reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Witajcie :) we wrześniu 2019 poronilam i od nowego roku zaczęliśmy starania i udało się🙂 jestem w 6 tc tylko że dziś w nocy zaczęły się delikatne plamienia brązowawe🙂 jako tako brzuch mnie nie boli tylko żołądek ale to chyba z nerwów bo nie chce żeby znów się powtórzyło poronienie. Plamienia są niewielkie na wkładce tylko delikatne ślady i trochę na papierze przy podcieraniu sie☹️ mam nadzieję że będzie w porządku udało się i mam wizytę dzisiaj popołudniu ale strasznie się boję

Witajcie :) we wrześniu 2019 poronilam i od nowego roku zaczęliśmy starania i udało się🙂 jestem w 6 tc tylko że dziś w nocy zaczęły się delikatne plamienia brązowawe🙂 jako tako brzuch mnie nie boli tylko żołądek ale to chyba z nerwów bo nie chce żeby znów się powtórzyło poronienie. Plamienia są niewielkie na wkładce tylko delikatne ślady i trochę na papierze przy podcieraniu sie☹ mam nadzieję że będzie w porządku udało się i mam wizytę dzisiaj popołudniu ale strasznie się boję

Plamienia się zdarzaja i często nie jest to nic złego sama w pierwszej ciąży takich doświadczyłam. Postaraj się nie denerwować skoro masz dzisiaj wizytę to będziesz wiedziała co i jak i daj nam znać :) trzymam mocno kciuki :)

Dziś 11 dpo :) myślałam o piątku albo sobocie, a Ty?:) ale robiłam już miesiąc temu i ta biel mnie poraziła, a co gorsza chwile po teście dostałam okres 😅
To ja bym pewnie na Twoim miejscu robiła jutro 🙈😂 ja planuje w piątek, będę wtedy 12 dni po owulacji, a okres powinnam dostać w niedzielę/poniedziałek.

Hej :) dziewczyny mam takie pytanie 14 lutego wynik bety 330. 21 lutego- 2800. Czy to prawidłowy przyrost? Nie za dużo?
Ja robiłam przyrost na początku czy jest prawidłowy i byl. Ostatnio zrobiłam bete przy okazji innych badań poprostu z ciekawości na jakim jest etapie i też powyżej tego czasu co ci pisałam bo różnica 6dni. Dane wrzuciłam do kalkulatora z internetu tak orientacyjnie i wyszło mi tak.

Załączniki

• Screenshot_2020-02-24-10-21-07-838_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2020-02-24-10-21-07-838_com.facebook.orca.jpg
    257,2 KB · Wyświetleń: 93
reklama
no wlasnie ja rozmawialam z moja ginka o lyzeczkowaniu (sama nie mialam) i powiedziala, ze wlasnie po zabiegu macica potrzebuje czasu na regeneracje (po samoistnym jesli sie oczyszcza ladnie to organizm traktuje to jak okres i wtedy wraca do normalnego cyklu a macica jest w stanie nienaruszonym) przez to, ze jest wyskrobana i ze najmniejsze minimum to kolejny cykl, juz po miesiaczce, z tym, ze tez trzeba sprawdzic czy wszystko sie ladnie wygoilo bo w ciaze owszem, mozna zajsc ale zarodek moze sie w zlym miejscu zagniezdzic wiec osobiscie tez bym odczekala 2-3 cykle i odwiedzila ginekologa w celu kontroli....
Mój gin powiedział też, że nawet po samoistnym poronieniu czy poronieniu, które nie wymagało łyżeczkowania, dobrze dla samej siebie odczekać te dwa cykle, bo:
1. Organizm dochodzi do równowagi hormonalnej i ruszamy z czystą kartą
2. Łatwiej jest wyliczyć wiek ciąży i określić kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia co jest bardzo pomocne przy diagnozowaniu ew zagrożeń dla ciąży kolejnej po przebytym poronieniu
Chociaż sam nie widział przeciwwskazań do starania się o nową ciążę po zakończeniu krwawienia i po kontroli, że jest już w macicy czysto. Czyli można powiedzieć, że od fizycznej strony zdrowotności naszej macicy

Do góry