reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 30+

Dziękuje dziewczyny za bardzo miłe słowa , warto było się tu zapisać :-):-) przede wszystkim z waszej strony jest wsparcie i za to wam dziękuje laski :-) ,trzeba walczyć o swoje szczęście i nie załamywać się , trzeba wierzyć że w końcu się uda mi , jak i również wam życzę tego :-)

reklama
Magoo To wytrwala jestes ;) Ja bym sikala 3 razy dziennie na testy po terminie @ hahah

To nie tak hop z tym "po terminie" bo przed ciążą miałam cykle 28-30 dni, czyli normalne. I zgodnie z takim normalnym cyklem powinnam dostać @ w sobotę dopiero. Ale po ciąży - czyli od ponad roku miałam cykle 24-dniowe i zgodnie z tym powinnam dostać @ w poniedziałek, góra wtorek.
Ale w tym cyklu zaczęłam brać duphaston i to może być to. Tylko z jakiegoś powodu mam przeświadczenie, że jestem. I brzuch... Może to dziwnie brzmi, ale jestem dość szczupłą i za każdym razem w ciąży brzuch pojawiał się zanim test wyszedł pozytywny.

Magoo Kciuki trzymam&&&& Duphaston faktycznie wydłuża druga fazę min na 12dni i dalej.Po odstawieniu dupka @ dostaje się z reguły za 2-5dni.

Magoo Kciuki trzymam&&&& Duphaston faktycznie wydłuża druga fazę min na 12dni i dalej.Po odstawieniu dupka @ dostaje się z reguły za 2-5dni.
Czyli jeśli nie odstawię duphastonu to @ nie dostanę? Bo moja ginka nic mi nie mówiła, że mam odstawić go wcześniej, powiedziała, że jak dostanę @ to mam odstawić...

Magoo Teoretycznie nawet biorąc Duphaston dostaje się @ ,zależy jak na kogo dziala-bo czytałam ze dziewczyny jak @ nie chcą dostać np z powodu wyjazdu gdzieś, to biorą parę dni dluzej i ze @ nie dostają. Duphaston bierze się 2x1 przez 10dni ,a nie wiem jak Ci ginka zapisała. Przynajmniej takie dawkowanie jest przy krótkich cyklach;niewydolności cialka żółtego. Szczerze to nie spotkałam się żeby ktoś co brał dłużej niż 10dni w drugiej fazie; nie licząc ciąży oczywiscie-bo w tym wypadku zrozumiałe jest ze o odstawieniu zdecyduje lekarz.

Neta Ja na początku przyjmowania Duphastonu również dostawalam @ przy 8 lub 9 tabletce. Teraz już jest ok,10dni Duphastonu i za 1-2dni po odstawieniu dostaje @ . Napisz może magoo czy również bralas 10tabl i odstawialas czy lekarka kazała Ci brać dłużej? Wiadomo ze bierze się do czasu pojawienia @ ale nie więcej niż 10dni, przynajmniej ja nie miałam z tym stycznosci

Edyta01 - dziękuję:)
Iwona2323 - czytałam Twoją historię, napawa optymizmem i pozwala wierzyć, że walka i starania mają sens i należy próbować. Ponieważ brak na wątku większej ilości takich przykładów, postanowiłam opisać również swój.
Któraś z dziewczyn pisała o niedrożnym jajowodzie i nieudanej próbie inseminacji; nie poddawaj się i nie myśl negatywnie. Znajdź lekarza, który wzbudzi Twoje zaufanie, chodź na monitoring i próbuj. Odkąd się dowiedziałam o endometriozie, poznałam wiele różnych historii, krętych, długich i pod górkę, a jednak zakończonych happy endem. Głowa do góry!
Magoo jak się rozwija sytuacja? Ja na pierwszej wizycie też tylko endometrium miałam grubaśne, tydzień później obraz już nie pozostawiał wątpliwości:-)
Trzymam kciuki i czekam na dobre nowiny.

Dzięki za pocieszenia, dziewczyny. Ja sama też się tak pocieszam, mój m mówi, że pewnie te testy trefne są bo z tesco... ach, sama wiem, że to wszystko nie tak, ale czasem dopada mnie po prostu zwątpienie. Nie mam czasu i to jest presja, która powoduje, że każdy kolejny negatyw dobija bardziej. za 9 miesięcy skończę 40 lat. Umowa o pracę się kończy... Na dodatek jestem sama z mężem. Nie mam tak jak większość z Was, wsparcia mamy, siostry czy przyjaciół. Przeprowadziłam się niedawno, nikogo tu nie znam. Przyjaciele zostali tak daleko, że oj... A mieszkam teraz w takim małym grajdołku, gdzie wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą, więc i tak nie miałabym szans tu z kimkolwiek szczerze pogadać. To trochę patowe. A z rodziną nie mam kontaktu od kilku lat. I tak zostanie, niezależnie od okoliczności (jak mówią - wiele można wybaczyć, ale nie wszystko).
Ale jeszcze raz dzięki za wsparcie, już się pozbierałam...

Magoo jestem w podobnej sytuacji, nie mam tu nikogo, nie mieszkam w pl. rodzina daleko i tak szczerze nie mam z nią kontaktu, nie ma z kim szczerze porozmawiać, jedynie z mężem on jest moim wsparciem... no ale on cały dzień w pracy s ja w domu, dzieciaki w szkole, można zwariować... Owszem mam koleżanki ale nie takie którym mogłabym zaufać :-/

reklama
Witam się i ja :-) mam 30 lat i już od roku staramy się o dzidziusia, niestety bez skutku :-( co prawda w jednej ciąży już byłam - bezzarodkowej - zakończyła się zabiegiem łyżeczkowania 18.05. b.r. :-:)-( jakoś nie mamy szczęścia... na forum byłam ogólnie aktywna w staraczkach, ale później jakiegoś doła miałam i zaprzestałam. dołuje mnie gdy dowiaduję się o czyjejś ciąży, po czym jednak cieszy mnie fakt że komuś jednak szczęście dopisało :-) :-):-)
Życzę wszystkim owocnych starań :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry