reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Witajcie :) we wrześniu 2019 poronilam i od nowego roku zaczęliśmy starania i udało się🙂 jestem w 6 tc tylko że dziś w nocy zaczęły się delikatne plamienia brązowawe🙂 jako tako brzuch mnie nie boli tylko żołądek ale to chyba z nerwów bo nie chce żeby znów się powtórzyło poronienie. Plamienia są niewielkie na wkładce tylko delikatne ślady i trochę na papierze przy podcieraniu sie☹️ mam nadzieję że będzie w porządku udało się i mam wizytę dzisiaj popołudniu ale strasznie się boję

Witajcie :) we wrześniu 2019 poronilam i od nowego roku zaczęliśmy starania i udało się🙂 jestem w 6 tc tylko że dziś w nocy zaczęły się delikatne plamienia brązowawe🙂 jako tako brzuch mnie nie boli tylko żołądek ale to chyba z nerwów bo nie chce żeby znów się powtórzyło poronienie. Plamienia są niewielkie na wkładce tylko delikatne ślady i trochę na papierze przy podcieraniu sie☹ mam nadzieję że będzie w porządku udało się i mam wizytę dzisiaj popołudniu ale strasznie się boję

Plamienia się zdarzaja i często nie jest to nic złego sama w pierwszej ciąży takich doświadczyłam. Postaraj się nie denerwować skoro masz dzisiaj wizytę to będziesz wiedziała co i jak i daj nam znać :) trzymam mocno kciuki :)

Dziś 11 dpo :) myślałam o piątku albo sobocie, a Ty?:) ale robiłam już miesiąc temu i ta biel mnie poraziła, a co gorsza chwile po teście dostałam okres 😅
To ja bym pewnie na Twoim miejscu robiła jutro 🙈😂 ja planuje w piątek, będę wtedy 12 dni po owulacji, a okres powinnam dostać w niedzielę/poniedziałek.

Hej :) dziewczyny mam takie pytanie 14 lutego wynik bety 330. 21 lutego- 2800. Czy to prawidłowy przyrost? Nie za dużo?
Ja robiłam przyrost na początku czy jest prawidłowy i byl. Ostatnio zrobiłam bete przy okazji innych badań poprostu z ciekawości na jakim jest etapie i też powyżej tego czasu co ci pisałam bo różnica 6dni. Dane wrzuciłam do kalkulatora z internetu tak orientacyjnie i wyszło mi tak.

Załączniki

• Screenshot_2020-02-24-10-21-07-838_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2020-02-24-10-21-07-838_com.facebook.orca.jpg
    257,2 KB · Wyświetleń: 91
reklama
no wlasnie ja rozmawialam z moja ginka o lyzeczkowaniu (sama nie mialam) i powiedziala, ze wlasnie po zabiegu macica potrzebuje czasu na regeneracje (po samoistnym jesli sie oczyszcza ladnie to organizm traktuje to jak okres i wtedy wraca do normalnego cyklu a macica jest w stanie nienaruszonym) przez to, ze jest wyskrobana i ze najmniejsze minimum to kolejny cykl, juz po miesiaczce, z tym, ze tez trzeba sprawdzic czy wszystko sie ladnie wygoilo bo w ciaze owszem, mozna zajsc ale zarodek moze sie w zlym miejscu zagniezdzic wiec osobiscie tez bym odczekala 2-3 cykle i odwiedzila ginekologa w celu kontroli....
Mój gin powiedział też, że nawet po samoistnym poronieniu czy poronieniu, które nie wymagało łyżeczkowania, dobrze dla samej siebie odczekać te dwa cykle, bo:
1. Organizm dochodzi do równowagi hormonalnej i ruszamy z czystą kartą
2. Łatwiej jest wyliczyć wiek ciąży i określić kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia co jest bardzo pomocne przy diagnozowaniu ew zagrożeń dla ciąży kolejnej po przebytym poronieniu
Chociaż sam nie widział przeciwwskazań do starania się o nową ciążę po zakończeniu krwawienia i po kontroli, że jest już w macicy czysto. Czyli można powiedzieć, że od fizycznej strony zdrowotności naszej macicy

Do góry