reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Rozumiem że nie wiecie nic na ten temat. Dziękuję i pozdrawiam.
A w którym dniu cyklu jesteś? temp. spada po owulacji, gdy nie doszło do zapłodnienia i to normalne ale u każdej kobiety następuje to w innym czasie. U mnie np. temp. spada dopiero w dniu krwawienia, ale nie podwyższa się, gdy mam cykl bezowulacyjny. Ogólnie wysokość temp. zależy od wysokości progesteronu. Jeśli temp. nie rośnie lub spada to progesteron też nie rośnie lub spada. Czy o to Ci chodziło? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.

Ja mam dziś 28 dc i temp. 37.5, chociaż mierzyłam dopiero po 9:00 bo chciałam się wyspać 😂

reklama
A w którym dniu cyklu jesteś? temp. spada po owulacji, gdy nie doszło do zapłodnienia i to normalne ale u każdej kobiety następuje to w innym czasie. U mnie np. temp. spada dopiero w dniu krwawienia, ale nie podwyższa się, gdy mam cykl bezowulacyjny. Ogólnie wysokość temp. zależy od wysokości progesteronu. Jeśli temp. nie rośnie lub spada to progesteron też nie rośnie lub spada. Czy o to Ci chodziło? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.

Ja mam dziś 28 dc i temp. 37.5, chociaż mierzyłam dopiero po 9:00 bo chciałam się wyspać 😂
Jestem w 10 dniu cyklu. Ja mierze dopiero od tego cyklu więc wybaczcie mi że pytam kochane 😘

Jestem w 10 dniu cyklu. Ja mierze dopiero od tego cyklu więc wybaczcie mi że pytam kochane 😘
Nie no nie masz za co przepraszać! Jakoś w ogóle umknął mi Twój post, ale czasem jak nadrabia się 10 stron i odpisuje na bieżąco to tak jest 😂 10 dc to jeszcze wcześnie i temp. ma prawo troszkę się wahać. Myślę, że to normalne. Jeszcze pewnie kilka dni do owulacji 😊 Dopiero w dniu owu lub kilka dni po temp. będzie wzrastac powyżej „linii” tych niższych temp. z 1 fazy cyklu i powinna się tak już utrzymać. Poczytaj sobie na stronach naturalnego planowania rodziny, tam jest fajnie opisane jak robić wykresy temp. :)

+ ja w 1 fazie cyklu do owu też nie mam stałej temp. 36.6 czy około, tylko waha się np. 36.5, 36.4, 36.7, ale to normalne. Ważne jest kiedy zacznie wzrastać ponad linię tych niższych temp. i utrzyma się taka co najmniej przez 3 dni - to znaczy, że owu już była i jest 2 faza cyklu :)

Ostatnia edycja:
Zainstalowałam sobie aplikacje ovuwiew. Nie sprawdzam śluzu tylko bo tak jak pisałam wcześniej, codzień się kocham z partnerem i jest mi ciężko odczytać cokolwiek.
Codziennie to za często przez cały cykl! Plemniki nie zdążą dojrzeć. Postarajcie się co drugi dzień.

+ badaj śluz: sperma jest mętna, śluz płodny zawsze będzie przezroczysty. W środku cyklu zauważysz różnicę. Gdzieś nawet w internetach jest opisane jak je odróżnić 😃

Dziewczyny melduje się i ja! Myślałam ze juz po cyklu, jednak dzisiaj zrobiłam test owu i zobaczcie! 17 dc przy cyklach 29-30. Zawsze myślałam ze owu mam max do 13-14 dc i potem juz nie było za duzo starań.
Jakieś porady jak teraz działać? [emoji2]
Adjustments.JPG

reklama
Do góry