Bardzo wcześnie ta beta! Ale trzymam kciukiDziewczyny jestem w pracy więc dopiero w domu nadrobię zaległości ale chce wam szybko napisać że nie wytrzymalam i pojechałam dziś na betę. Pozostał tydzień i 2 dni do okresu ale chce już dziś wiedzieć na czym stoję.
Dam znać
reklama
HappyBabyMama
Fanka BB :)
No to mam nadzieję że u mnie tak też będzie [emoji1]
A U Ciebie jak sytuacja ?
U mnie ciąży brak. Do tego oddeochnmieaiecy bola mnie bardzo piersi byłam dziś na usg Wszytsko w porządku wiec prawdopodobnie hormony. Już się boje ... kolejne g mi znajda do kolekcji pewnie.
karikari29
Zaangażowana w BB
Dziewczyny ! Czytam Was od jakiegoś czasu, ale dopiero założyłam konto. Mam za sobą 3 poronienia zatrzymane . Teraz jestem już po potwierdzonej spóźnionej owulacji (20dc) . Czekam za testowaniem
Dusiaax3
Na moje oko pozytywCześć dziewczyny,
Czy to jest pozytywny test owulacyjny?
To mój 2 cykl starań z testami i nie jestem pewna.
Pozdrawiam
Qwertyy77
Bądź dzielna [emoji1] A jakieś objawy okresowe lub ciążowe są?Ciekawie to zastosował, miejmy nadzieję że skończy się to druga kreseczka [emoji1]Hej :-) Witamy [emoji173] podobno trzeba zluzowac głowę ale jak?
Ehh z tymi owulacjami to dziwna sprawa.
Trochę nas w bambuko robią mam wrażenie t3 nasze organizmy.
Bo niby kalendarzowo powinna być praktycznie jej nie ma.
Dlatego chyba trzeba się przytulać serio co 2 dzień cały cykl. Ale ja np. Nie mam męża na codzień i u nas chyba też tu tkwi problem.
Czuję się jak na okres, więc no..
katherinnn
Mi wygląda na pozytyw czas działaćCześć dziewczyny,
Czy to jest pozytywny test owulacyjny?
To mój 2 cykl starań z testami i nie jestem pewna.
Pozdrawiam
HappyBabyMama
Po owulacji jestem jakieś 8 dni, mam krótkie cykle 25, 26 dni.
Może faktycznie z tym zaszalalam za wcześnie [emoji16]
Jesteś 8 dni po owulacji a za 9 dni masz datę przyjścia okresu czyli 25 dni minus 17 daje ci owu w 8 dniu. Jesteś pewna ze 1 faza taka druga a od owu do @ masz aż 17 dni?
Maxi89
Właśnie o tym mówiłam. Mój lekarz mimo wszystko powiedział, że dla lekarzy 226 kobiet to bardzo mało i stanowczo mówi o 3 miesiącach.Dziewczyny znalazłam taka informacje na stronie Głównego Inspektoriatu Sanitarnego :
Szczepionka przeciwko odrze, śwince i różyczce
Obecnie coraz rzadziej stosuje się w programach szczepień ochronnych szczepionki monowalentne przeciwko odrze, śwince i różyczce. Dostępne są szczepionki skojarzone, zawierające żywe, atenuowane wirusy odry świnki i różyczki (MMR). Szczepionka MMR nie może być podawana kobietom, które wiedza, że są w ciąży.
Ponieważ istnieje ryzyko, w zasadzie teoretyczne, niepożądanych działań żywych wirusów na płód zaleca się zachowanie odstępu między szczepieniem, a zajściem w ciążę.
Jeszcze niedawno po szczepieniu przeciwko różyczce zalecano odstęp 3 miesięcy. W 2001 roku ACIP opublikował dane dotyczące efektów szczepień przeciwko różyczce kobiet, które zaszczepiły się nie wiedząc, że są w ciąży lub nie zachowały zaleconego dotychczas odstępu 3 miesięcy. Nie obserwowano zespołu różyczki wrodzonej związanego ze szczepieniem u potomstwa 226 kobiet, którym podano szczepionkę w okresie między trzema miesiącami przed i trzema miesiącami po poczęciu. Obecnie ACIP zaleca skrócenie zalecanego odstęp między szczepieniem, a zajściem w ciążę do 28 dni. Jeśli kobieta zostanie zaszczepiona we wczesnym okresie ciąży lub nie zachowa zalecanego odstępu powinna być poinformowana o teoretycznym podstawach dotyczących działania na płód. W żadnym jednak wypadku podanie szczepionki MMR kobiecie w ciąży nie może być wskazaniem do przerwania ciąży
reklama
Maxi89
Aha i jesZcze możesz ulotkę tych dwóch szczepionek przeczytać - teraz są tylko dwie dostępne i tak również jest mowa o miesiącuWłaśnie o tym mówiłam. Mój lekarz mimo wszystko powiedział, że dla lekarzy 226 kobiet to bardzo mało i stanowczo mówi o 3 miesiącach.