Aczkolwiek@to_na_pralkę
Fanka BB :)
Przykro mi. Ale spodziewałyśmy się prawda?Ja jestem po wizycie u gina w miejscu urlopowania. Owulacji nie ma Po 40 minutach w gabinecie utwierdził mnie w przekonaniu, że muszę zmienić lekarza (był bardzo kulturalny, ale nie ukrywał, że obecny gin ma przestarzałe podejście). Także casting na dobrego gina w Poznaniu i okolicach uważam za otwarty. Zazu polecała swoją ginkę, ale sprawdziłam i mój przyjmuje pod tym samym adresem, więc jakoś tak średnio to widzę.
U mnie też partner w styczniu na badania nasienia.
Co do dietoterapii, większość patrzy na to krzywo (takie tere fere kuku), ale ja mam pierwsze dziecko właśnie po tym, a owulacji nie miałam z dobre 3 lata wcześniej. Koleżanka zbierała już pieniądze na IVF, była po stymulacjach i inseminacji i nic. Porozmawialysmy sobie szczerze i polecilam jej również dietę z niskim ig i jak najmniej produktów z mąką i maksymalne ograniczenie cukru. I zaszła zanim nazbierała kase na IVF. Nie jest to magia i nie podziała na każdego, ale darmowa metoda, której warto dać szanse chociaż. U jednej nie zadziała, ale u drugiej już tak