reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Nie nastawiam sie nie planuje za ponad tydzień umówiłam wizytę czy polipy choć trochę się zmniejszyły. One są niebezpieczne w ciąży przez to są krwawienia mogę stracić ciążę w każdym tygodniu przez polipy nawet w 20 tym jeśli dotrwam to będzie stres całą ciążę . Ale ja będę walczyć nie będę chodzic jak będzie trzeba tylko leżeć .
Niestety każdą ciążę (dzieciątko) można stracić na każdym etapie nawet tą w 100% prawidłową i zdrową - mówię to z własnego doświadczenia 🙁

reklama
Niestety każdą ciążę (dzieciątko) można stracić na każdym etapie nawet tą w 100% prawidłową i zdrową - mówię to z własnego doświadczenia 🙁
niestety ale mimo wszystko to ryzyko poronienia po 12 tygodniu naprawde bardzo maleje i patrzac na poronienia do 12 tyg a na ich liczbe po, to jednak trzeba byc dobrej mysli i wierzyc ze bedzie dobrze bo inaczej czlowiek by oszalal ze stresu.

No u mnie jest nowy tydzień co środę bo w środę dostałam @ 01.01 [emoji4]
chodzi o to, ze lekarze licza ciaze wedlug skonczonych tygodni... jesli jestes 6+5 to dla lekarza jestes w 6 tyg ciazy bo tydzien ten sie jeszcze nie skonczyl. Jak urodzisz 39+6 to wpisza, ze urodzilas w 39 tyg ciazy a nie w 40 :)

No Ty bete masz mega wysoka. Ja już nie robiłam, za duży stres dla mnie. Kusi mnie by sobie strzelić jutro bądź w pn bym miała dla giną. Ale nie zrobię tego bo się osram że strachu zanim wynik dostanę [emoji1787][emoji1787][emoji23]
Aż tak mega nie, bo dziewczyny potrafią mieć już po 2 czy 3 tys. i to nadal w normie 😃 Przy zaśniadzie groniastym też są baaardzo wysokie wyniki. Kilkaset to nie jest jakoś bardzo dużo, choć sporo z Was tutaj w okolicy terminu @ lub po miało dopiero kilkadziesiąt-sto. Ale wiadomo, każda ciąża inna 😊 Pocieszam się tym, że od betaHCG 1.000 podobno można już zobaczyć konkretny obraz na USG. Tak pisała MamaGinekolog. Skoro mi w 2 dni wzrasta o 144%, to w jeden dzień wzrasta pewnie tak około 72%, więc jak dziś miałam 849 to jutro będę miała około 1.500, a w każdym razie powinno już być ponad 1.000. Więc jest szansa, że USG potwierdzi zdrowo rozwijającą się ciążę i tego muszę się trzymać 🙈

Aaaa... ok to ja źle zrozumiałem. Bo wiem że 6 tydzień skończyłam wczoraj, no tak nadal jestem 6[emoji4]
chodzi o to, ze lekarze licza ciaze wedlug skonczonych tygodni... jesli jestes 6+5 to dla lekarza jestes w 6 tyg ciazy bo tydzien ten sie jeszcze nie skonczyl. Jak urodzisz 39+6 to wpisza, ze urodzilas w 39 tyg ciazy a nie w 40 :)

Bez sensu. Liczenie na zasadzie 4 tyg + 5 dni z 5 tyg. ma dla mnie sens, ale mowienie, że to 4 tydz już nie, bo 4 tydz. już się skończył, a trwa 5. Ja mam normy betaHCG dla 5 tyg a w takim razie wg lekarza będę w 4 😂

Ach mam nadzieję kochana 😘 Mam dobre przeczucia, ale na forum różne historie się czyta i przez to bardziej się stresuje
Wiesz, ja Ci napiszę coś. Z serii historia prawdziwa. Ze swojej ciąży cieszyłam się bardzo, staraliśmy się kilka miesięcy, więc wiadomość zwaliła mnie z nóg. Wbiłam sobie do głowy, że do 12 tygodnia nie można mi się cieszyć, bo może zdarzyć się wszystko. Później z każdym badaniem i super wynikiem oddychałam z ulgą: 1 prenatalne, drugie, trzecie. Moja historia nie skończyła się dobrze, ale mogę Ci napisać: ciesz się każdym dniem bycia w ciąży, każdą chwilą spędzoną w tym stanie. Zamartwianie się nic nie da, bo są rzeczy na które nie masz wpływu. Pisałam już to - dbaj o siebie, bądź pełna miłości do siebie i dzidziusia i myśl pozytywnie!!!!

Tak tylko że po 1000 zwalnia... [emoji4] Ale po jutrze napewno będzie ponad tydzień więc pęcherzyki powinnaś zobaczyć [emoji4] Ja robiłam jeden przyrost był 149% tylko mała wartość bp ponad 70. Mam nadzieję że wszystko jest ok. Dziś zrobiłam owulacyjny test i nie zdążyła wyskoczyć kontrolna A ja miałam już taka kreska testową że szkoda gadać... robię owulacyjne bo mam z nudów [emoji23][emoji23][emoji23]
Aż tak mega nie, bo dziewczyny potrafią mieć już po 2 czy 3 tys. i to nadal w normie [emoji2] Przy zaśniadzie granistym są baaardzo wysokie wyniki. Kilkaset to nie jest jakoś bardzo dużo, choć sporo z Was tutaj w okolicy terminu @ lub po miało dopiero kilkadziesiąt-sto. Ale wiadomo, każda ciąża inna [emoji4] Pocieszam się tym, że od betaHCG 1.000 podobno można już zobaczyć konkretny obraz na USG. Tak pisała MamaGinekolog. Skoro mi w 2 dni wzrasta o 144%, to w jeden dzień wzrasta pewnie tak około 72%, więc jak dziś miałam 849 to jutro będę miała około 1.500, a w każdym razie powinno już być ponad 1.000. Więc jest szansa, że USG potwierdzi zdrowo rozwijającą się ciążę i tego muszę się trzymać [emoji85]
20200213_111721.jpeg

reklama
Aż tak mega nie, bo dziewczyny potrafią mieć już po 2 czy 3 tys. i to nadal w normie 😃 Przy zaśniadzie granistym są baaardzo wysokie wyniki. Kilkaset to nie jest jakoś bardzo dużo, choć sporo z Was tutaj w okolicy terminu @ lub po miało dopiero kilkadziesiąt-sto. Ale wiadomo, każda ciąża inna 😊 Pocieszam się tym, że od betaHCG 1.000 podobno można już zobaczyć konkretny obraz na USG. Tak pisała MamaGinekolog. Skoro mi w 2 dni wzrasta o 144%, to w jeden dzień wzrasta pewnie tak około 72%, więc jak dziś miałam 849 to jutro będę miała około 1.500, a w każdym razie powinno już być ponad 1.000. Więc jest szansa, że USG potwierdzi zdrowo rozwijającą się ciążę i tego muszę się trzymać 🙈
nie masz mega wysokiej bety :) masz normalna, hehe. kazda kobieta ma inny organizm, inny przyrost, u kazdej w innym dniu cyklu doszlo do zagniezdzenia wiec nie mozna porownywac 2 roznych organizmow bo kazda z nas jest inna!!!!!! . @Verona26 nie świruj tutaj. Dodatkowo widelki na kazdy tydzien ciazy nie na darmo maja tak duza rozbieznosc a od momentu pojawienia sie serduszka to lekarz i tak ocenia wielkosc ciazy na podstawie CRL a nie bety... Bedzie wiac juz pecherzyk jutro kochana na pewno! koniecznie dawaj fotke!

Do góry