reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

reklama
Maqa pierwsze dziecko urodziłam w Oławie i u tamtejszych lekarzy prowadziłam ciążę. Ja nie mogę narzekać ale z drugiej strony myślę że wszędzie byłoby jednakowo bo miałam cudownie podręcznikową ciążę - bez najmniejszych komplikacji, poród rewelka- ostatnia faza 20min bez znieczulenia bo już nie było czasu ... spieszyło się moje dziecko oj spieszyło!. Jednak wiele słyszałam różnych opinii więc wstrzymam się od polecania moich prowadzących lekarzy. Ja też już teraz staram się poznawać wrocławskich ginów więc narazie nie mogę pomóc :(

Dziękuję dziewczyny :-) chyba zacznę się tym cieszyć, bo nie powiem że dziwnie się czuję :)
Mąż już wie, wczoraj pokazałam mu testy, ale aplauz zostawiamy do wizyty u gin. Myślałam że stres spadnie a tu guzik, człowiek dalej poddenerwowany żeby teraz się udało ;-)to moja pierwsza ciąża, teraz zacznie się czytanie co mogę - czego nie, co jeść itd, szczęśliwą nowiną podzielę się z rodzicami i teściami gdzieś w sierpniu bo wtedy jadę do domu, oby do tego czasu było wszystko w porządku.

3mam za Was kciuki dziewczyny - żeby czerwiec był faktycznie tym szczęśliwym miesiącem :-D

Wszystkie mamy nadzieje ze i tym razem sie nam uda. Tylko najgorsze jest to czekanie dostane @ czy nie@. Jak ja bym chciała żeby to szybko zleciało a mam wrażenie jakby sie ciągły te dni . Mi jeszcze troszke do testowania zostało :( A jak sobie radzicie ze stresem oczekiwań??

A u mnie nic :( Przy okazji innych badań laboratoryjnych zrobiłam betaHCG i ujemna. Jeszcze cień szansy że za wcześnie. Jestem 7 dni po owulce, ale Gin mówił że już powinno coś być jakby było. Jeszcze czeka.m do @ i pora przenieść się do lipcówek Smutno mi...
Gratuluję każdej podwójnej kreseczki!

To za wczesnie beta napewno nie wyjdzie. Robi ją sie dopiero po planowanym okresie nie wczesniej tak jak test. Jeśli ty jeste dopiero 7 dni po owulacji to poczekaj jeszcze i powtórz w dniu @. I nie masz sie co teraz dołować jeszcze wszystko przed toba :)

Dzięki Kingo, wiem że powinnam poczekać żeby mieć pewność, ale tak chciałam mieć prezent - jutro mój mąż ma imieniny i byłby cudowny prezent. Gin mi trochę namieszal, że mogę już zrobić bete. Próbuje sobie przemówić do rozsądku- spokój spokój spokój i cierpliwość, ale no nie da się ;) Czekam zatem do @.
Właśnie dlatego jestem na forum, są tu dziewczyny tak samo przeżywają, zawsze zrozumieją, pociesza, czasem ochrzanią. Lepiej mi z tym, nie czuje się osamotniona
tak mnie cieszą nowe zaciążone, to nadzieja że będzie dobrze.

Wiem co czujesz, nie ma to jak mieć dziecko a tym bardziej jak sie tego bardzo chce. Ja tez to przeżyłam jak sie staraliśmy w kwietniu. Tak mi sie okres przesunął że nic z tego nie wyszło. To była wina stresu i ciągle o tym myśleniu. W maju powiedziałam muszę -odpocząć . I teraz na nowo sie staramy, ale jestem już silniejsza bo dużo zrozumiałam. Wiem że łatwo nie denerwuj sie jak to przychodzi samoczynnie. A my wszystkie sie nawzajem spieramy i jest lepiej.

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Ja już po wakacjach - teraz odpoczywam po tym urlopie, bo mieliśmy wakacje objazdowe - ale warto było :-)

Gratuluje tym, co mają II :tak: Ja niestety w 35 dniu cyklu rozpoczęłam nowy cykl... strasznie długi był i @ oczywiście przyszła w najgorsze upały i w dzień zwiedzania Lwowa... no ale trudno, może teraz się uda trafić bardziej ;-)
Także od 22 czerwca rozpoczęłam nowy cykl... ciekawe czy też będzie taki dłuuugi...

Pozdrawiam.

Do góry