reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja jak patrze na ta sytuacje dziś to tez bym inaczej zrobiła i się zachowała 🙈. Plamienia lekkie są ok przez całą ciążę mogą się pojawić choć wiadomo ze wszystko niepokoi.
Życzę spokojnych 8mies 😍
No mi ostatnio tak zaczelo się ronienie dlatego dobrze ze byla dziś wizyta i widziałam kropkę. Robiłam prywatnie choć nie ukrywam że ide jeszcze na nfz. Chce żeby pilnowało mnie dwóch lekarzy.

reklama
Niestety każdą ciążę (dzieciątko) można stracić na każdym etapie nawet tą w 100% prawidłową i zdrową - mówię to z własnego doświadczenia 🙁
Wiem i zdaje sobie z tego sprawę ale przy polipach jest większy % ryzyka. I zdaje sobie z tego sprawę ale zakładam ze musi być ok .

Ostatnia edycja:
A mamie już mówiłaś?
Zdróweczka dla Dziadka [emoji3590]
Dzięki ❤️ tak, moja mama już wie :) Powiedziałam, że oczywiście jeszcze nic nie wiadomo jak to będzie, ale jeśli miałoby wydarzyc się źle, to nie wyobrażam sobie, żeby jej i mojego M. nie było przy mnie. Wszyscy są bardzo szczęśliwi i każą myśleć pozytywnie 😊

Pytanie do dziewczyn w ciąży:
Kiedy idziecie na zwolnienie? Pracujecie ile możecie i dopiero? Czy od razu po potwierdzeniu u gina?

Najpierw musze z jednego wrocic. Sytuacja w pracy jest krytyczna (pod wzgl psychicznym) wiec obawiam sie o to ze moze byc bardzo zle jak wroce i sie tego boje. Wiec nie wiem jak to bedzie...

Jesli chodzi o studia podchodze do nich na luzie bo jest nas coraz wiecej w ciazy i szkoda przekladac obrone tylko dlatego ze bede w 6 czy 7 miesiacu.
Kiedy idziecie na zwolnienie? Pracujecie ile możecie i dopiero? Czy od razu po potwierdzeniu u gina?

@Mimi94
Oj to jest wiele czynników, które wskazują na to by iść na L4 np. stan Twojego zdrowia albo praca (zarówno fakt, do kiedy masz z firmą podpisaną umowę jak i warunki w pracy - czy są obciążąjące, czy zagrażają ciąży itp.)

Ja zważając na rodzaj pracy pewnie z miejsca bym wzieła L4 i miała w 4 literach wszystko 🤔 🤔

Ja powiem tak nie pracuje studiuje. Jakbym pracowała poszłabym na l4 ale tylko z jednego powodu. Dziś padło pytanie o pracę bo powiedział wprost ze jestem w grupie ryzyka i mam odpoczywać. Dlatego jak bd miec kartę ciazy będę wykorzystać wszystkie przywileje na uczelni. W szczególności że mam przeczucie ze mnie ciąża da w kość - planuje zdać semestr letni na jednym i się obronić na 2 kierunku🤷‍♀️ gdybym nie była po poronieniu pewnie podchodziłabym bardziej na luzie. Ale rozumiem dziewczynny idące na l4 od razu

reklama
Bardzo, bardzo się cieszę z takiego zakończenia i po cichutku gratuluje [emoji5][emoji5]
Piękny progesteron [emoji7] i bardzo obiecujący [emoji846]
Dziękuję bardzo . Bardzo się ciesze na dwa lata odpuscilam dwa razy i dwa razy z tego była ciąża prawidłowa. Bo 1sza ciążę poronilam lecąc samolotem wyskoczył krwiak bo naczynko pękło i kruszynke zabiło w 12tyg . Oby teraz było ok a polipy żeby się wchlopnely

Ostatnia edycja:
Do góry