reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 35+

Hej Starsze Staraczki
Można się przyłączyć? My rozpoczniemy starania w maju/czerwcu. Mamy już dwóch chłopców podrosniętych i teraz zamarzyło nam się kolejne maleństwo [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj[emoji6]a czemu nie już? Mało komu udaje się w pierwszym cyklu więc chyba nie ma co zwlekać?[emoji6]powodzenia!

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zgadzam Sue z joaszka !!, jesli jestes +36 to musialabys zajsc w pierwszym cyklu tak samo jak wygrana w totka czyli prawdopodobnie 10% na 100 ;), Ale zycze jak naj !!!!

Właśnie wróciliśmy z dalekiej podróży egzotycznej i wolimy odczekać jakieś 4 miesiące żeby mieć pewność ze nie złapaliśmy jakiegoś paskudnego tropikalnego wirusa [emoji20] potem miesiąc na odstawienie anty i rozpoczynamy. Na razie chcemy na spokojnie czyli bez mierzenia temp, kontroli cudowanie. Tak na spontanicznie udało nam się począć synów w pierwszych cyklach [emoji12]

Właśnie wróciliśmy z dalekiej podróży egzotycznej i wolimy odczekać jakieś 4 miesiące żeby mieć pewność ze nie złapaliśmy jakiegoś paskudnego tropikalnego wirusa [emoji20] potem miesiąc na odstawienie anty i rozpoczynamy. Na razie chcemy na spokojnie czyli bez mierzenia temp, kontroli cudowanie. Tak na spontanicznie udało nam się począć synów w pierwszych cyklach [emoji12]

Fakt virus Po afryce mozna zalapac niestety ;(((, Ale to tabsy bym JuZ odstawila ,niewiem jak wy Ale wszystkie moje kumpele odkad rzucily anty tabsy czekaly okolo roku na ciaze niektore Ponad bo to hormony sa rozlegulowane mimo ze Braly najlepsze anty , a ja cale zycie rzadnych tabsow a i tak 4 lata staran ;;(;,dobrze ze wkoncu przyszla moja kochana ciaza w wieku 37, lepiej pozniej ciaza niz wcale,jestesmy przeszcxesliwi;)

A ja po odstawieniu zaszłam w pierwszym cyklu z każdym dzieckiem[emoji847]. Ale wtedy była młoda (28 lat i 30 )

Tzn teraz tez jestes mloda tylko ze JuZ nie te amh(rezerwa jajnikowa)..:/// z wiekiem jedt coraz mniejsza,radza rzucic tabsy ;)

Piszac o anty kolezanek tak one wszystkie je braly bedac mlodsze do 31 lat ,JuZ dawno sa mamami,ja dopiero zaczynam ;)

Jak tam piątek piatunio piatolągo? Macie jakieś specjalne plany na weekend karnawałowy?
Ja na spokojnie z dziećmi bo u nas właśnie zaczną się ferie zimowe. Może zabiorę ich na basen.
Mam jeszcze pytanko jaką dawkę kwasu foliowego stosujecie?

My dokanczamy pokoik niuni;)
Biore 400 mg dziennie ,zrob JuZ badania na amh i tsh to najwazniejsze a bedziesz spokojna
1e1a4982801c22e12ac97368aff69f76.jpg
0839c34ebc6a8080409c05daf23e7950.jpg

Milego dzionka

Jak tam piątek piatunio piatolągo? Macie jakieś specjalne plany na weekend karnawałowy?
Ja na spokojnie z dziećmi bo u nas właśnie zaczną się ferie zimowe. Może zabiorę ich na basen.
Mam jeszcze pytanko jaką dawkę kwasu foliowego stosujecie?

Kwas foliowy 600. Mam go razem zestawem wit.b który biorę na lepsze wchłanianie żelaza. Co do amh nie wiem czy jest sens badać...bo to jasne że rezerwa jajnikowa z wiekiem się wyczerpuje. Może kiedy macierzyństwo się odkłada to wtedy dobrze wiedzieć ile czasu zostało ale skoro człowiek zaczyna już działać to za wiele nie wniesie...tabsy odstawić lepiej teraz i ew.gumki. Organizm już się przygotuje powoli[emoji6]

reklama
Kwas foliowy 600. Mam go razem zestawem wit.b który biorę na lepsze wchłanianie żelaza. Co do amh nie wiem czy jest sens badać...bo to jasne że rezerwa jajnikowa z wiekiem się wyczerpuje. Może kiedy macierzyństwo się odkłada to wtedy dobrze wiedzieć ile czasu zostało ale skoro człowiek zaczyna już działać to za wiele nie wniesie...tabsy odstawić lepiej teraz i ew.gumki. Organizm już się przygotuje powoli[emoji6]

Co ty mowisz??? A moze wogole JuZ nie ma rezerwy dobrej ??!!! Jak moja kumpela 37 lat i JuZ brak bo menopauze weszla !!!!!! Zastanow sie co piszesz

Do góry