reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 30+

Poddaje sie w tym cyklu, temperaturka pieknie skoczyla na jeden dzień I spadla na dwa kolejne, nawet nie wiem teraz na kiedy liczyc okres. Masakra.

reklama
21dc temp. 37,2 i pojawiły się żyłki na piersiach i wydzielina z sutków. Nie wiem czy mam się zacząć cieszyć czy to jeszcze działają hormony...

Aniay Kochana badania hormonów muszą być z 3dc, 14dc to za późno, nie ważne ze przed owulacja było.Musisz znajsc dobrego lekarza inaczej z tego co ja myślę bedzie trudno zajść w ciążę .Wiesz ze owulacje po 19dc sa najczęściej bezwartosciowe? Też miałam ten problem z tym ze u mnie PCOS nie ma,ale leczona byłam tak samo.Kochana jeśli chcesz mogę Ci dużo podpowiedzieć co do starań,ale przede wszystkim mądry lekarz potrzebny.Od 5-9dc powinnaś brać Clostilbegyt ,od 16-25dc Luteine bądź Duphaston po to aby komórki dojrzewaly szybciej i żeby progesteron wzrósł. Do tego pasowaloby dołożyć Estrofem jeśli po Clo endometrium zacznie się kurczyc. Ja brałam też Femare-po niej nie ma problemów z endometrium. Twoja niska temp w 1 fazie świadczy o problemach z estrogenem ( stąd braki owulacji bądź późne owulacje),niska temp w 2 fazie wskazuje również na niski progesteron. Może to być i PCOS A może być coś innego. Z uczuciem zimna to też nie jest normalne - badalas TSH? Dla mnie priorytetem byłoby na ten moment zrobienie badań koniecznie w 3dc- estradiol; testosteron, prolaktyna-ona też zaburza owulacje, lh, fsh, TSH i z tym do mądrego lekarza. Oczywiscie już po samych wynikach lh i fsh można dużo wyczytać ale podejrzewam ze wyjdzie to źle i trzeba będzie robić całą ta resztę. Ja czekam 5lat na drugie dziecko więc rozumiem Cię co to znaczy starać się, a tu nic :( Aniu a od jak dawna te cykle zaczęły się wydłużać?

Madzialenka No to oby ten cykl był szczeliwy:) choć zaleca się przerwę po antykoncepcji 2-3cykle co by organizm się przestawił, a tu by niespodzianka byla:)

aniay myślę, że Airfix ma rację. Jak ktoś ma problem z owulką to powinien spróbować stymulacji clo. Ja nie miałam nigdy ale jak starałam się bezowocnie ponad rok to mi ginka dała clo na 1 cykl, żeby tą owulację wzmocnić. W tym akurat cyklu nie zaszłam tylko w następnym (ale wtedy już byłam bez clo).Współczuję Ci bo wkurzające jest takie czekanie na owulkę. Ja mam 25dc i też niecierpliwa jestem.W piątek i sobotę podbrzusze okresowo mnie pobolewało, dodatkowo wmawiam sobie już jakieś objawy. Ale dzisiaj czuję się dużo lepiej i już normalnie. Zakładam, że cykl zakończy się @- kwestia paru dni. Ja jak zajdę w ciąże to pewnie w jak najmniej oczekiwanym momencie więc chyba mi zostaje wyluzować, tylko jak gdy te hormony buzują i robią z człowieka głupka, szczególnie w tej fazie lutealnej.
madzialenka jakby się udało to faktycznie szybki traf byłby u Ciebie. Nawet nie poczułabyś co to staranka.Niestety trzeba teraz czekać.
Airfix co u Ciebie?

Narazie wątpię, że to ciąża. Wolę się miło rozczarować ;) jedyne co mnie irytuje to bolesne piersi, swędzące sutki i ból w krzyżu.

Odpowiadajac na pytania. Okresy zaczely mi sie wydluzac od jakiegos roku. Ale problemy zaczely sie okolo 2 lata temu jak przez antykoncepcje wyladowalam w szpitalu z zatrzymana akcja jelit.
Jestem UK wiec tutaj ginekologa nie uswiadcze narazie.
Zrobilam usg I chociaz mam duzo malutkich pecherzykow mam też piekny dominujacy pecherzyk w lewym jajniku I grube endometrium. (nie zapytalam jak grube, bede wiedziala za tydzien)
Co do badan na trzeci dzień to nie dam rady trafic a nie moge iść tutaj I sama zrobic.
Tarczyce mam badana Co 6mcy I wszystko jest dobrze.
Jak wroce do domu to strzele fotke moich wynikow, jak nie zapomne, I wam pokaze.

aniay fajnie że masz monitoring, no to zostaje Ci molestowanie męża. Jeszcze wszystko może wydarzyć się w tym cyklu.No to faktycznie z tymi lekarzami w UK to masz przerąbane.
madzialenka jak ja odstawiłam tabl. anty (a brałam je niecałe 7lat) to wydawało mi się, że wystarczy pierwszy cykl starankowy i bach ciąża będzie.Niestety objawów miałam co miesiąc pełno a ciąży nie było i potem im dalej to większe dołki miałam. Więc dobre masz nastawienie.A jak Ci się udało to będziesz mieć niespodziankę.Ja teraz też muszę zmienić swoje podejście.

reklama
Do góry