reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

zaświadczenie musisz łożyć wtedy, kiedy chcesz skorzystać z przywilejów należnych kobietom w ciąży pracującym. nie musi ono zawierać żadnych szczególnych danych z wyjątkiem Twoich danych i potwierdzenia ciąży, wystawione przez lekarza. (podstawa prawna art. 185 § 1 k.p. ) natomiast nie ma tam żadnej informacji dot. tego, w którym tygodniu jesteś.
a jeśli jesteś na l4 to w ogóle nie musisz go składać.

reklama
No właśnie jestem na l4 i chcą zaświadczenie. Mam umowę na czas nieokreślony i jednocześnie na zastępstwo do końca czerwca. Ale jak kończy się na zastępstwo to zostaję na swoim poprzednim stanowisku. Jestem ciekawa po co im informacje na temat tygodnia ciąży...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie jestem na l4 i chcą zaświadczenie. Mam umowę na czas nieokreślony i jednocześnie na zastępstwo do końca czerwca. Ale jak kończy się na zastępstwo to zostaję na swoim poprzednim stanowisku. Jestem ciekawa po co im informacje na temat tygodnia ciąży...

w tym samym zakładzie? czyli tak jakbyś miała 2 umowy o pracę? to ta na zastępstwo ulega przedłużeniu do dnia porodu. jeśli dostajesz teraz 2 pensje - ze swojego stałego stanowiska i z etatu to tak też będzie naliczany chorobowy i macierzyński. a jeśli tylko z tego na zastępstwo, i jest to dla Ciebie korzystne to ona przedłuża się do daty porodu i od tej pensji masz wszystko naliczane. zresztą najprościej - jest ogólnopolska linia zus, na którą możesz zadzwonić, podasz swoje dane i oni powiedzą Ci jak i co naliczają i jakie masz prawa w tym momencie

Mam jedną pensję. Tą na zastępstwo, która jest korzystniejsza minimalnie i różnicy dużej nie będzie jak wrócę do poprzedniej stawki. Ale dobrze wiedzieć. Dzięki

Maryska Ja siły zbieram do walki o marzenie;) Dziś byłam na konsultacji odnośnie wady krwi i jak najbardziej wszystko jest na tak. Jeszcze lek dostałam nowy który mam brać do konca życia i nie wiem czy się śmiać czy płakać bo starcza na 2mce,kosztuje 4tys A refundacja jest do konca 2018.

Hej ja nadal się staram, jak narazie nic nie wychodzi. Ostatnio robiłam badania i mam niski poziom progesteronu także to może być przyczyną niepowodzeń

Maryska Ja siły zbieram do walki o marzenie;) Dziś byłam na konsultacji odnośnie wady krwi i jak najbardziej wszystko jest na tak. Jeszcze lek dostałam nowy który mam brać do konca życia i nie wiem czy się śmiać czy płakać bo starcza na 2mce,kosztuje 4tys A refundacja jest do konca 2018.
Narazie nie myśl o tym leku ze do 2018 bo w tym kraju wszystko się zmienia i nic nie wiadomo co będzie w 2018....zbieraj siły i walczymy....wierzę że kiedyś musi być dobrze...Na świecie dzieją się cuda....

reklama
Edyta Ja również polecam Duphaston albo Luteine :) bierzesz niby od 16dc 10dni tak zalecają ginekolodzy. U mnie jednak to zrobiło więcej zamieszania i biorę tak jak mówi ta druga szkoła ginekologow-2-3dni po stwierdzonej owulacji

Do góry