Za duży odstep pomiędzy badaniami przyrost sprawdza się po 48 max 72godzinach i wtedy widać czy jest prawidłowyHej dziewczyny mam takie pytanie 14 lutego wynik bety 330. 21 lutego- 2800. Czy to prawidłowy przyrost? Nie za dużo?
reklama
Zapłakana96
Fanka BB :)
Witajcie we wrześniu 2019 poronilam i od nowego roku zaczęliśmy starania i udało się jestem w 6 tc tylko że dziś w nocy zaczęły się delikatne plamienia brązowawe jako tako brzuch mnie nie boli tylko żołądek ale to chyba z nerwów bo nie chce żeby znów się powtórzyło poronienie. Plamienia są niewielkie na wkładce tylko delikatne ślady i trochę na papierze przy podcieraniu sie mam nadzieję że będzie w porządku udało się i mam wizytę dzisiaj popołudniu ale strasznie się boję
Dziś 11 dpo myślałam o piątku albo sobocie, a Ty? ale robiłam już miesiąc temu i ta biel mnie poraziła, a co gorsza chwile po teście dostałam okresKiedy robisz test?
Witajcie we wrześniu 2019 poronilam i od nowego roku zaczęliśmy starania i udało się jestem w 6 tc tylko że dziś w nocy zaczęły się delikatne plamienia brązowawe jako tako brzuch mnie nie boli tylko żołądek ale to chyba z nerwów bo nie chce żeby znów się powtórzyło poronienie. Plamienia są niewielkie na wkładce tylko delikatne ślady i trochę na papierze przy podcieraniu sie☹ mam nadzieję że będzie w porządku udało się i mam wizytę dzisiaj popołudniu ale strasznie się boję
Plamienia się zdarzaja i często nie jest to nic złego sama w pierwszej ciąży takich doświadczyłam. Postaraj się nie denerwować skoro masz dzisiaj wizytę to będziesz wiedziała co i jak i daj nam znać trzymam mocno kciuki
Paulina Ban
Zaangażowana w BB
Ok. Idę w przyszłym tygodniu na 1 wizytę do ginekologa będzie to koniec 7 tygodnia. I tak właśnie kazała mi zrobić jak mówisz co 48h betę przed wizyta.
Za duży odstep pomiędzy badaniami przyrost sprawdza się po 48 max 72godzinach i wtedy widać czy jest prawidłowy
To ja bym pewnie na Twoim miejscu robiła jutro ja planuje w piątek, będę wtedy 12 dni po owulacji, a okres powinnam dostać w niedzielę/poniedziałek.Dziś 11 dpo myślałam o piątku albo sobocie, a Ty? ale robiłam już miesiąc temu i ta biel mnie poraziła, a co gorsza chwile po teście dostałam okres
Ja robiłam przyrost na początku czy jest prawidłowy i byl. Ostatnio zrobiłam bete przy okazji innych badań poprostu z ciekawości na jakim jest etapie i też powyżej tego czasu co ci pisałam bo różnica 6dni. Dane wrzuciłam do kalkulatora z internetu tak orientacyjnie i wyszło mi tak.Hej dziewczyny mam takie pytanie 14 lutego wynik bety 330. 21 lutego- 2800. Czy to prawidłowy przyrost? Nie za dużo?
Załączniki
Ja wizytę mam w środę to będzie 6+ 4i mam nadzieję że już coś zobaczęOk. Idę w przyszłym tygodniu na 1 wizytę do ginekologa będzie to koniec 7 tygodnia. I tak właśnie kazała mi zrobić jak mówisz co 48h betę przed wizyta.
Hahaha tez mnie trochę kusi, ale bije się ujrzeć znowu te biel mam nadzieje, ze wytrzymam do piątku chociaż trzymam kciuki za CiebieTo ja bym pewnie na Twoim miejscu robiła jutro ja planuje w piątek, będę wtedy 12 dni po owulacji, a okres powinnam dostać w niedzielę/poniedziałek.
reklama
MalyGosc
Fanka BB :)
Mój gin powiedział też, że nawet po samoistnym poronieniu czy poronieniu, które nie wymagało łyżeczkowania, dobrze dla samej siebie odczekać te dwa cykle, bo:no wlasnie ja rozmawialam z moja ginka o lyzeczkowaniu (sama nie mialam) i powiedziala, ze wlasnie po zabiegu macica potrzebuje czasu na regeneracje (po samoistnym jesli sie oczyszcza ladnie to organizm traktuje to jak okres i wtedy wraca do normalnego cyklu a macica jest w stanie nienaruszonym) przez to, ze jest wyskrobana i ze najmniejsze minimum to kolejny cykl, juz po miesiaczce, z tym, ze tez trzeba sprawdzic czy wszystko sie ladnie wygoilo bo w ciaze owszem, mozna zajsc ale zarodek moze sie w zlym miejscu zagniezdzic wiec osobiscie tez bym odczekala 2-3 cykle i odwiedzila ginekologa w celu kontroli....
1. Organizm dochodzi do równowagi hormonalnej i ruszamy z czystą kartą
2. Łatwiej jest wyliczyć wiek ciąży i określić kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia co jest bardzo pomocne przy diagnozowaniu ew zagrożeń dla ciąży kolejnej po przebytym poronieniu
Chociaż sam nie widział przeciwwskazań do starania się o nową ciążę po zakończeniu krwawienia i po kontroli, że jest już w macicy czysto. Czyli można powiedzieć, że od fizycznej strony zdrowotności naszej macicy