reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Cześć dziewczyny,
Czy to jest pozytywny test owulacyjny?:)
To mój 2 cykl starań z testami i nie jestem pewna.

Pozdrawiam

Załączniki

• IMG_20200224_200610.jpg
    IMG_20200224_200610.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 117
Bądź dzielna [emoji1] A jakieś objawy okresowe lub ciążowe są?Ciekawie to zastosował, miejmy nadzieję że skończy się to druga kreseczka [emoji1]Hej :-) Witamy [emoji173] podobno trzeba zluzowac głowę ale jak?

Ehh z tymi owulacjami to dziwna sprawa.
Trochę nas w bambuko robią mam wrażenie t3 nasze organizmy.
Bo niby kalendarzowo powinna być praktycznie jej nie ma.
Dlatego chyba trzeba się przytulać serio co 2 dzień cały cykl. Ale ja np. Nie mam męża na codzień i u nas chyba też tu tkwi problem.

Czuję się jak na okres, więc no.. 🙄 ;)

Dziewczyny znalazłam taka informacje na stronie Głównego Inspektoriatu Sanitarnego :

Szczepionka przeciwko odrze, śwince i różyczce

Obecnie coraz rzadziej stosuje się w programach szczepień ochronnych szczepionki monowalentne przeciwko odrze, śwince i różyczce. Dostępne są szczepionki skojarzone, zawierające żywe, atenuowane wirusy odry świnki i różyczki (MMR). Szczepionka MMR nie może być podawana kobietom, które wiedza, że są w ciąży.

Ponieważ istnieje ryzyko, w zasadzie teoretyczne, niepożądanych działań żywych wirusów na płód zaleca się zachowanie odstępu między szczepieniem, a zajściem w ciążę.

Jeszcze niedawno po szczepieniu przeciwko różyczce zalecano odstęp 3 miesięcy. W 2001 roku ACIP opublikował dane dotyczące efektów szczepień przeciwko różyczce kobiet, które zaszczepiły się nie wiedząc, że są w ciąży lub nie zachowały zaleconego dotychczas odstępu 3 miesięcy. Nie obserwowano zespołu różyczki wrodzonej związanego ze szczepieniem u potomstwa 226 kobiet, którym podano szczepionkę w okresie między trzema miesiącami przed i trzema miesiącami po poczęciu. Obecnie ACIP zaleca skrócenie zalecanego odstęp między szczepieniem, a zajściem w ciążę do 28 dni. Jeśli kobieta zostanie zaszczepiona we wczesnym okresie ciąży lub nie zachowa zalecanego odstępu powinna być poinformowana o teoretycznym podstawach dotyczących działania na płód. W żadnym jednak wypadku podanie szczepionki MMR kobiecie w ciąży nie może być wskazaniem do przerwania ciąży
Właśnie o tym mówiłam. Mój lekarz mimo wszystko powiedział, że dla lekarzy 226 kobiet to bardzo mało i stanowczo mówi o 3 miesiącach.

reklama
Właśnie o tym mówiłam. Mój lekarz mimo wszystko powiedział, że dla lekarzy 226 kobiet to bardzo mało i stanowczo mówi o 3 miesiącach.
Aha i jesZcze możesz ulotkę tych dwóch szczepionek przeczytać - teraz są tylko dwie dostępne i tak również jest mowa o miesiącu 🙁

Do góry