reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Witam! Zrobiłam dziś z rana jeden test, wyszły II, ale po jakiś 4/5 min zniknęła druga kreska, poleciałam do Rossmana po pink testy, jednak on od razu wyszła I:no: mam doła, bo już miałam nadzieję

reklama
Lamorela ilu dniowe masz cykle, bo może rzeczywiście za wcześnie. Ciężko stwierdzić kiedy miałaś owu, szkoda, że tempki nie mierzysz. Jednak jeśli owu była koło 19-20dc wg śluzu to ma prawo Ci jeszcze nic nie pokazać.

Pinki z rossamanna mają czułość 25, ale mi pokazały bardzo ładnie. Tak samo jak 10, a może nawet lepiej :tak:

Termin @ 29, ten pierwszy, na którym ta druga kreska była bardzo wyraźna i znikła (ten pierwszy) ma 20mlU/ml, a drugi 25mlU/ml, a cykle mam 33-35 dniowe.

Ostatnia edycja:
Myślicie , że jeszcze jakiś cień szansy jest ? & W środę wieczorem i czwartek rano 19/20.06. rano miałam dodatni test owulacyjny, owulacja piątek/sobota, dzisiaj po właściwie 6/7 dniach beta <0,02. Czy nie powinno być chociaż nie wiem 1-2, cokolwiek? Tak mi gin mówił, że cokolwiek powinno być, podkreślając POWINNO, to nie znaczy że musi. Wiem, czytałam, że beta rośnie po zagnieżdżeniu a to między 7-10 dniem. Może być za wcześnie, po cholerę zrobiłam dzisiaj tą betę. Teraz jakoś skrzydła mi opadły i straciłam nadzieję. A tak, poczekałabym do @,@ bym przeszła i od razu nowe nadzieje. A teraz mam czekanie właściwie z dołowym nastrojem.
Ehhh...
Któraś zna takie przypadki wcześnie wykonanej bety?

LAmorela, ja jestem po dwóch poronieniach, ale na początku ciąże były OK i w pierwszej test - bladziutka kreseczka, dosłownie cień cienia pod światło wyszła mi dzień po spodziewanej @, a za drugim razem tak samo dzień przed @ ( w tym samym dniu beta była 86). Jutro zrób drugi test, jak trzeba pojutrze. Dzisiaj ujemny nic jeszcze nie znaczy. Więc &&&&&&&& i jeszcze &&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Lamorela a skąd to ogromne przesunięcie w czasie w stosunku do pierwotnej daty z listy? To może ovufriend źle Ci wyliczył i ten pierwszy termin testowania jest prawdziwy? Jeżeli tak to nie masz się jeszcze czym zamatrwiać :)

Bo ostatnio cykl mi trochę wariował i dwa ostatnie zamiast 30 dniowymi były 40 dniowymi. Gin powiedział, że w moim wieku to jeszcze normalne i mam się nie przejmować, więc ten z listy jest 40 dniowym cyklem, a z ovu 30 dniowy. Kurcze, bo ta 2 kreska była bardzo wyraźna, aż obudziłam męża żeby zobaczył, czy nie mam zwidów, a potem z minuty na minutę co raz bledsza się robiła i po 10min już nie było po niej śladu.

Lamorela w instrukcji testu masz wyraźnie napisane, że nie należy odczytywać wyniku po iluś tam minutach, to po pierwsze :-p Jeśli ostatnio miałaś cykl 40 dniowy, to ten może też taki będzie? Według Twoich notatek, to śluz płodny miałaś gdzieś koło 19dc, więc dzisiaj może nie wyjść test ciążowy jeszcze...W sumie koło 29dc też śluz rozciągliwy, więc tym bardziej jeśli owu byłą wtedy to test nie ma prawa wyjść :-p
Ale trzymajmy się wersji pierwszej, czyli nie odczytuje się po iluś minutach :tak:

Malgonia1 zagnieżdżenie następuje przeważnie w 6-7dpo, ale równie dobrze może to być 12dpo. Od tego czasu jeszcze mija 48h zanim hormon będzie już ładnie widać, więc spokojnie. Beta w 6-7dpo mimo ciązy może wyjść taka :tak:

Moniqa dzięki za nadzieję,tak bardzo to chciałam usłyszeć. No zobaczymy. Spokojnej i nudnej ciąży Ci życzę.

Lamorela wiem jak się denerwujesz, ja też. Jest jeszcze dla nas szansa w tym cyklu.

reklama
Obstawiałabym wersję Moniqi: liczy sie pierwszy wynik a później do kosza (ja miałam z kolei odwrotnie - II pojawiła się po 2-3 godz i też się NIEPOTRZEBNIE nakręciłam) tak więc rzut oka na test - i test do kosza. Wg tego - u Ciebie jest dobrze :) nie trać jeszcze nadziei.

Do góry