reklama
Motylkowa!
Fanka BB :)
Hej, jeśli można to chciałabym dołączyć
O mnie: prawie 30 na karku, 3 msc temu stwierdzona IO (metformina + dieta) i niedoczynnosc tarczycy (euthyrox 50), wachajace się próby wątrobowe. Starania o pierwsze dziecko. Przygotowania do ciąży od 7 msc, ale obecnie taki prawdziwy 4 cs. Wszystkie badania z pierwszego etapu zrobione i w normie. AMH 2,18. Partner będzie robić badania nasienia w następnym miesiącu. moje Wcześniejsze cykle średnio 25-29. Poprzedni cykl monitorowany -owulacja teoretycznie potwierdzona. Obecny cykl rozpoczęty monitoringiem, który wykazał brak pęcherzyków dominujących w 15 dc (podejrzenie cyklu bezowulacyjnego) ale dla pewności ze nie było owulacji dzień wcześniej robiłam proga w 22 dniu cyklu i wynosił 1,2. W 29 dc miałam peak na owulaku, wiec pomyślałam ze może jednak owu sie przesunęła. Jednakże w dniu dzisiejszym (37 dc) progesteron 1,0. W następnym tygodniu idę do gina sprawdzić co się dzieje ale czy dobrze myśle ze jedyna opcja z tej sytuacji jest duphaston? Czy jest sens coś zbadać przed wizyta jeszcze ?
O mnie: prawie 30 na karku, 3 msc temu stwierdzona IO (metformina + dieta) i niedoczynnosc tarczycy (euthyrox 50), wachajace się próby wątrobowe. Starania o pierwsze dziecko. Przygotowania do ciąży od 7 msc, ale obecnie taki prawdziwy 4 cs. Wszystkie badania z pierwszego etapu zrobione i w normie. AMH 2,18. Partner będzie robić badania nasienia w następnym miesiącu. moje Wcześniejsze cykle średnio 25-29. Poprzedni cykl monitorowany -owulacja teoretycznie potwierdzona. Obecny cykl rozpoczęty monitoringiem, który wykazał brak pęcherzyków dominujących w 15 dc (podejrzenie cyklu bezowulacyjnego) ale dla pewności ze nie było owulacji dzień wcześniej robiłam proga w 22 dniu cyklu i wynosił 1,2. W 29 dc miałam peak na owulaku, wiec pomyślałam ze może jednak owu sie przesunęła. Jednakże w dniu dzisiejszym (37 dc) progesteron 1,0. W następnym tygodniu idę do gina sprawdzić co się dzieje ale czy dobrze myśle ze jedyna opcja z tej sytuacji jest duphaston? Czy jest sens coś zbadać przed wizyta jeszcze ?
hachette
Jeśli nie owulujesz to jedyną opcją są leki stymulujące, clomifen, letrozol albo gonadotropiny. Dupek nie ma tu nic do rzeczy, to progesteron natomiast po jednym cyklu bezowulacyjnym nie ferowalabym wyrokow, ale po 2-3 z rzędu już można stwierdzić, ze nie owulujesz.Hej, jeśli można to chciałabym dołączyć
Motylkowa!
Dzięki właśnie zastanawiam się czy trafiłam na ten „jeden” bezowulacyjny cykl w roku akurat i się niepotrzebnie stresuje, czy może rzeczywiście mam z tym problem….wstępny Plan na stymulację w następnym cyklu aromkiem jest, tylko co zrobić żeby ten cykl się rozpoczął? Czekać w nieskończoność czy spróbować go wywołać jakos wcześniej? Korzystam z Medicovera wiec chciałam się przygotować na wizytę żeby znowu ktoś mnie z kwitkiem nie wystawil jak w zeszłym tygodniu…Jeśli nie owulujesz to jedyną opcją są leki stymulujące, clomifen, letrozol albo gonadotropiny. Dupek nie ma tu nic do rzeczy, to progesteron natomiast po jednym cyklu bezowulacyjnym nie ferowalabym wyrokow, ale po 2-3 z rzędu już można stwierdzić, ze nie owulujesz.
Nasturtium
U mnie na rozpoczęcie cyklu po prostu duphaston… ale mam stwierdzony niski poziom progesteronu, nie wiem jak jest u Ciebie.Dzięki właśnie zastanawiam się czy trafiłam na ten „jeden” bezowulacyjny cykl w roku akurat i się niepotrzebnie stresuje, czy może rzeczywiście mam z tym problem….wstępny Plan na stymulację w następnym cyklu aromkiem jest, tylko co zrobić żeby ten cykl się rozpoczął? Czekać w nieskończoność czy spróbować go wywołać jakos wcześniej? Korzystam z Medicovera wiec chciałam się przygotować na wizytę żeby znowu ktoś mnie z kwitkiem nie wystawil jak w zeszłym tygodniu…
U mnie na razie okresu bez dupka raczej nie ma, albo jest raz na pół roku.
Brownie1992
Moderator
Jaki masz prog ze bierzesz dupka ?U mnie na rozpoczęcie cyklu po prostu duphaston… ale mam stwierdzony niski poziom progesteronu, nie wiem jak jest u Ciebie.
LadyCaro
test wygląda na pozytywny, gratulacjeZobacz załącznik 1470239
Dziewczyny co sądzicie?? Nigdy nie miałam żadnego innego testu niż z jedną mega grubą czerwoną kreska. Nie wiem co myśleć
coca
A owulacje miewasz? Bo wyglada jakby jej nie było.U mnie na rozpoczęcie cyklu po prostu duphaston… ale mam stwierdzony niski poziom progesteronu, nie wiem jak jest u Ciebie.
reklama
Nasturtium
Ostatnio miałam 0,84 w 23 dniu cyklu. To było we wrześniu, w styczniu chcę powtórzyć.Jaki masz prog ze bierzesz dupka ?