reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Nie mam zielonego pojęcia! Zobaczymy jutro 😃 Muszę tylko przestać myśleć o takich historiach jak puste pęcherzyki ciążowe i poronienia teraz...
Dokładnie. Co ma być to będzie, ale teraz musisz być dobrej myśli i się nie stresować. Mi też z tyłu głowy różne myśli się pojawiają ale co da ciągłe myslenie, że coś może być nie tak? Dosłownie nic .. oprócz tego że będziemy kłębkiem nerwów a to napewno nie pomaga maleństwu, które teraz tak intensywnie się rozwija.

Ja tez tak mam. Przeżywam i cieszę z wszystkimi! Mi kreseczki też dawały nadzieję [emoji173][emoji173][emoji173] Chocia dni bardzo szybko się udało, ni sądziłam że tak szybko się uda to do tej pory cały czas kibicuje wszystkim tu dziewczynom. Bo wszystkie są super i zasługują na bycie mamusiami!!! [emoji173][emoji173][emoji173] ja uwielbiam to forum, przynajmniej możemy sobie pogadać z ludźmi w podobnej sytuacji oraz pośmiać się bardziej niż na nie jednej komedii [emoji23][emoji1787]
To forum mi pomogło. Każde kreski przezywalam jak stonka wykopki opowiadałam mężowi komu się udało i jaka beta itp . Wkrecilam go w to forum . Ale nic się nie odzywał bo widział ze mi to pomaga. Dla jednych dziewczyn będzie to ciężkie patrzenie ze każdemu się udaje tylko nie mi a na mnie to wpłynęło pozytywnie dodało mi powera walki do działania. Każdej liczyłam dni do owu i wogole czekałam . Załamałam się polipami ale z ciążą to się za chiny nie spodziewałam z czego co one skubance 4dni przeżyły jak to możliwe .

@Ania7812

Ciesze się, że wróciłaś. Witam cieplutko koleżankę :)

Masz zdjęcie testu? Betke robiłaś czy czekasz sobie grzeczene na USG?

Mam nadzieje, że Ci się poukłada. Teraz medycynka jest bardzo do przodu i napewno Ci pomogą :) Widocznie tak miało być. Ciesze się bardzo i łezka w oczku ;) 🥺

Jeeeeest!!!!! Obiad męża się przypalił, ale trudno! Musiałam szybko przeczytać zaległości.

A bo są sprawy ważne i ważniejsze 😂 😂 Ha ha!!

A jednak ogórkowa działa cuda!! Dobra to robie zapas ogórków na koniec lutego 😂 😂

Ja już w domu, po wizycie. To była moja pierwsza wizyta u gina od niepłodności i żałuję, że poszłam dopiero teraz. Niestety ponieważ to 1 dc musiało się obyć bez usg, ale po wywiadzie i przejrzeniu całej mojej historii choroby oraz dotychczasowych wyników lekarz podejrzewa, że mogę mieć problem z drożnością jajowodow. Na początek kazał zrobić progesteron w 25 dniu cyklu, powtórzyć badanie nasienia u męża, na kolejnej wizycie badanie pod kątem chlamydii, no i dał skierowanie na laparoskopie diagnostyczna żeby sprawdzić jajowody. Jeśli będzie z nimi problem, to zostanie nam tylko in vitro😔
Pomimo tak kiepskich wiadomości to jestem zadowolona z wizyty, lekarz konkretny, nie wciskal mi kitu, nie kazał robić na razie żadnych innych badań, bo stwierdził, że nie warto wydawać teraz niepotrzebnie pieniędzy. No i pracuje też w szpitalu, do którego dostałam skierowanie, a to duży plus.

A ja tam się ciesze, że ktoś Ci dał zlecenie na badania i zobaczysz sobie wszytko co i jak :) Dzięki za informacje jak to wyglądało, bo też mam taką wizytę w marcu... hmmm... wszystko w tym marcu :D

Drożność napewno warto sprawdzić :)

Zawsze jest jakieś rozwiązanie pamiętaj :) i głowa do góry!!

(od wioli mi się udziela pozytyw czy o co tu kaman?)

A ja na luty to jak mi okres odpuści to przejde się do bibilioteki. Jak mi coś głupiego do łba przyjdzie to zawsze będę miała co poczytać i do pracy się przyda jak nudą powieje... 📘📘📘

A mąż jak zareagował?
W tym cyklu rzuciłam wszystko nic nie brałam żadnych witamin nic podałam się przez polipy. Co miesiąc u mnie było sprawdzanie szukanie objawów itp a teraz jak coś miałam to sobie nospe wzięłam i pomyślałam Głowno mam tylko w głowie mi to siedzi bo mnie jajnik bardzo kuł to wzięłam nospe przeszło doprawilam całą butelka wina w niedziele cała wyzlopalam a co , miałam dość . 2lata chodziłam jak zombie a teraz wykrzyczalam mężowi ze nie możemy się starać bo mam polipy i cholera wie kiedy je usuną i ginekolog mi powiedziała ze nie ma szans na ciążę z tymi polipami zarodek się nie zagniezdzi wiec odpuscilam bo w 100% wiedziałam że nici z tego . Głowę zajęłam czytaniem na różnych forach o polipach czy są szanse na wchlonienie. Progesteron w poniedziałek badany 6dni po owulacji wyszedł 21 odebrałam wyniki dziś i myślę nie ma uja ciąża bo przecież takiego Progesteronu to ja jeszcze nie miałam . Moje endometrium wynosiło 10mm albo 11mm 2 dni przed owu babka powiedziała ze przerosniete zalamalam się . A tu takie coś

Hej, ostatnio wrzucałam tutaj dwa testy ciążowe pozytywne. Wszystko jest ok ale pojawil się inny problem😭 mój brat wylądował w szpitalu, leży w ciężkim stanie, ma gronkowca i sepsę😭😭😭 czy mi coś grozi? Zapomniałam zapytać lekarza o to kompletnie... W dodatku czuje się pusta bo mam świadomość tego że mój kochany brat odchodzi 😭😭😭

reklama
Do góry