No mi ostatnio tak zaczelo się ronienie dlatego dobrze ze byla dziś wizyta i widziałam kropkę. Robiłam prywatnie choć nie ukrywam że ide jeszcze na nfz. Chce żeby pilnowało mnie dwóch lekarzy.Ja jak patrze na ta sytuacje dziś to tez bym inaczej zrobiła i się zachowała . Plamienia lekkie są ok przez całą ciążę mogą się pojawić choć wiadomo ze wszystko niepokoi.
Życzę spokojnych 8mies
reklama
Wiem i zdaje sobie z tego sprawę ale przy polipach jest większy % ryzyka. I zdaje sobie z tego sprawę ale zakładam ze musi być ok .Niestety każdą ciążę (dzieciątko) można stracić na każdym etapie nawet tą w 100% prawidłową i zdrową - mówię to z własnego doświadczenia
Ostatnia edycja:
bleucoco
Fanka BB :)
Dzięki tak, moja mama już wie Powiedziałam, że oczywiście jeszcze nic nie wiadomo jak to będzie, ale jeśli miałoby wydarzyc się źle, to nie wyobrażam sobie, żeby jej i mojego M. nie było przy mnie. Wszyscy są bardzo szczęśliwi i każą myśleć pozytywnieA mamie już mówiłaś?
Zdróweczka dla Dziadka [emoji3590]
No ba! [emoji16]Prowadzisz statystyki?
Wieczorne testy
11.02 -bleucoco - pozytyw
12.02- Smerfetka -pozytyw
Wynik: wieczorny test (plus być może trochę ogórkowej) 100% skuteczności [emoji1787][emoji854]
Wesoła_Aga
Wiem i zdaje sobie z tego sprawę ale przy pilipach jest większy % ryzyka. I zdaje sobie z tego sprawę ale zakładam ze musi być ok .
Przeczytałam "przy pipach" i tak czytam co ona wypisuje...
Rudaa94
Najpierw musze z jednego wrocic. Sytuacja w pracy jest krytyczna (pod wzgl psychicznym) wiec obawiam sie o to ze moze byc bardzo zle jak wroce i sie tego boje. Wiec nie wiem jak to bedzie...
Jesli chodzi o studia podchodze do nich na luzie bo jest nas coraz wiecej w ciazy i szkoda przekladac obrone tylko dlatego ze bede w 6 czy 7 miesiacu.
Jesli chodzi o studia podchodze do nich na luzie bo jest nas coraz wiecej w ciazy i szkoda przekladac obrone tylko dlatego ze bede w 6 czy 7 miesiacu.
Pytanie do dziewczyn w ciąży:
Kiedy idziecie na zwolnienie? Pracujecie ile możecie i dopiero? Czy od razu po potwierdzeniu u gina?
Wesoła_Aga
@Mimi94
Oj to jest wiele czynników, które wskazują na to by iść na L4 np. stan Twojego zdrowia albo praca (zarówno fakt, do kiedy masz z firmą podpisaną umowę jak i warunki w pracy - czy są obciążąjące, czy zagrażają ciąży itp.)
Ja zważając na rodzaj pracy pewnie z miejsca bym wzieła L4 i miała w 4 literach wszystko
Oj to jest wiele czynników, które wskazują na to by iść na L4 np. stan Twojego zdrowia albo praca (zarówno fakt, do kiedy masz z firmą podpisaną umowę jak i warunki w pracy - czy są obciążąjące, czy zagrażają ciąży itp.)
Ja zważając na rodzaj pracy pewnie z miejsca bym wzieła L4 i miała w 4 literach wszystko
Ja powiem tak nie pracuje studiuje. Jakbym pracowała poszłabym na l4 ale tylko z jednego powodu. Dziś padło pytanie o pracę bo powiedział wprost ze jestem w grupie ryzyka i mam odpoczywać. Dlatego jak bd miec kartę ciazy będę wykorzystać wszystkie przywileje na uczelni. W szczególności że mam przeczucie ze mnie ciąża da w kość - planuje zdać semestr letni na jednym i się obronić na 2 kierunku gdybym nie była po poronieniu pewnie podchodziłabym bardziej na luzie. Ale rozumiem dziewczynny idące na l4 od razuPytanie do dziewczyn w ciąży:
Kiedy idziecie na zwolnienie? Pracujecie ile możecie i dopiero? Czy od razu po potwierdzeniu u gina?
reklama
Dziękuję bardzo . Bardzo się ciesze na dwa lata odpuscilam dwa razy i dwa razy z tego była ciąża prawidłowa. Bo 1sza ciążę poronilam lecąc samolotem wyskoczył krwiak bo naczynko pękło i kruszynke zabiło w 12tyg . Oby teraz było ok a polipy żeby się wchlopnelyBardzo, bardzo się cieszę z takiego zakończenia i po cichutku gratuluje [emoji5][emoji5]
Piękny progesteron [emoji7] i bardzo obiecujący [emoji846]
Ostatnia edycja: