reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Gratulacje serdecznie 😍 Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze 😍!!!!! Życie jest jednak przewrotne!
Bardzo naprawdę w życiu się tego nie spodziewałam przecież były przytulanki tylko raz 3 dni przed @ tylko i koniec . A tyle miesięcy było staranek i w owu i po owu. Co ja przeplakalam przez tamten tydzień i kompletnie zapomniałam ze mogło by coś zaskoczyć bo z czego ? Jeszcze dziś taka kreska ze szok tak wcześnie

Załączniki

• 20200213_151135.jpg
    20200213_151135.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 130
Wyniki w normie nie zawsze oznaczają że są dobre, też mam hashi i niedoczynność, teraz dopiero udało mi sie zbić tsh do niecałego 1, i teraz dopiero jest lepiej ogolnie ze mną.
Każdy lekarz mówi inaczej. Mój poprzedni ginekolog mówił, że do zajścia w ciąże najlepszy wynik to 0,7 do Max 1. Teraz zarówno endo jak i gin powiedział że 1 Max 1,5 ale absolutnie poniżej 1. Podobno wtedy ma się częściej cykle bezowulacyjne.

Ok jest kreseczka! [emoji173][emoji173] I to pewnie na czułości 25. A ile dni po owu jesteś?
Bardzo naprawdę w życiu się tego nie spodziewałam przecież były przytulanki tylko raz 3 dni przed @ tylko i koniec . A tyle miesięcy było staranek i w owu i po owu. Co ja przeplakalam przez tamten tydzień i kompletnie zapomniałam ze mogło by coś zaskoczyć bo z czego ? Jeszcze dziś taka kreska ze szok tak wcześnie

Zrobiłam tez test popołudniu przed chwilą i kreska jest dwa razy mocniejsza niż z rana.
@Gabi2020 dobrze mówiłaś bo napisałaś ze los nam spłata figla i obie wyladujemy na pazdziernikowych jak znasz życie to wykrakalas 😍
Jadłam po @ zupę ogorkowa calutki tydzień prawie codziennie bo zupę gorowalam na dwa dni i miałam 5raxy zupę ogorkowa na tydzień .

Ok jest kreseczka! [emoji173][emoji173] I to pewnie na czułości 25. A ile dni po owu jesteś?
To był z rana test . Robiłam kolo 15 i jest dwa razy mocniejsza kreska czyli rośnie 😍
Dzisiaj jest 9 dpo i 5 dni przed miesiączka
Bardzo się boje o polipy żeby znikły.
Lekarz powiedział ze nie daje mi szans na zajście w ciążę z polipami żebym je usunela jak się same nie wchlona. No to ja mam ciążę z polipami.

Trzymam mocno kciuki!!!
Cześć dziewczyny uznałam ze podzielę się z wami moimi przykrymi doświadczeniami ostatniego czasu .
Pamiętacie mnie ? To przeze mnie rozpetala się glownoburza.
Otóż staramy się 2lata mieszkam w UK a tu wszystko trudniej za sobą dwa poronienia straciłam nadzieje ale tonący wszystkiego się chwyta kupiłam lepsze witaminy piłam zioła przez ten czas a wszystko brałam .ogólnie to forum WY dużo mi pomogłyscie psychicznie . Czyli stanęłam na nogi .
Dostałam od pl lekarza clo i zastrzyk owitrelle jak to powiedział ze ma przypadki u siebie ze z prawidłową owulacja tak clo potrafi zamieszać w organizmie ze każda przyszła z ciążą a u mnie co się pojawiło po clo 2 polipy !!! Tzn miałam monitoring w tym cyklu 5razy wiec wiem kiedy co i jak . Miałam 5 pecharzykow potem z tego 3 a na samym końcu już w owulacje jeden !!!! A reszta pytam gdzie a lekarz giekolog mówi widzę jeden i dwa polipy 1cm i 9mm . To było jeden dzień przed owu i starania były 3dni przed owu i koniec z płaczem do domu do męża ze nie możemy się starać bo mam polipy (1szy raz w życiu mam to coś !!! ) koniec staranek zaczęło się czytanie Google na dzień dobry na śniadanie obiad i kolację . Załamałam się trochę.
Po co ja wzięłam te tabletki clo na szczęście nie wzięłam zastrzyku bo sam pecharzyk pękł byłam po owu to sprawdzić . Jaka ja byłam głupia wyrzuty sumienia zapomniałam o staraniach o tym ze pragnę dziecko a niczym nie myślałam tylko o tym zeby polipy znikły tak zajęłam swoją głowę tym czytaniem ze nawet nie zwracalam uwagi na nic innego.
Poszłam zrobić badania z krwi to był 6dzien po owulacji
Prolaktyna 7,2
Estradiol 0.40 nmol/L nie mogę znaleźć przelicznika na polskie normy
Lh 1.7 u/L
Fsh 3.1 U/L
TSH 1,8 przy polskich normach
Progesterone! !!! 21 !!!! - przecież to wysoko (dziś odebrałam te wyniki)
Zrobiłam test dziś rano ciążowy 9dpo a 5 dni przed @ wyszedł taki pozytyw jakiego nigdy nie miałam tak wczas. Zrobiłam go bo mnie sutki bardzo kuly wczoraj wieczorem i śluzu mam tyle ze szok nawet do Verony pisałam wiadomość priv ze chyba ty tak miałaś bo mnie to martwi dlaczego mam tyle zluzu jakby plodnego ale owu juz miałam do tej pory mam tyle ze szok .
Bardzo się ciesze i bardzo się boje
Jestem w ciąży z polipami . Mam nadzieje ze się wchłoną są w endometrium .

reklama
Do góry