pluto_nova
Moderator
Ja do Was wrócę tak na 100% ze staraniami za pół roku - mam nadzieję, że nikogo z obecnej gwardii już tu nie będzie!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dlatego mierzy się tętno spoczynkowe, bo tętno w ruchu nikogo nie obchodzitylko właśnie z tym tętnem czy ciśnieniem jest tak, że te przykłady które podałaś to są właśnie te "wyjątkowo nieprzespana noc" przy badaniu prolaktyny. Bo takiego "codziennego" ciśnienia nie mierzy się po wejściu na 4 piętro, ale też nikt nie leży w bezruchu przez 2h, żeby to ciśnienie zmierzyć.
Bo jak ktoś ma za wysoka prolaktyne przy zachowaniu higieny, to sprawa jasna. Ale jak ktoś ma ją w normie, to w sumie nie wiadomo, czy nie ma jej i tak za wysokiej na codzień i powinien w związku z tym wprowadzić istotne zmiany w swoim stylu życia po prostu. A to chyba taka "codzienna" prolaktyna ma wpływ na zachodzenie w ciążę
Bo jak ktoś ma za wysoką przy zachowaniu higieny badania, to dostaje leki. A jak ktoś ma w normie, to wraca do nie wysypiania się itd. i w sumie nie ma tej prolaktyny pod kontrolą.
Przskombinowuję, wiem
ma to sens! Dzięki za wyjaśnienieDlatego mierzy się tętno spoczynkowe, bo tętno w ruchu nikogo nie obchodzi
tak samo z prolaktyną, mierzy się ją po badaniu z zachowaniem zasad, bo wtedy jest wymierna i nawet jeśli jest zbyt wysoka według norm w ciągu dnia, po zarwanej nocy, po seksie - to nie ma znaczenia, bo normy są wyznaczone dla badania w określonych warunkach gdyby mieli mierzyć prolaktynę bez tego to pewnie po prostu widełki byłyby totalnie inne, dUzo wyższe - ale jest to niewykonalne z tej prostej przyczyny, ze jeden będzie poprzedniego dnia biegł maraton a drugi raptem pokłóci się z mężem/żoną i nie da się tego porównać, dlatego zaleca się uniknąć tego wszystkiego, wtedy wszyscy „startują” z tej samej pozycji i można dla wszystkich zastosować określone widełki innymi słowy - jeśli przy zachowaniu higieny badania PRL jest w normie, to bez zachowania higieny badania zbyt wysoka nie jest de facto zbyt wysoka - jest w normie, tylko innej
Jaką metodą potwierdzałas owulację?Cześć
Razem z partnerem zaczęliśmy się starać o dziadziusia - pierwszy cykl staran
Wczoraj miałam 26 dc i zrobiłam test (po owulacji ok 14 dc miałam ból prawego jajnika i podbrzusza - wcześniej tak nie było) ale niestety wyszedł negatywny
Do okresu mam 2-3 dni
Jest jeszcze szansa ze się udało czy raczej nie w tym cyklu?
no właśnie przekonałaś! Wiesz, ja po prostu szukam we wszystkim sensu i logiki, jak nie widzę, to sobie dorabiam po swojemu i wiem, że nie zawsze prawidłowo teraz wydaje mi się, że rozumiem, że najważniejsze jest zbadanie tej "pierwotnej prolaktyny", bo to ona nam powie, czy nasz gospodarka hormonalna nie jest w tym zakresie zaburzona ma to sens, jest logiczne, trafia do mnie@Bolilol i tak Cię nie przekonałam, nie?
Byłam u gina około 3 dni przed i mowila ze tak na 14dc mam miećJaką metodą potwierdzałas owulację?
pociesze Cię: jak starasz się kilka lat to zawód mija, bo już nie masz nadzieiHej dziewczyny
Za mną pierwszy cykl starań o drugiego bOmbelka. Dziś powinna być @, na teście biel
Nie sądziłam, że taki smutek to we mnie wywoła.
Przez ostatnie 3 dni chodziłam taka zmęczona (jak w pierwszej ciąży) i byłam pewna, że się udało. A teraz myślę, że sobie nawkrecalam po prostu
Czy tylko ja tak mam?