reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

Edytka Ja też mam jednego synka prawie 7 letniego i od 4 lat staramy się o kolejne dziecko, w tym 6 razy poronilam do 5tyg i najgorsze jest to jak ktoś mowi-ważne ze masz jedno......A ja czuje pustkę,pustkę wielką, niespelnienie . I w koło rady ze to,że tamto,że trzeba się cieszyć z jednego. Owszem cieszę się ale mój instynkt macierzyński wariuje. Biorę leki, robię badania i mam nadzieję ze kiedyś pojawi się mój cud

reklama
Magoo Posiewu nie robili bo to nie zapalenie typu bakteryjnego ani grzybicze . Sluzowka jest piękna,gladka w środku, nie ma sie do czego przyczepić. Nie wiadomo skąd to sie wzięło,ale ja podejrzewam dzwiganie i marzniecie w nocy.

Migduch Witaj tutaj :)

Kacha10 U mnie to wiecznie jak nie urok to .... już dość mam i zastanawiam się co jeszcze...może mi dziecko nie pisane i tyle.

Z tego co pamiętam to masz jakieś zaburzenia immuno, a to może wywołać stan zapalny bez wyraźnej przyczyny... ale skoro leczenie już podjęte to tylko odrobina cierpliwości i będzie dobrze... wiem, że o tę cierpliwość jest ciężko, ale "jak nie my to kto"?

No i serdecznie witam nowe forumowiczki. Będę Wam kibicować krótko (mam nadzieję) i treściwie... Do dzieła!

Edytka Ja też mam jednego synka prawie 7 letniego i od 4 lat staramy się o kolejne dziecko, w tym 6 razy poronilam do 5tyg i najgorsze jest to jak ktoś mowi-ważne ze masz jedno......A ja czuje pustkę,pustkę wielką, niespelnienie . I w koło rady ze to,że tamto,że trzeba się cieszyć z jednego. Owszem cieszę się ale mój instynkt macierzyński wariuje. Biorę leki, robię badania i mam nadzieję ze kiedyś pojawi się mój cud

Jejku to tak jakbym siebie widziala ,wiem ze po czwartym dziecku bede jako spelniona mama ,brakuje mi do szczescia tego jednego ,jedynego dzieciatka ...ja tez sie ciesze ze mam trojeczke ale nic nie poradze ze moj instynkt nie jest w pelni zaspokojony :-( ja staram sie prawie 4 lata z przerwami i nic i jeszcze podejrzenie pcos juz zupelnie mnie zalamalo ,dlatego sprobuje z wiesiolkiem bo w uk nie mam co liczyc na pomoc lekarska

Magoo Tak mam Hashimoto z chorób autoimmunologicznych, ale to tylko stan zapalny w tarczycy wywołuje. Teraz miałam badane jeszcze przeciwciała czy nie ma jakichś co zarodek zwalczają ale to też nie odpowiada za ten stan zapalny. Ja po prostu Kochana mam tak całe życie pod górę, i po prostu musiało się coś przyplatac bo by nie ważne bylo:)

Airfix- tej pustki nic Ci nie wypełni. Kolejne dziecko też nie... Ja poroniłam dawno temu, kiedy miałam 16 lat, wszyscy się cieszyli (wiadomo, nastolatka w ciąży) i nikt nie rozumiał, że ja straciłam dziecko, które już zdążyłam pokochać (to był 13 tydzień). Życie ułożyło mi się tak, mam trójkę wspaniałych dzieciaków, a jednak wspomnienie tej pustki, choć nie tak bolesne, pozostało. Ale można z tym żyć, jeśli dasz sobie możliwość przeżycia żałoby, pożegnania i nie będziesz ani Ty ani wszyscy wokół udawali, że nic się nie stało...

Edytka przy PCOS jest potrzebna stymulacja cyklu żeby pecherzyk ładnie urósł. Wiem ze soja;izoflawony sojowe działają dobrze-poczytaj na necie ,może akurat.

Magoo Ja nie czuje pustki z powodu tych strat,ja mam to ułożone w głowie po swojemu.Nie rozpamietuje dlatego ze nigdy nie widziałam na usg serduszka, ja poraniam parę dni po terminie @. Ja czuje tylko nie spełnienie w macierzyństwie, tak jakby brakowało kogoś:) takie dziwne uczucie

reklama
Edytka przy PCOS jest potrzebna stymulacja cyklu żeby pecherzyk ładnie urósł. Wiem ze soja;izoflawony sojowe działają dobrze-poczytaj na necie ,może akurat.

Dzieki za wskazowki ,ja w tym temacie jestem zagubiona ,na pomoc lekarzy nie moge liczyc ,bo tu by mnie faszerowali tylko pigulkami anty

Witam,
nieśmiało dołączam do staraczek ;)

Witaj ,napisz cos o sobie

Do góry