji - 6,30zl po refundacji. Przy dwóch i pół opakowaniach w miesiącu daje ponad 400zl w kieszeni.
Myślisz, że lekarze mają informacje kto wykupił ich receptę? Jednak jeśli się obawiasz to może wykup receptę. Ja jednak w aptece poprosiłbym o zamiennik clexane na neoparinu, żeby już na zastrzykach lecieć jednej firmy.
Dał mi e-recepte więc będzie miał wgląd. A jaka dawka neoparin bierzesz?
Prywatnie gin też wystawia mi heparynę na zniżkę bo mam zaświadczenie od genetyka. Ale chciałabym badania wykonywać na NFZ a lekarz ten z NFZ wydaje się w porządku

Hej Dziewczyny ❤️ może ja wariuję, ale czy Wy też tam coś widzicie???? Na zwykłym zdjęciu nic nie widać tak jak na żywo, więc zrobiłam w negatywie 😁 dziś 9 dpo

Załączniki

• IMG_20200527_132754.jpg
    IMG_20200527_132754.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 133
  • IMG_20200527_133113.jpg
    IMG_20200527_133113.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 132
Hej Dziewczyny ❤ może ja wariuję, ale czy Wy też tam coś widzicie???? Na zwykłym zdjęciu nic nie widać tak jak na żywo, więc zrobiłam w negatywie 😁 dziś 9 dpo
Nie widac na tym , wstaw normalne tylko ostrość podkrec Itp. jak tak od poniedziałku robię bo na żywo widać a na zdjęciu słabo . To mój z dziś

Załączniki

• IMG_20200527_114240.jpg
    IMG_20200527_114240.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 125
Dał mi e-recepte więc będzie miał wgląd. A jaka dawka neoparin bierzesz?
Prywatnie gin też wystawia mi heparynę na zniżkę bo mam zaświadczenie od genetyka. Ale chciałabym badania wykonywać na NFZ a lekarz ten z NFZ wydaje się w porządku
Biorę 0,4. Zaświadczenia od genetyka nie mam, bo wyniki moich badań wskazywały na mutację heterozygotyczną w MTHFR i PAI-1. Reszta to niski poziom białka S, dodatnie ana1. W sumie mój gin nie pytał nawet o zaświadczenie od genetyka. W karcie ciąży natomiast mam wpisane te mutacje i wyniki innych badań, które robiłam po poronieniu.
Z drugiej strony myślę też, że teraz jest to spotykana praktyka, że chodzi się do gina prywatnie i na NFZ ze względu na koszt badań. Więc jeśli jest spoko to możesz powiedzieć mu, że konsultujesz się prywatnie i tam też np robisz USG. U mnie sytuacja się zmieniła i zrezygnowałam z NFZ, bo oddzielnie musiałam się zapisywać na USG. A badania wszystkie miałam porobione w styczniu (z poprzedniej ciąży, typu: toxo, różyczka, HIV, WZW, kiła, grupa krwi) i mój gin stwierdził, że są ok. Więc teraz robię morfologię tylko i mocz (koszt ok. 25zl). No i prenatalne też robię prywatnie (USG+pappa 600zl), bo jestem po dwóch poronieniach, a mam nieodparte wrażenie, że jednak jak jest się na wizycie prywatnej to te badania są dokładniej wykonywane :/

reklama
Do góry