reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej 😉
Wracam na babyboom po długiej przerwie, wtedy nie udzielałam się, tylko czytałam. Teraz postanowiłam założyć konto 🙂 moja córcia ma skończone 8 lat, urodziłam ją mając 22 lata, 3 miesiące temu zdecydowaliśmy się na starania. 1 cykl zupełny spontan, niestety nie wyszło, 2 cykl z celowaniem w płodne i też nie udało się.. Teraz mam 10 dc i próbujemy 🤞, mam 25-26 dniowe cykle macie jakieś rady? 🙂
Hej ja też mam corcie 8,5 😉 a urodziłam jak mialam 21 . Z tym że u mnie to dłuższy czas jak nie zachodzą w 2 ciaze . Powodzenia dla Ciebie 🤩

reklama
Hej 😉
Wracam na babyboom po długiej przerwie, wtedy nie udzielałam się, tylko czytałam. Teraz postanowiłam założyć konto 🙂 moja córcia ma skończone 8 lat, urodziłam ją mając 22 lata, 3 miesiące temu zdecydowaliśmy się na starania. 1 cykl zupełny spontan, niestety nie wyszło, 2 cykl z celowaniem w płodne i też nie udało się.. Teraz mam 10 dc i próbujemy 🤞, mam 25-26 dniowe cykle macie jakieś rady? 🙂
O kurcze. To idziemy prawie tak samo. Ja mam 11dc i też 3 cykl starań 🙂

dopiero 3 cykl, więc przede wszystkim "noo stress" :)

jak celujcie w dni płodne? robisz testy owulacyjne? mierzysz tempke? sprawdzasz śluz? czy na razie nic z tych rzeczy?

czy masz objawy owulacji - śluzu jest więcej, jest rozciągliwy?

Przede wszystkim zdrowy tryb życia, zdrowe jedzenie i aktywność fizyczna. :) Oczywiście kwas foliowy. Facet niech nie kładzie laptopa na kolanach i ograniczy gorące kąpiele. To na poczatek :)
Dzięki za podpowiedzi 🙂
Póki co, nie robię testów owu, myślę że za bardzo bym się nakręcała 🤦‍♀️ w końcu podczas przytulanek możemy się dać ponieść, więc korzystamy z początków starań 🙂 staram się zdrowo do tego podejść.
Kwas foliowy biorę juz 4 miesiąc 🙂
Mam tremę trochę, bo przy córce udało się raz dwa i robiąc test po 2 cyklu myślałam sobie: e tam przecież i teraz pyknie, ale nie było tak. Byłam przed tym całym koronawirusie u gina, wyniki ok, ale hormonów nie badał, nie wydział podstaw. Także działamy 💪

reklama
Do góry