reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

Poddaje sie w tym cyklu, temperaturka pieknie skoczyla na jeden dzień I spadla na dwa kolejne, nawet nie wiem teraz na kiedy liczyc okres. Masakra.

reklama
21dc temp. 37,2 i pojawiły się żyłki na piersiach i wydzielina z sutków. Nie wiem czy mam się zacząć cieszyć czy to jeszcze działają hormony...

Aniay Kochana badania hormonów muszą być z 3dc, 14dc to za późno, nie ważne ze przed owulacja było.Musisz znajsc dobrego lekarza inaczej z tego co ja myślę bedzie trudno zajść w ciążę .Wiesz ze owulacje po 19dc sa najczęściej bezwartosciowe? Też miałam ten problem z tym ze u mnie PCOS nie ma,ale leczona byłam tak samo.Kochana jeśli chcesz mogę Ci dużo podpowiedzieć co do starań,ale przede wszystkim mądry lekarz potrzebny.Od 5-9dc powinnaś brać Clostilbegyt ,od 16-25dc Luteine bądź Duphaston po to aby komórki dojrzewaly szybciej i żeby progesteron wzrósł. Do tego pasowaloby dołożyć Estrofem jeśli po Clo endometrium zacznie się kurczyc. Ja brałam też Femare-po niej nie ma problemów z endometrium. Twoja niska temp w 1 fazie świadczy o problemach z estrogenem ( stąd braki owulacji bądź późne owulacje),niska temp w 2 fazie wskazuje również na niski progesteron. Może to być i PCOS A może być coś innego. Z uczuciem zimna to też nie jest normalne - badalas TSH? Dla mnie priorytetem byłoby na ten moment zrobienie badań koniecznie w 3dc- estradiol; testosteron, prolaktyna-ona też zaburza owulacje, lh, fsh, TSH i z tym do mądrego lekarza. Oczywiscie już po samych wynikach lh i fsh można dużo wyczytać ale podejrzewam ze wyjdzie to źle i trzeba będzie robić całą ta resztę. Ja czekam 5lat na drugie dziecko więc rozumiem Cię co to znaczy starać się, a tu nic :( Aniu a od jak dawna te cykle zaczęły się wydłużać?

Madzialenka No to oby ten cykl był szczeliwy:) choć zaleca się przerwę po antykoncepcji 2-3cykle co by organizm się przestawił, a tu by niespodzianka byla:)

aniay myślę, że Airfix ma rację. Jak ktoś ma problem z owulką to powinien spróbować stymulacji clo. Ja nie miałam nigdy ale jak starałam się bezowocnie ponad rok to mi ginka dała clo na 1 cykl, żeby tą owulację wzmocnić. W tym akurat cyklu nie zaszłam tylko w następnym (ale wtedy już byłam bez clo).Współczuję Ci bo wkurzające jest takie czekanie na owulkę. Ja mam 25dc i też niecierpliwa jestem.W piątek i sobotę podbrzusze okresowo mnie pobolewało, dodatkowo wmawiam sobie już jakieś objawy. Ale dzisiaj czuję się dużo lepiej i już normalnie. Zakładam, że cykl zakończy się @- kwestia paru dni. Ja jak zajdę w ciąże to pewnie w jak najmniej oczekiwanym momencie więc chyba mi zostaje wyluzować, tylko jak gdy te hormony buzują i robią z człowieka głupka, szczególnie w tej fazie lutealnej.
madzialenka jakby się udało to faktycznie szybki traf byłby u Ciebie. Nawet nie poczułabyś co to staranka.Niestety trzeba teraz czekać.
Airfix co u Ciebie?

Narazie wątpię, że to ciąża. Wolę się miło rozczarować ;) jedyne co mnie irytuje to bolesne piersi, swędzące sutki i ból w krzyżu.

Odpowiadajac na pytania. Okresy zaczely mi sie wydluzac od jakiegos roku. Ale problemy zaczely sie okolo 2 lata temu jak przez antykoncepcje wyladowalam w szpitalu z zatrzymana akcja jelit.
Jestem UK wiec tutaj ginekologa nie uswiadcze narazie.
Zrobilam usg I chociaz mam duzo malutkich pecherzykow mam też piekny dominujacy pecherzyk w lewym jajniku I grube endometrium. (nie zapytalam jak grube, bede wiedziala za tydzien)
Co do badan na trzeci dzień to nie dam rady trafic a nie moge iść tutaj I sama zrobic.
Tarczyce mam badana Co 6mcy I wszystko jest dobrze.
Jak wroce do domu to strzele fotke moich wynikow, jak nie zapomne, I wam pokaze.

aniay fajnie że masz monitoring, no to zostaje Ci molestowanie męża. Jeszcze wszystko może wydarzyć się w tym cyklu.No to faktycznie z tymi lekarzami w UK to masz przerąbane.
madzialenka jak ja odstawiłam tabl. anty (a brałam je niecałe 7lat) to wydawało mi się, że wystarczy pierwszy cykl starankowy i bach ciąża będzie.Niestety objawów miałam co miesiąc pełno a ciąży nie było i potem im dalej to większe dołki miałam. Więc dobre masz nastawienie.A jak Ci się udało to będziesz mieć niespodziankę.Ja teraz też muszę zmienić swoje podejście.

reklama
Do góry