reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Witam dziewczyny.
Chciałabym nieśmiało i z malutkim dystansem dołączyć do waszego wątku staraczek czerwcowych. Niestety pierwszą ciążę straciłam w 24tc :( Przyczyną była niewydolność szyjki macicy, która niestety nie została rozpoznana przez lekarza prowadzącego... gdyby nie jego zaniedbanie może dziś tuliłabym swoich chłopców. Moja ciąża zakończyła się poprzez cc, w maju minęło siedem miesięcy, w połowie maja byłam na wizycie kontrolnej u gina, który opiekował sie mną w szpitalu (tych z mojej miejscowości omijam po tym wszystkim szerokim łukiem) porobił mi badania i powiedział, że jak nie zadzwoni do końca maja to mamy zielone światło.. i nie zadzwonił. :) Cieszę się bardzo, że możemy juz się starać, ale strasznie się boję. Ale przecież muszę spróbować. Z chłopcami udało sie nam za pierwszym razem... ciekawa jestem jak to będzie teraz.
Życzę wam miłego dnia!

Beti1986 jestes z ZG? Jak tak to my prawie po sąsiedzku :)

reklama
Cześć Dziewczyny,
Chyba pora dołączyć do czerwcóweczek, skoro w maju się nie udało ;-)

Witam wszystkie nowe dziewczyny i te, które ostały się po majówkach ;-)

Ja zaczęłam nieśmiało nowy cykl, mam je jednak bardzo nieregularne, więc proszę o wpisanie terminu testowania na 1.07., ale myślę, że tą datę będziemy korygować ;-)

Życzę Nam wszystkim powodzenia!! ;-)

Cześć dziewczyny :-) Jak tam u was? Ja dopiero się zwklekłam z łóżka.:-D:-D
beti no właśnie nie mam czerwonego pojęcia,dlaczego te cykle takie są...Zawsze były regularne ,co 28 dni (może z 3/4 razy zdarzyło się opóźnienie w CAŁYM ŻYCIU..o ile dobrze pamiętam),a od września są cyrki... no i niemieccy lekarze nie są tak skorzy do wypisywania homonów i robienia badań...powiedział,że jak do sierpnia nic się nie zmieni,to wtedy zaczniemy coś działać...:sorry2: Szlag mnie trafia..
tekla bardzo współczuję utraty ,i przy okazji niekompetencji lekarza...:wściekła/y: Ja wiem,że jesteśmy tylko ludźmi i każdy może popełnić błąd,ale czasem..jak czytam podobne historie,to...:szok::szok::szok:
ni_kusia noo jak widzisz,nie tylko ty masz nieregularne te cholerne cykle :-)
Co porabiacie dzisiaj? Ja miałam zabrać dziś młodą do Mc Donalda,ale nie wiem czy dam radę,bo P.pojechał do pracy i będzie dopiero wieczorem,więc może przełożymy to na jutro.:happy2:

tekla no wlasnie twoja historia... cos strasznego:( brak slow... a do jakiego lekarza teraz chodzisz? wiesz, ze ja keidys w krosnie pracowalam w jednostce :)

kartoka do sierpnia jeszcze sporo czasu... a masz jakies hormonalne badania probione? u mnie tez zawsze regularnie i moze 3 razy w zyciu male opoznienie, z czego dwa razy ciaza :)

beti no właśnie nic nie mam,żadnych badań!! :no: Oprócz cytologii oczywiście,no i gin mi robi USG na każdej wizycie.Ale jak go pytałam,to powiedział,że jeszcze mamy czas,że tragedii nie ma...a że w sierpniu minie praktycznie rok od momentu wariowania moich cykli i w sumie od momentu takich regularnych staranek,to może wtedy coś podziałamy...:sorry2:
No chyba,że się uda w tym cyklu,czego baaardzo bym sobie życzyła.:-) No i wam wszystkim oczywiście tez.

Ja nie wiem czy nie wybiorę się dziś po test. Mdli mnie od wczoraj, piersi jakby wrażliwe od 4 dni... Teoretycznie - gdyby nam się udało - nie powinno być żadnych objawów. Jednak po odstawieniu tabletek średnio mogę cokolwiek liczyć jeśli chodzi o owulację...

No nie wiem. Śmieję się już sama z siebie, że tak bardzo chcę, że pewnie jestem w jakiejś ciąży urojonej :rofl2:

reklama
Do góry