reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

Kupiłam progesteron w żelu bo tu lekarka nie chciała mi przepisać luteiny

reklama
Ile dni po owulacji robiłaś? Progesteron 7-8dpo sie robi....inaczej jest niski. Bo to skok jest największy kilka dni po owulacji, a po samej owulacji jest wzrost tylko co by pecherzyk pękł. Jak sie nazywa ten w żelu progesteron?

Ciężko określić ile dni po ovu byłam, bo raz cykl mam 32 dniowy a następnym razem tylko 22 dniowy. A żel kupiłam taki jak na zdjęciu.
Ten cykl trwał 27 dni więc już byłam po ovu jeśli wogole ona była

756344[/ATTACH]

Załączniki

• Screenshot_2016-04-29-11-18-06.png
    Screenshot_2016-04-29-11-18-06.png
    179,4 KB · Wyświetleń: 76
Ciężko określić ile dni po ovu byłam, bo raz cykl mam 32 dniowy a następnym razem tylko 22 dniowy. A żel kupiłam taki jak na zdjęciu.
Ten cykl trwał 27 dni więc już byłam po ovu jeśli wogole ona była

756344[/ATTACH]
Ja badalam w szpitalu 20 dc i mialam progesteron 5 przy normach 2-16...W tamtym cyklu pecherzyk mi nie pękł i stwierdzili że pewnie dlatego niski. ..teraz w tym cyklu się staraliśmy pierwszy raz od pół roku czyli ostatniego poronienia i mam brać duphaston od 16 dnia cyklu...A owu miałam 14 dc...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Edyta Jesli była owulacja to faktycznie trochę niski progesteron, a jesli jej nie było to w porządku. A normę masz od 30 wzwyż ze powinno byc? Bo w Pl jeszcze inne te normy....bodajże od 9-25,a ja mam 12-13 i lekarz mówił ze jest dobry:/ no bardzo. Wiec kupuje sama Duphaston, a jak sie upre to receptę mam, wystarczy skłamać trochę ze sie ma plamienia przed okresem. Zreszta lekarz na NFZ tu taki ze jemu to rybka co kto chce. Trzeba sobie radzić hihi

Airfix ja niestety nie mam jak recepty załatwić ;-) mam napisane że powinno być więcej jak 30 przeliczajac na pl wartości to progesteron miałam 5,4 z resztą jak mi się uda to wkleje zdjęcie

reklama
Hej. [emoji4] Witam i chętnie się do was przyłącze. 30 lat kończę w czerwcu, ale myślę, że i taką gówniarę przyjmiecie. Jestem już mamą. Mój synek w lipcu kończy 3 lata i zdecydowaliśmy z mężem, że już czas na kolejne. [emoji4] Starania zaczynamy od lipca lub sierpnia, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki, ale już chciałam się przywitać i poznać współstaraczki. [emoji4]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry