reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny melduje się i ja! Myślałam ze juz po cyklu, jednak dzisiaj zrobiłam test owu i zobaczcie! 17 dc przy cyklach 29-30. Zawsze myślałam ze owu mam max do 13-14 dc i potem juz nie było za duzo starań.
Jakieś porady jak teraz działać? [emoji2]Zobacz załącznik 1078081
Jak to jak działać? Do dzieła 🤪 Ja też zazwyczaj przy cyklach 30-31 dniowych miałam owu 17-18 dc. Po castagnusie teraz mam szybciej, bo 14-16 dc, ale to pewnie długo trwać nie będzie bo już przestałam brać 😃

Codziennie to za często przez cały cykl! Plemniki nie zdążą dojrzeć. Postarajcie się co drugi dzień.

+ badaj śluz: sperma jest mętna, śluz płodny zawsze będzie przezroczysty. W środku cyklu zauważysz różnicę. Gdzieś nawet w internetach jest opisane jak je odróżnić 😃
dziękuję za wskazówki 😊 od jutra zacznę badać śluz jak tak. Tak mniej więcej kiedy mam zacząć go badać?

dziękuję za wskazówki 😊 od jutra zacznę badać śluz jak tak. Tak mniej więcej kiedy mam zacząć go badać?
Po @ chyba najlepiej jak już skończy się krwawienie 😊 Ja badam na podstawie tego co mam na wkładce, bo mam przez cały cykl.

Po @ mam trochę mlecznobiałożółty, ale mało, później robi się woda, później jeden dzień mam białko jaja kurzego i następnego dnia już sucho. Później dużo mlecznego śluzu i tak się utrzymuje do @. Ale w tym cyklu sucho, więc jest inaczej 🤷🏼‍♀️ Łączę to z badaniem szyjki, ale tylko do dnia po owu, czyli jak już opadnie i jest twarda to nie badam do @.

reklama
Do góry